Nedeljski večer bo na TV SLO 1 posvečen slavljenju slovenskega filma. Ob 20. uri bomo prenašali podelitev nagrad v različnih kategorijah na Festivalu slovenskega filma, med drugim vesne za najboljši celovečerni film, najboljšo režijo in scenarij.

22. Festival slovenskega filma, zaključna slovesnost s podelitvijo nagrad, napovednik

Voditelji prireditve bodo igralci iz filma Posledice, ki je preteklo leto prejel nagrado za najboljšo režijo: Timon Šturbej, Gašper Markun in Matej Zemljič.

Z Mišo: prof. dr. Peter Stankovič

Z Mišo: prof. dr. Peter Stanković, napovednik

Ob 21.50 se bo v oddaji Z Mišo z gostom dr. Petrom Stankovićem, profesorjem na katedri za kulturologijo na ljubljanski Fakulteti za družbene vede pogovarjala Miša Molk.

Miša Molk pravi, da se bosta z gostom vrnila v
Miša Molk pravi, da se bosta z gostom vrnila v "čas diktature dobrega okusa". Foto: Žiga Culiberg

Pogovor bo tekel o tem, kako film komunicira z množicami in z vsakim posameznikom. Gibljive slike odpirajo nove svetove in poglede, grabijo našo pozornost in emocije. Pomembno pa je, ali preživijo preizkus časa.
Na kakšen način, kje in kako danes izražamo svojo identiteto in istovetnost? Kako slovenski film reflektira našo družbo? Kdo in kakšni so naši, slovenski filmski junaki in junakinje? Ali popularna kultura prispeva k legitimaciji reprodukcije družbenih neenakosti ali pa jih vsaj postavlja pod vprašaj? Kdo je torej čefur?