Kolumne
slice
Spomeniško varstvo
Tedenska glosa Vala 202, 24. april 2018 ob 20:00 Danes pa nekaj o spomeniškem varstvu. Ni še minilo leto, kar si je predsednik republike v svoji spravljivosti umislil spomenik žrtvam vseh vojn.
2
Wenger si je zagotovil slovo na ravni trenerske legende
31
24. april 2018 ob 12:50 Alex Ferguson in Arsene Wenger sta ustvarila enega največjih rivalstev v zgodovini (angleškega) nogometa, oba velikana sta v Manchester Unitedu oziroma Arsenalu kraljevala več kot dve desetletji.
Vsi na volitve!
17
23. april 2018 ob 21:14 Bomo šli na volitve ali pa ne, ker je tako in tako vseeno in bomo odločali le o tem, kdo bo služil tisoče evrov poslanskih plač?
Medosebni odnosi v pravljicah
23. april 2018 ob 10:07 Čeprav o pravljicah običajno razmišljamo kot o poučnih zgodbicah, ki vlivajo optimizem (v glavnem), ob osnovni zgodbi praviloma obravnavajo kar precej zapletene in le redko izključno pozitivno ...
Strah in občudovanje
16
21. april 2018 ob 07:00 Strah in občudovanje ter poskusi pokroviteljskega pridiganja. Vse to v nekaj urah poslanske razprave s predsednikom Francije.
Pametna vas Tej oddaji je komaj uspelo priti s slovenskega podeželja v ljubljanski studio.
7
Je kdo pripravil varovalke in rešitve? Imamo solidno rast družbenega proizvoda. Izvoz se povečuje, gospodarstvo, vsaj tako pravijo, je na krilih. In vemo, da množica slovenskih državljanov od tega nima nič.
4
Princ Pep, ki je oplemenitil svoj potencial Velika večina strokovnjakov je pred začetkom angleškega nogometnega prvenstva napovedala, da bo Manchester City osvojil naslov, kar je modrim uspelo potrditi že mesec pred koncem sezone.
70
Zapisi iz močvirja: Levičarji in desničarji April prinaša v slovenska mesta vonj po pomladi, na slovensko podeželje pa vonj po gnojnici. Predvsem pa april prinaša vonj po bližajočih se volitvah.
3
Evolucija ... Vemo, kdo je zastrupil Skripala? Ne vemo. Je bil s hčerko Julijo sploh zastrupljen? Ne vemo. Britance res tako muči brexit? Ne vemo. Američani res verjamejo, da so jim Rusi organizirali volitve?
7
Ko pride MIT v Slovenijo Slovenska reaktorska fizika ni od muh. Dokaz za to je nedavni obisk študentov in njihovih profesorjev z najuglednejše tehniške univerze na svetu MIT na reaktorju TRIGA.
6
Zelena bratovščina zelenega parketa Danes pa nekaj o zeleni bratovščini diplomatskega parketa. S prihodom pomladi je odpravljen lovopust. Tako je dovoljeno preganjati diplomate in še nekatere njim sorodne vrste.
4
Vsakdo lahko zapleše Velika noč je na prvo nedeljo po prvi pomladanski luni, povezana je s praznovanjem judovske pashe. Izraelci so se spominjali rešitve iz Egiptovske sužnosti.
4
Zahtevna skupna naloga! Popolnoma razumem, da je eden izmed pomembnih razlogov, da si nekdo pride ogledat športno prireditev, uspeh tekmovalcev, tako v ekipni kot posamični konkurenci.
133
Govori molk: Ženska sem. Enakosti še vedno ne znamo misliti, kaj šele živeti - ženske so bile dolgo zgodovino brez pravic, posledično pa tudi brez besed.
50

Kazalo