Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Arhiv

Naš vsakdanji kruhek Dobra mačka, 11/18

27. 5. 2023

Boštjan se je iz toplic vrnil z dobro novico. Spoznal je izredno žensko, ki pride zvečer k njemu na obisk. Povabil jo je na večerjo, težava pa je v tem, da Boštjan ni kaj prida kuhar. Pri Fraklju se Jaka zopet smuka okoli natakarice, kar ne mine neopaženo, pri Poldetu in Pavletu pa je spet vse po starem, saj neutrudnim prepirljivcem nikoli ne zmanjka vzrokov za prerekanje. Boštjanovo zadrego z večerjo za dobro mačko na koncu razreši Cene, ki bo kuhal namesto njega, a ko je zvečer že vse nared, skrbno pripravljen načrt spremeni telefonski klic. Toda riba je izvrstna in vino vrhunsko, tako, da večera ne more pokvariti nič.

Slovenski film Jutro

24. 5. 2023

Oče in sin sta na poti v novo življenje. V svoji podobnosti vztrajata v svojem uporu proti drugemu in kljub redkim poskusom zbližanja ostajata ujeta v svojih vesoljih. Po dolgi poti noč prespita na opustelem počivališču. Zjutraj se oče v avtu zbudi sam. V bolečini se zave krutega nočnega dogodka, ki podžge njegovo bojazen glede pogrešanega sina. Potem, ko se že zdi, da je izgubil skoraj vse, pa najde več, kot bi lahko upal še pred enim dnevom.

Naš vsakdanji kruhek Irena, lahko noč, 10/18

20. 5. 2023

Cene se je privadil na novo službo in tudi stranke so se navadile nanj. Vsi ga imajo radi, in odkar je pogorela edina konkurenca, ki jo je imel, je Cene povsem brez skrbi. Ko izve, da ima Irena rojstni dan in bo zvečer v pekarni zabava, pa ne ve, kaj naj stori, saj ga ni nihče povabil. Gospod Marjan in gospa Vera pa se sprašujeta, kaj storiti z zajci, ki jih imata vedno več; Cene se ponudi, da bo poiskal rešitev. Cene si večkrat čas krajša tako, da poleg prodaje kruha, ki ga vsak dan razvaža naokrog, tu in tam opravi še kakšno drugo kupčijo. Ko ga Irena vendarle povabi na svojo zabavo, pa Cene mimogrede odpove zmenek s Karmen in se s kitaro v roki odpravi na zabavo, ki se zavleče globoko v noč.

Naš vsakdanji kruhek Sosed sosedu sosed, 9/18

13. 5. 2023

V pekarni se nesoglasja vse bolj poglabljajo, Jaka počasi izgublja živce in skoraj vsem je že jasno, da tako ne bo šlo več dolgo naprej. Župnikove težave s kuharico pa so medtem dosegle vrhunec, saj je ugotovila, da se župnik sploh ni držal predpisane diete. Pri Pavletu in Poldetu vlada začasno premirje, saj je Pavle zbolel in mora Polde skrbeti zanj. Brez prepiranja kljub temu ne gre, sporečeta pa se tudi Frakl in natakarica, ki ni samo nesramna, pač pa jo Frakl obtoži tudi nevestnega dela. Povsod prihaja do takšnih in drugačnih trenj, samo pri Cenetu doma ni prav nikakršne napetosti, saj se Cene in Aga strinjata v vsem.

Naš vsakdanji kruhek Konkurenca, 8/18

6. 5. 2023

Govorice, da se je na Cenetovem področju pojavila konkurenca, se izkažejo za resnične in Cene je zaskrbljen. Odloči se, da bo nepovabljenim prišlekom postavil zasedo, a, ko se konkurenca v nastavljeno past že skoraj ujame, Ceneta izda tehnika. Kljub temu, da je Cene izgubil nekaj strank, pa se zdi, da gre za bolj slabo konkurenco, kajti kruh, ki ga prodajajo po zelo nizki ceni, je povsem nekvaliteten. To gre še posebno v nos gospe Veri, ki je na takšne stvari občutljiva. Kruh, ki mu je ta dan ostal, Cene odpelje ljudem, ki so ga veseli, Ceneta pa razveseli Irena, ko ga povsem nepričakovano zaprosi za uslugo. Cene ugotavlja, da mu je Irena vse bolj všeč, vendar to prizna samo Agi.

Naš vsakdanji kruhek Ženske težave, moški problemi, 7/18

29. 4. 2023

Na obisku je ponovno Pika, ki se pred pekarno zaklepeta z Ireno; strinjata se, da so z moškimi same težave. Nato je Pikinega poročila o zadnjih ljubezenskih premikih in življenju nasploh deležen tudi Cene, ki Piko brezpogojno podpira v vseh njenih prizadevanjih. Zapleta se tudi situacija v pekarni, Irena in Jaka se vse pogosteje prepirata, Irenin oče pa to vedno težje prenaša, ker v njuni zvezi ne vidi perspektive. Zvečer se ob morski hrani in steklenici vina Cenetu izpove Boštjan, ki ne ve, kaj bi počel sam s seboj, odkar se je upokojil. Cene je prepričan, da njegov prijatelj najbolj od vsega pogreša Karmen, čeprav Boštjan tega ne more priznati.

Naš vsakdanji kruhek Hujšanje ni nobena znanost, 6/18

22. 4. 2023

Cene se je začel vidno spreminjati. Drug za drugim mu začnejo vsi po vrsti deliti komplimente, ker je shujšal. Vse tudi zanima, kako mu je to uspelo, vendar jim tega ne pove. Ob tem beleži Cene tudi dobre poslovne rezultate, in zdi se, da so z njim zadovoljni vsi razen Jaka, ki tako ali tako ni zadovoljen z ničemer. Njega zanima samo to, kako bi Ireninega očeta izrinil iz pekarne in bi posle prevzel sam. Medtem je Cene priča novemu prepiru med Poldetom in Pavletom, ki sta se tokrat sprla zaradi jablane. Pri Karmen je deležen dobrot iz domače peke, delovni dan pa sklene v Boštjanovi družbi. Razkrije se, da je Boštjan iz dneva v dan bolj nezadovoljen, Cene pa ugotovi, zakaj je tako.

Naš vsakdanji kruhek On ali ona, 5/18

15. 4. 2023

Cene in župnik hitro postaneta redna sogovornika. Pogovorita se o marsičem, največkrat pa beseda teče o nesrečni kuharici, ki župniku greni življenje. Cene mu pomaga po svojih močeh, nato pa se oglasi pri gospodu Marjanu, da bi odpeljal zajkljo nazaj k Stari mamci, vendar pride do nepričakovanega zapleta, ki ga nato vendarle razreši gospa Vera. Cene odpelje zajkljo nazaj k Stari mamci, delovni dan pa zaključi s klepetom pred pekarno, ki počasi postaja njegov drugi dom. Na koncu se v dobri družbi pri Fraklju najde še ime za njegovo štirinožno prijateljico, s katero Cene deli vse svoje skrivnosti.

V imenu ljudstva V imenu ljudstva 3, 8/8

9. 4. 2023

Šmucovo in Niko v hiši, v kateri se je, kot ugotovita, zgodilo posilstvo, preseneti prihod Zucchera in Gajića. Niki se drobci iz usodne noči sestavljajo v zaokroženo sliko Nika zdaj nima več dileme – ve kdo, je storilec, sprašuje se le še – zakaj. Razlogi so šokantni. Živa je prepričana, da je njene novinarske kariere konec, še preden se je začela. Vendar Pretnarjevo dejanje, ki ga Živa razbere med vrsticami poslovilnega teksta, stvari zavrti v nepričakovano smer.

Naš vsakdanji kruhek Najboljši par, 4/18

8. 4. 2023

Boštjan obvesti Ceneta, da bi se župnik rad z njim nekaj domenil, in Cene se zglasi v župnišču, župnik pa mu pojasni svojo težavo. Odkar ima novo kuharico, je samo zdravo hrano, pa še to v zelo omejenih količinah, zato je župnik kar naprej lačen. S Cenetom skleneta skrivni dogovor. Cene zopet sreča potepuško psičko, ki jo tokrat povabi s seboj, in tako se začne novo obdobje v njegovem življenju, kajti odslej Cene ni več sam. Mimogrede naredi uslugo stari gospe, ti. Stari mamci, pri Pavletu in Poldetu je priča vnovičnemu prepiru, v gostilni pa svojo novo prijateljico predstavi družbi za točilnim pultom. Cene ima zdaj družbo tudi zvečer, in zdi se, da je zapolnil vse praznine v svojem življenju.

V imenu ljudstva V imenu ljudstva 3, 7/8

2. 4. 2023

Nika skuša ugotoviti, kdo je njen napadalec. Pretnar se vrne v redakcijo, Borut pa od Lexy dobi pomemben drobec informacij. Nika je izgubila na sodišču, zaradi česar jo Hafner vžre iz stranke, Pretnar pa se vrne v službo na redakcijo časopisa in kljub posedovanju Žive in odgovorne urednice Eme tam ostane na visokem položaju. Pretnar kmalu ugotovi, da njegova zmaga ne bo zastonj. Nika se po soočenju s Špelo spet znajde v slepi ulici, zato se spusti v globine usodne noči – obišče kraj zločina.

Naš vsakdanji kruhek Ljubezen je hudič, 3/18

1. 4. 2023

Cene se navaja na novo življenje, spoznava pa tudi, da pod površino navidezne sreče, v pekarni brbotajo globoka nesoglasja. Vendar to niso njegove skrbi, več ima opravka s težavami svoje hčere, ki živi z mamo. Pika je tipična najstnica, in, kadar pride na obisk, Ceneta seznani z vsemi svojimi problemi. Ta dan pa Ceneta čaka tudi prvi obisk pri Karmen, in čeprav ne ve kako bi se zadeve lotil, je kmalu jasno, da se bosta s Karmen dobro razumela. Cenetu dnevi hitro minevajo, zvečer, ko je doma sam, pa ugotavlja, da se je naveličal samskega življenja in se odloči, da bo temu tako ali drugače treba narediti konec.

V imenu ljudstva V imenu ljudstva 3, 6/8

26. 3. 2023

Na sodišču nastopi ključna priča – Živa. Borut prek Ket izsledi Lexy, ki očitno nekaj ve tudi o Nikini usodni noči. Nika preda svoje dokaze o dogodkih usodne noči v DNK analizo. Njena prezaposlenost s sodiščem na račun stranke poglablja razkol v Nikinem odnosu s Hafnerjem. Nikina glavna želja je, da porazi Krivica in Pretnarja in to željo še dodatno podžiga njena osebni motiv, da se jima maščuje.. Ket razkrije, da je bila na zabavi, kjer so jo napadli, poklicno. Ker pa se ne spomni tiste noči, morata z Borutom izslediti njeno sodelavko Lexy, a ta ne želi spregovoriti o dogodku. Nedolžna pri vsem tem pa očitno ni niti Špela Perič.

Naš vsakdanji kruhek Čik, slovenska nadaljevanka, 2/18

25. 3. 2023

Cene se privaja na novo življenje, vendar vse ne gre gladko. Gospa Vera je v kruhu našla nekaj kar v hlebec nikakor ne sodi, in Cene je v zadregi. Izkaže se, da je za neprijeten zaplet odgovoren pek Jože, vendar Cene stvar razreši tako, da za Jožetovo malomarnost v pekarni nihče ne izve. Med Cenetom in Jožetom se tako začne spletati prijateljstvo, Cene pa tudi ugotavlja, da v pekarni niso vsi zadovoljni. Oče Ivan je že v letih, a vajeti pekarne še vedno drži v svojih rokah. To ni všeč Jaku, ki se je v hišo priselil pred nekaj leti. Z Ireno sta že dolgo par, vendar njuna zveza še ni obrodila sadov, in ravno to je tisto, kar najbolj žalosti Ireninega očeta.

V imenu ljudstva V imenu ljudstva 3, 5/8

19. 3. 2023

Začenja se obravnava na sodišču, kjer Krivic dokazuje Pretnarjevo nedolžnost. Nika ugotovi, kdo je lastnik skrivnostne modre stekleničke. Hafner uradno ustanovi svojo novo stranko, vendar ga jezi zaradi Nikine odsotnosti. Nika je namreč kljub Hafnerjevi prepovedi prevzela zastopanje časopisa proti Pretnarju. Pri tem ima težave z nabiranjem prič, Krivic pa na sodišču spretno izkrivlja resnico. V Borutovi ravnokar odprti pro bono pravni svetovalnici se pojavi žrtev novega spolnega napada, ki zelo spominja na dogodke, ki jih preiskuje Nika. Obstaja utemeljen sum, da bi šlo v obeh primerih lahko za istega napadalca.

Naš vsakdanji kruhek Nova služba, 1/18

18. 3. 2023

V prvi epizodi spoznamo Ceneta, ki je že več kot leto dni ločen, približno toliko časa pa je tudi že brez službe. Njegov prijatelj Boštjan, ki je doslej razvažal kruh za pekarno Slamnik, izpolnjuje vse pogoje za upokojitev, zato se je odločil, da bo svoje delovno mesto prepustil Cenetu. Boštjan Ceneta uvaja v novo službo, pri tem pa se izkaže, da je Boštjan eni od strank nudil tudi drugačne usluge. Na koncu pristaneta v pekarni, kjer vsi skupaj proslavijo Boštjanovo upokojitev. To je bil njegov zadnji delovni dan, odslej bo kruh razvažal Cene. Boštjan se veseli brezdelja, Cene pa je vesel, da ima spet službo, saj se je brezdelja v enem letu dodobra naveličal.

V imenu ljudstva V imenu ljudstva 3, 4/8

12. 3. 2023

Borut po prihodu iz zapora ugotovi, da svet ni več isti. Niti ni več ista Nika. Temeljit pogovor med njima razkrije intimno zgodbo obeh. Mimogrede se Borut med obiskom spremeni tudi v detektiva. Sestavlja dejstva in drobce, ki govorijo, da se je Niki zgodilo nekaj težkega, vendar Nika to do konca zanika. To ostane skrivnost tudi na družinski večerji, ko zbrana družina pogovori o aktualnih stvareh. Tudi o Živi in njeni težki situaciji.

V imenu ljudstva V imenu ljudstva 3, 3/8

5. 3. 2023

Pretnar je v medijih obtožen spolnih zlorab, zaradi česar ostane brez službe. Nika nadaljuje s svojo raziskavo, a se znajde v slepi ulici. Nika se sooči se Perotom, ki je bil z njo zadnji na domnevnem kraju zločina, a očitno tudi on ni prava oseba. Ko se Nika že prepriča, da si je najhujši scenarij le domišljala, se pojavi nova sled, ki obudi njene sume. Hafner v svoji stranki išče Perotovega vohuna, Pretnar pa zaradi odpovedi delovnega razmerja toži časopisno hišo. Odgovorna urednica Ema Mrak se obrne na Niko s prošnjo, da bi jih ona zastopala na sodišču.

V imenu ljudstva V imenu ljudstva 3, 2/8

26. 2. 2023

Nika v bolnici dobi potrditev, da je bila posiljena. Spominski drobci, ki ji vznikajo v zavest, kažejo na taksista. Živa si je z Nikino ekskluzivno informacijo o Hafnerjevem vstopu v politiko popravila status v uredništvu. Z urednikom Pretnarjem naredita prvi veliki intervju s Hafnerjem. Zvečer v uredništvu pride do zbližanja, ki pa ni po Živini volji. Živa si zaradi strahu za svojo prihodnost ne upa zavrniti urednika.

V imenu ljudstva V imenu ljudstva 3, 1/8

19. 2. 2023

Nika se v tretji sezoni skupaj z Borisom Hafnerjem, vodjo specializiranega državnega tožilstva, podaja v politiko kot kandidatka za pravosodno ministrico na prihajajočih volitvah. Po noči, ko se ekipa odloči za nastop na volitvah, se Nika prebudi na neznanem koncu Ljubljane brez spomina na preteklo noč. Začenja se negotova in luknjičava pot rekonstrukcije te noči. Živa je študentka novinarstva in začenja z delom kot honorarna sodelavka na mediju, od Nike dobi ekskluzivno informacijo o Hafnerjevi napovedi vstopa v politiko, ki pa je vezan na sprejem zakona o zastaranju gospodarske kriminalitete.

Stran 1 od 26
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov