Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Arhiv

Tarča Manj mesa

26. 1. 2023

"Mislim, da moramo porabiti manj mesa." Premierjevim besedam je sledila ustanovitev sveta za prehrano, ki je dvignil veliko prahu. V njem namreč sodeluje veliko zagovornikov veganske prehrane. Gre za demoniziranje slovenske živinoreje ali reševanje okolja in zdravja? Ali res pojemo preveč mesa in čigavi interesi so najmočnejši?

Tarča Pica na dan za študenta

26. 1. 2023

Kakšno hrano jedo študenti? Iskanje odgovora na to bo tudi prva naloga Golobovega strateškega sveta. Med največjimi zaslužkarji s študentskimi boni so ponudniki hitre prehrane. Novinarka Vanja Gligorović.

Tarča Nov svet za prehrano – kmetje na okopih

26. 1. 2023

Napoved, da bo strateški svet oblikoval nove smernice prehranjevanja, je razburila stroko, zdravnike, predvsem pa slovenske kmete in predelovalno industrijo, ki veliko mesa tudi uvozi. Kakšna so dejstva, koliko preveč mesa pojemo? Je bojazen pred demonizacijo živinoreje in zaraščanjem podeželja upravičena, ali pa gre za interese posameznih močnih skupin, za katere je na prvem mestu zaslužek? Novinar Žan Dolajš.

Tarča Leto reform?

19. 1. 2023

V Tarči: po težko pričakovanem koalicijskem vrhu. Bo zdravstvena reforma največji dosežek te vlade ali pa glavni vzrok za njen neuspeh? Premier prevzema odgovornost in to zahteva tudi od koalicijskih partnerjev. Kako se bodo rešili pred zahtevami po višjih plačah? Ker je premier velikodušen, je vrsta pred državno blagajno čedalje večja.

Tarča Dolge vrste pred državno blagajno

19. 1. 2023

Zdi se, da niti vsi v vladi ne vedo, kdo komu kaj obljublja in deli. 600 evrov sodnikom, dodatni plačni razredi pomočnicam vzgojiteljic, že prej dvig plač vsem v javnem sektorju, še več zdravnikom. Zdaj v vrsti pred javno blagajno stojijo gasilci, policisti, vojaki, cariniki, župani, kulturniki, učitelji, ravnatelji, upokojenci. Vsak dan jih je več, samo danes so se v vrsto postavili še medicinske sestre, delavci v pravosodju in zaposleni v lokalni samoupravi. Priprava novega plačnega sistema se v takih okoliščinah zdi misija nemogoče. Novinar Žan Dolajš.

Tarča Zdravstvo v primežu interesov in lobijev

19. 1. 2023

Bo zdravstvena reforma največji uspeh te vlade ali pa glavni razlog za njen propad? Manjšanje priljubljenosti vlade in premierja je posledica tudi razmer v zdravstvu. Odziv na to je bil včerajšnji vrh na Brdu, po katerem pa je jasno, da pri zdravstveni ali pa kakšni drugi reformi ni še niti osnutka, kaj šele izračunov ali zakona. So se pa dogovorili, da reforme bodo izvedli in da nikoli več ne bo, kot je bilo. Kdaj, če sploh bo, bo to skupen dogovor tudi z opozicijo? In kaj bodo naredili z vplivnimi posamezniki, povezanimi z levim političnim polom, ki na veliko služijo z zdravstvom. Novinarka Anja Šter.

Tarča Slovenski bolnik

12. 1. 2023

Zadnji teden smo v prestolnici spremljali prizore, kakršnih niti v nekdanji skupni državi nismo doživeli. Plačniki zdravstvenega zavarovanja so sredi noči, oropani dostojanstva, morali čakati v vrsti za prostega zdravnika. Kako smo lahko prišli tako daleč in kako naprej?

Tarča 30 let obljub v zdravstvu

12. 1. 2023

Obljub je bilo veliko, uresničitev pa se pomika v prihodnost. Bo minister za zdravje izpeljal zdravstveno reformo? Če se bodo težave v zdravstvu poglabljale, bo morda tudi ta vlada še ena od nekdanjih s predčasnim koncem mandata, še prej utegne ministrsko kariero zaključiti Danijel Bešič Loredan. Novinarka Anja Šter.

Tarča Kdo bo prevzel dirigentsko palico v primarnem zdravstvu?

12. 1. 2023

Zadnji teden smo doživeli prizore, kakršnih ni bilo niti v nekdanji skupni državi. Plačniki zdravstvenega zavarovanja so morali sredi noči, oropani vsakršnega dostojanstva, čakati v vrsti, da bi sploh lahko prišli do novega osebnega zdravnika, med njimi so bili mnogi starejši ljudje. V torek smo spremljali proteste za ohranitev javnega zdravstva, na njih pa tudi predstavnike vlade s 53-imi glasovi poslancev v parlamentu, ki je prva odgovorna za reševanje razmer. Novinar Žan Dolajš.

Tarča Kdaj bodo ministri zaposlili čistilke?

5. 1. 2023

Javni sektor bomo postavili za pozitiven zgled, in kjer obstaja potreba po rednem delu, ukinili zunanje izvajalce. To je le eden od zapisov iz koalicijske pogodbe. In na katerih ministrstvih so čistilke že redno zaposlene? Novinarka Anja Šter.

Tarča Podplačani

5. 1. 2023

V Tarči: koliko smo pripravljeni plačati oskrbovalcem v domovih za starejše, ki bodo prej ali slej negovali in hranili večino državljanov? In koliko pomočnicam vzgojiteljic, ki jim država zaupa skrb za otroke, plačuje pa manj od minimalnega? Pred volitvami je vlada obljubljala nov družbeni dogovor, namesto tega so te dni napovedane stavke in protesti nezadovoljnih najslabše plačanih, pa tudi zdravnikov, sodnikov, menedžerjev. Ob 20. uri.

Tarča Podjetja v iskanju delovne sile tudi v Azijo

5. 1. 2023

V zadnjem obdobju najslabše plačana delovna mesta v slovenskih podjetjih zasedajo Indijci in Filipinci. Ti delajo tudi v priznanih podjetjih, in to marsikdaj s posredovanjem sumljivih agencij. In kje smo jih našli? Novinar Žan Dolajš.

Tarča Kako se razkraja enotni plačni sistem

5. 1. 2023

Sodnik najtežje gospodarske kriminalitete za 2.500 evrov neto. Vprašanje ob tem je, kako v javnem sektorju sploh zadržati najboljše kadre? Novinar Žan Dolajš.

Tarča Socialno dno javnega sektorja

5. 1. 2023

Koliko smo pripravljeni plačati oskrbovalcem v domovih za starejše, ki bodo slej ko prej negovali in hranili večino državljanov? Koliko pomočnicam vzgojiteljic, ki jim država zaupa skrb za otroke, plača pa manj, kot znaša minimalna plača? V kakšni državi torej želimo živeti? V javnem sektorju se bo v bazenu minimalne plače, po njenem dvigu, znašla že kar četrtina vseh delovnih mest. Novinarka Nataša Markovič.

Tarča Energetska luknja

22. 12. 2022

Kar 230 evrov na vsakega državljana znaša račun za finančno injekcijo Holdingu slovenskih elektrarn zaradi luknje, ki so jo skopali s predčasno poceni prodajo elektrike v tujino, medtem pa še razmišljajo ali bodo vsem zaposlenim razdelili nagrade za poslovno uspešnost. Slovenska podjetja medtem elektriko kupujejo tudi po osemkratni slovenski proizvodni ceni. Bo država reševala tudi Gen-I? Kaj imajo v načrtu Golobovi možje iz Gen-I-ja, ki so zasedli ključna mesta v podjetjih državne energetike? Milijonske nagrade pa zaradi razmer v Gen I-ju ne bo prejel Robert Golob, je po večmesečnem zavlačevanju danes sporočilo podjetje. Eden od redkih dobičkarjev v tem času pa je trgovec z indonezijskim premogom, nekdanji uslužbenec Službe državne varnosti, poslovnež Ivan Pušnik, ki živi v Švici.

Tarča Indonezijski premog v Velenju

22. 12. 2022

Premogovnik Velenje. Danes je moral z mesta generalnega direktorja oditi Janez Rošer. Ko smo ga včeraj snemali, o tem ni vedel še nič. Če kdaj, bi bilo lahko zdaj ob tako visokih cenah elektrike poslovanje Teša rentabilno, a kaj, ko ni dovolj premoga. Odgovorni pa so še nekaj let nazaj trdili drugače in zagotavljali, da premoga ne bomo uvažali. Edini, ki zdaj dobro služi v poslu s Tešem, je znani trgovec z indonezijskim premogom, Ivan Pušnik. Nekdanji sodelavec Službe državne varnosti je stopil tudi pred našo kamero. Novinarka Mateja Cankar.

Tarča Denar za HSE, ugodnosti za poslovodstva

22. 12. 2022

230 evrov na prav vsakega državljana- takšna je skupna vrednost finančne pomoči Holdingu slovenskih elektrarn zaradi luknje, ki so jo tam izkopali s predčasno poceni prodajo elektrike v tujino. Kljub temu so si vodilni dvignili plačo, o izplačilu nagrade za poslovno uspešnost vsem zaposlenim še razmišljajo. Denarja pa ne zmanjka niti za drage odvetniške ekipe, visoke donacije, šolo varne vožnje in celo mentalno svetovanje. V Gen I-ju pa so po večmesečnem odlašanju danes sporočili, da nekdanja uprava Roberta Goloba zaradi razmer v podjetju ne bo prejela nekajmilijonske nagrade. Novinarka Anja Šter.

Tarča Glas ljudstva

15. 12. 2022

V Tarčo prihajajo petkovi kolesarji in drugi predstavniki civilne družbe, ki so pripomogli k zmagi Gibanja Svoboda. 105 tednov so protestirali in zahtevali drugačno politiko; kaj danes menijo o dogajanju v policiji in na notranjem ministrstvu? In kaj o rušenju javnega zdravstva?

Tarča Znova na ulice?

15. 12. 2022

105 petkov so opozarjali na številne kršitve prejšnje vlade, od kratenja ustavnih pravic do političnega kadrovanja, zahtevali drugačno politiko, pozivali na volitve in bili nosilni steber vzpona Roberta Goloba in Gibanja Svobode kot antipoda Janeza Janše in tako imenovanega »janšizma«. Pomembno vlogo so odigrali tudi pri referendumih in trojni zmagi vlade. S spiska številnih zavez koalicije do civilne družbe je neuresničenih večina, tudi glede javnega zdravstva. Novinarka Anja Šter.

Tarča Golobov znanec Milović svetoval na več ministrstvih

15. 12. 2022

Kakšne so podrobnosti o političnem dogajanju zadnjih dni. Kje vse je bil Miloš Milović in komu je svetoval o varnosti. Ob zadnjih dogodkih je večina civilne družbe bolj ali manj tiho. Kaj jim je vzelo kritično držo. Novinarka Nataša Markovič.

Stran 1 od 71
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov