Kolumne
slice
Vrnitev odpisanih
Kolumna Ognjena Backovića, 19. januar 2018 ob 18:15 Po enem tednu, treh tekmah in številnih komentarjih sodniških odločitev je prvi del evropskega prvenstva v rokometu za nami.
14
Kaj bi morali vedeti o žanrskem branju?
19. januar 2018 ob 06:18 Ko sem zadnjič naštel nekaj možnosti predstavitve pravljice kot obveznega dela učnega načrta v šoli, sem omenil tudi priložnost za povezovanje z drugimi šolskimi predmeti (to je v praksi zelo težko ...
Problem ni le v sodnikih, ampak še bolj v rokometu samem
117
17. januar 2018 ob 08:34 V uvodu evropskega prvenstva v rokometu je bilo precej črk natipkanih o slabih sodnikih, ki so zaznamovali obe slovenski tekmi.
Zapisi iz močvirja: Neodločeno po krivici
3
16. januar 2018 ob 16:54 Današnji zapis ima predzgodbo. Najprej je nastal kot nekaj drugega in je govoril o nečem drugem. Potem je bila rokometna tekma Slovenija : Nemčija.
Evropeizacija Balkana kot nuja
33
13. januar 2018 ob 06:13 V teh prvih šestih mesecih leta se obeta izrazito veliko poudarjanje pomena širitve Evropske unije, maja je predvideno še posebno zasedanje voditeljev Unije in držav Zahodnega Balkana.
Zagreb je bližje kot Carigrad "Igrajte, kot da je konec sveta!" so bile besede selektorja slovenske rokometne reprezentance Veselina Vujovića, ki so se zapisale v zgodovino.
14
Guardiola zapravlja milijone, ki pa so očitno zagotovilo za uspeh Sezona brez lovorike v premožnem Manchester Cityju bi večino trenerjev najbrž stala dela, a to ne velja za Pepa Guardiola; zaupanje letos žanje uspehe. Lanska sezona sploh ni bila slaba.
66
Je v šoli res vse tako zelo narobe? Nedavno sem se med uro, ko sem čakala na nadaljevanje pouka, sprehajala po šoli.
96
Zapisi iz močvirja: Dosti tekočine in vitamina C Pa smo v novem letu nazaj. A je malo manjkalo, da ne bi bili. Kajti statistično je lahko prav vsak Slovenec, tako tudi ustvarjalci tega pamfleta, žrtev ošpic. In slišimo tudi oslovskega kašlja.
3
S pozitivnostjo do novega začetka Spoštovani, naj se tokrat pridružim duhu novoletnih razglasov.
2
Ali naj RTV ostane brez razvoja? V četrtek, 21. decembra 2017, sem po zaključku izredno uspešne priredite Vala 202 za ime leta 2017 (nekateri še vedno menijo, da ne sodi na katerega izmed naših TV-programov ...) preletel ...
17
Z bogastvom v novo leto Wallance Delois Wattels je pred 100 leti napisal knjigo z naslovom Znanost bogatenja. Pravi, da je pot do bogastva hvaležnost.
4
Volilno leto in skok v neznano Super volilno leto 2018, ki se bo v resnici končalo šele spomladi leto pozneje z izborom novih evropskih poslancev, bo zarisalo nov politični zemljevid za najmanj en, morda celo za več mandatov.
53
Na vrhu Luke le ob večji poslušnosti do večinskega lastnika Luka Koper ima novo vodstvo. Zdaj že nekdanji upravi so prenehale pogodbe o zaposlitvi, zato so Dragomir Matič, Irena Vincek in Andraž Novak včeraj zvečer zapustili pristanišče.
5
Kje je meja med zasebnim in javnim? Ker je praznični čas in ker z vsako besedo krademo čas kraguljčkom, bomo danes izrazito kratki.
4

Kazalo