Foto: Reuters
Foto: Reuters

Donald Trump je po ponovnem štetju prejel 134.482 glasov, Joe Biden pa 317.527. Vendar pa je iz ponovnega štetja izvzetih več kot 27.000 glasovnic, saj so njihovemu štetju nasprotovali iz Trumpove kampanje. Gre za glasovnice, oddane po pošti, ker so se volivci bali oddati glasove na voliščih zaradi epidemije, ali za glasovnice z manjkajočimi podatki, ali pa je uradnik na njih pisal z drugačnim črnilom kot volivec, piše CNN.

"Ponovno štetje je pokazalo to, kar smo že vedeli. Namreč, da so bile volitve v okrožju Milwaukee poštene, pregledne, natančne in varne," je sporočil tajnik okrožja Milwaukee George Christenson.

Sorodna novica Sodišče v Pensilvaniji zavrnilo Trumpov poskus blokade potrditve izida volitev

Trump za ponovno štetje glasovnic plačal tri milijone dolarjev

Sorodna novica "To ni Amerika, kakršna bi morala biti. To nismo mi."

Ameriški predsednik Donald Trump je po predsedniških volitvah 3. novembra med drugim zahteval ponovno preštevanje glasovnic tudi v dveh okrožjih ameriške zvezne države Wisconsin, kjer je zmagal Joe Biden s prednostjo okrog 20.000 glasov.

Na izbiro je imel zahtevo po ponovnem štetju glasovnic po vsej državi, za kar bi moral plačati osem milijonov dolarjev, a se je Trump odločil za cenejšo različico in plačal tri milijone dolarjev za ponovno štetje v dveh demokratskih okrožjih Milwaukee in Dane.

Biden osvojil rekordno število glasov

Biden je na predsedniških volitvah premagal Trumpa za več kot šest milijonov glasov po ZDA, pri čemer jih je dobil več kot 80 milijonov, kar je rekord. Biden je osvojil tudi 306 elektorskih glasov z zmagami v posameznih državah, za zmago pa jih je bilo potrebnih 270.

Trump sicer še vztraja, da je na volitvah šlo za prevaro in bo nadaljeval s pravnimi izzivi, kjer pa je doslej doživljal le poraze.