Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Marcel O aktualnih temah (Urška Klakočar Zupančič) in psihoterapiji (dr. Andreja Mikuž in Miran Možina)

8. 4. 2024

Zakaj je imela Svoboda takšne težave pri iskanju kandidatov za evropske volitve, zakaj se čedalje več mladih moških obrača na desno, zakaj se je Janez Janša še vedno izogiba in ali bi prevzela vlado in Svobodo, če bi poročilo KPK-ja odneslo premierja Goloba, bo pojasnila predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Zakaj pravijo, da je lahko pri nas vsakdo psihoterapevt, kdo naj v Sloveniji izvaja psihoterapijo in koliko Slovencev jo potrebuje, pa bosta pojasnila dr. Andreja Mikuž, predstavnica Zbornice kliničnih psihologov, in Miran Možina, direktor ljubljanske podružnice Univerze Sigmunda Freuda Dunaj.

Marcel O aktualnem dogajanju v mestu in državi (Zoran Janković) in grozeči podnebni katastrofi (Lučka Kajfež Bogataj)

25. 3. 2024

Ljubljanski župan Zoran Janković bo pojasnil, kaj meni o Robertu Golobu, kdo ju hoče ločiti, ali so se novi obrazi izpeli, so se izpeli stari, zakaj ga stalno obiskujejo kriminalisti, kaj bo s sežigalnico, kaj z Emoniko in kaj s Plečnikovim stadionom, kdo bo novi direktor Kina Šiška in ali je Ljubljana res najlepše mesto, če so stanovanja tu tako draga. Zakaj zaradi čedalje hujših posledic podnebnih sprememb ne razglasimo izrednih razmer, kot smo jih v času pandemije, pa bo pojasnila klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj.

Marcel O burnem političnem dogajanju in 2. bloku Jedrske elektrarne Krško

18. 3. 2024

Zakaj ima Golobova vlada odprtih toliko front? Bi morala denar metati iz helikopterja tako kot Janševa med pandemijo? Zakaj ni reform? Bo Anže Logar ustavil Janšo? Bi bilo za stranko SDS bolje, da bi jo Janša prepustil Logarju, in kaj bi se zgodilo, če bi SD prevzela Dominika Švarc Pipan? Vse to bosta pojasnila nekdanja predsednica LDS-a Katarina Kresal in nekdanji evropski poslanec dr. Miha Brejc. Je pobuda za razpis referenduma o zgraditvi drugega bloka krške jedrske elektrarne res posledica skrbi za stabilno dolgoročno oskrbo z električno energijo ali le posledica »mesarskega klanja« v vrhovih slovenske energetike, pa bo povedal poslanec iz Gibanja Svoboda Miroslav Gregorič, nekdanji direktor Uprave za jedrsko varnost in predsednik Sveta guvernerjev Mednarodne agencije za atomsko energijo, ki je vse globalne jedrske razprtije gledal iz prve vrste.

Marcel O novih azilnih centrih in javnomnenjskih premikih v politiki (Janja Božič Marolt)

11. 3. 2024

Zakaj bi bil azilni dom na Obrežju neprimeren, kje naj država vzpostavi azilne centre in zakaj vlada deportira prosilce za azil, ki so zagnano in nesebično pomagali pri sanaciji poplavne katastrofe, bodo pojasnili Ivan Molan, župan Brežic, Matej Torkar, generalni direktor direktorata za migracije na Ministrstvu za notranje zadeve, in Miha Blažič iz Ambasade Rog. Je dobro, da predsednika vlade Roberta Goloba zapuščajo ženske, koliko bi Janšev SDS izgubil, če bi Anže Logar ustanovil stranko, in kdo bo naslednji Luka Dončić slovenske politike? O tem z Janjo Božič Marolt, direktorico Inštituta Mediana.

Marcel O prihodnosti prebivalcev Anhovega ter o prihodnosti Palestincev in Izraelcev

4. 3. 2024

Ali bo novela zakona o varstvu okolja uničila Salonit Anhovo ali pa bo le izboljšala zrak in življenjske razmere v srednji Soški dolini, bosta pojasnila predsednik uprave Salonita Anhovo Tomaž Vuk in župan Kanala ob Soči Miha Stegel. Bi morali tudi Palestincem priznati pravico do samoobrambe? Kdo bi jih moral zaščititi, zakaj vsi gledajo stran in ali lahko skrajno desno izraelsko vlado ustavi Evropa, ki se ji na junijskih volitvah obeta prav oster zasuk v desno, bo pojasnil Ervin Hladnik Milharčič, novinar Dnevnika.

Marcel O popoplavni obnovi in razmerah v medijih ( Marko Milosavljević)

26. 2. 2024

Medijski strokovnjak dr. Marko Milosavljević je te dni v medijih, ki so blizu SDS-u, doživel pravo gonjo. Kaj se je zgodilo, kako postaneš žrtev medijskega pregona in kako nastane stroj, ki to vzdržuje, bo pojasnil prav dr. Marko Milosavljević, profesor na Fakulteti za družbene vede. Zakaj ljudje, ki so jim domove opustošile poplave, ne pustijo, da bi vlada pozabila nanje, pa bosta pojasnila Romana Lesjak, županja Črne na Koroškem, in Franjo Naraločnik, župan Ljubnega.

Marcel Javno zdravstvo (Dušan Keber) in težave v šolstvu (Leonida Zalokar)

19. 2. 2024

Zakaj je zasebno zdravstvo tako zamočilo, da je javno zdravstvo organ odstranilo napačnemu pacientu? Zakaj zdravniška stavka ogroža varnost in zdravje pacientov? Zakaj bi jo morala vlada takoj prekiniti in zakaj bi morala ministrica za zdravje zdravnikom, ki so umaknili soglasje za nadurno delo, preklicati dovoljenja za delo pri zasebnikih? Vse to bo v studiu pojasnil dr. Dušan Keber. O tem, zakaj otroci v šolo prihajajo z noži, kladivi, škarjami in pištolami, pa z dr. Leonido Zalokar, psihoterapevtko in ravnateljico Strokovnega centra Planina.

Marcel Korupcija (Robert Šumi) in čip v možganih

12. 2. 2024

Korupcija se pri nas levi kot pošast. Zakaj potem odmevni primeri korupcije ne doživijo sodnega epiloga, bo pojasnil dr. Robert Šumi, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije. Elon Musk je nedavno sporočil, da je njegovo podjetje Neuralink uspešno vsadilo čip v človeške možgane. Človeštvo je očitno pred hudim posegom v možgane – kako hudim, bo povedal dr. Aleš Holobar s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru.

Marcel O aferi sodna palača pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan

5. 2. 2024

Sredi afere z nakupom stavbe za sodno palačo v Ljubljani in po srečanju s predsednikom vlade v studio prihaja pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan.

Marcel Stavka zdravnikov (Samo Zver) in vstaja plačnikov položnic v Velenju

29. 1. 2024

V prvi oddaji Marcel o stavki zdravnikov in trgovanju s krvjo z dr. Samom Zverom, predstojnikom Kliničnega oddelka za hematologijo UKC-ja Ljubljana in profesorjem na Medicinski fakulteti v Ljubljani. O vstaji velenjskih plačnikov položnic pa s Saro Bajec, predstavnico Ljudske iniciative Velenje, in velenjsko podžupanjo Aleksandro Vasiljević.

Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov