Film tedna: Moj najboljši profil, napovednik

Claire Millaud, petdesetletna ločena profesorica, na Facebooku ustvari profil štiriindvajsetletnice, ki se imenuje Clara. Poišče tudi fotografijo mlade ženske in jo uporabi kot svojo. Claire tako ustvari popolnoma izmišljen lik, toda zakaj?
Izkaže se, da Claire ni v najboljšem obdobju, saj profil uporabi, da bi vohunila za svojim ljubimcem Ludom, ki mu ne zaupa niti ne verjame vanj. Toda zgodi se, da se Alex, Ludov prijatelj, takoj zagleda v Clarin profil.

Scenarij za film je nastal po romanu Camille Laurens
Scenarij za film je nastal po romanu Camille Laurens "Who do you think I am?". Foto: Playtime

Tudi Claire ne ostane ravnodušna, kmalu se tudi sama noro zaljubi vanj. Čeprav se vse dogaja na spletu, so čustva med njima močna, tudi zelo resnična. Iz njih se porodi potreba po snidenju. Predvsem Alex je nestrpen, Claire pa okleva in se boji, kaj bo prineslo snidenje.

CELLE QUE VOUS CROYEZ / WHO YOU THINK I AM

FRA, BELG / 2019
Režija: Safy Nebbou / Scenarij: Camille Laurens, Safy Nebbou, Julie Peyr / Igrajo: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil, Marie-Ange Casta, Guillaume Gouix, Charles Berling, Jules Houplain, Jules Gauzelin, Francis Leplay, Pierre Giraud, Sonia Mohammed Cherif, François Genty, Claude Perron.