Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Globus • oddaje

Globus Šport in kultura v obdobju pandemije

08.04.2021

V Globusu o posledicah omejitvenih ukrepov na področjih kulture in športa. Se bodo zaradi dolgotrajne prepovedi vadbe mladi oddaljili od športa? Kako v tujini med pandemijo potekajo treningi in tekmovanja? Pa tudi o prihodnosti glasbenih festivalov in odrskih umetnosti. Kako močno je pandemija prizadela Broadway?

Globus Priprave na slovensko predsedovanje

01.04.2021

V Globusu o sklepnih pripravah na slovensko predsedovanje Svetu Evropske unije. Koliko moči bo imela Slovenija pri ustvarjanju evropske agende? Kaj od naše države pričakujejo v Bruslju? Kakšne bodo posledice zaostrene komunikacije predsednika vlade z nekaterimi evropskimi politiki?

Globus Svetovno politično vrenje

25.03.2021

V Globusu o svetovnem političnem vrenju. Ameriški predsednik je ruskega označil za morilca, kitajsko-ameriški dialog je poln medsebojnega obtoževanja, Evropska unija pa je po več kot 30 letih uvedla sankcije proti Pekingu. Kdo so v mednarodni skupnosti zavezniki in kdo politični sovražniki?

Globus Eno leto pandemije

11.03.2021

V tokratnem posebnem Globusu podrobneje o tem, kako se je v letu pandemije covida 19 spremenilo življenje v nekaterih evropskih državah. V zanimivih in predvsem presunljivih reportažah se bomo preselili na Švedsko, v Španijo, Italijo, Srbijo in Belgijo. O posledicah in izzivih pandemije povsem od blizu. Oddaja je del projekta TuEU – moč javnosti, za katero smo sredstva pridobili na razpisu Evropskega parlamenta.

Globus Protesti v Mjanmaru

04.03.2021

V Globusu: krvavo oklepanje oblasti v Mjanmaru. Kako se skuša vojaška hunta znova utrditi na oblasti in kaj so zahteve protestnikov?

Globus Islamistični ekstremizem v zahodni Afriki

25.02.2021

V Globusu o islamizmu v državah Sahela. Kako dolgo bo Francija vztrajala v boju proti džihadizmu na afriških tleh in kako se bodo z njim spopadle afriške države same.

Globus Katalonija

18.02.2021

O obrisih katalonske politične prihodnosti. Bodo zagovorniki neodvisnosti po vnovični osvojitvi parlamentarne večine poskusili izvesti še en referendum? Je Španija zaprtim katalonskim voditeljem pripravljena podeliti amnestijo? Kdo je resnično pripravljen na dialog?

Globus Cepilni potni listi

11.02.2021

V Globusu o morebitni uvedbi cepilnih potnih listov. Bo v prihodnje za potovanje, obisk restavracije ali množične prireditve treba pokazati digitalno potrdilo o cepljenju proti covidu-19? Je pobuda diskriminatorna ali gre za edino pot do povrnitve svobode gibanja?

Globus Protesti v Rusiji

04.02.2021

V Globusu o protestih opozicije v Rusiji. Zakaj je Aleksej Navalni trn v peti Vladimirju Putinu in kakšno je sploh politično življenje ruske opozicije?

Globus 10 let po arabski pomladi

28.01.2021

V Globusu o razblinjenih sanjah arabske pomladi. Kakšno upanje je podžigalo protestnike pred desetletjem in kaj je revolucija v resnici prinesla?

Globus Bosna in Hercegovina in migranti

21.01.2021

V Bosni in Hercegovini tudi to zimo zmrzuje več tisoč migrantov. Kdo je odgovoren za to, da je država postala migrantski žep na pragu Evropske unije? Kakšna je 25 let po koncu vojne sploh rešitev za politično ohromljeno državo brez prave perspektive?

Globus ZDA po napadu na Kapitol in pred inavguracijo novega predsednika

14.01.2021

V Globusu: Združene države Amerike teden dni po napadu na Kapitol in teden dni pred inavguracijo novega predsednika. Kako je Donald Trump spremenil republikansko stranko in kakšna je politična prihodnost odhajajočega predsednika.

Stran 1 od 45
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov