Kolumne
slice
Zapisi iz močvirja: Vohun, ki nas je ljubil
Tedenska glosa Marka Radmiloviča na Radiu Slovenija, 16. oktober 2018 ob 16:58 Danes pa nekaj o meglenem svetu obveščevalcev, vohunov, prisluškovalcev in podobnih. V oddaji boste slišali kup pavšalnih navedb, nepodprtih s kakršnimi koli podatki. Kar pa ni nič hudega.
Finančni in politični moči je podrejeno tudi najsvetejše
4
15. oktober 2018 ob 21:36 Srečujemo se s pojavi, ki kažejo, kakšen značaj zadobiva pomemben del planetarne političnosti.
Reprezentanca potrebuje kakovostnega selektorja in še boljšo zvezo
152
15. oktober 2018 ob 11:36 Vsaka stvar v tem vesolju ima svoj rok trajanja – od zvezd, planetov, človeškega življenja in ne nazadnje do služb. Ene so daljše, druge so krajše.
Ali pravljice temeljijo na resničnih osebah in dogodkih?
1
14. oktober 2018 ob 08:42 Na pravljice običajno gledamo kot na izmišljene zgodbe, a prej ali slej vseeno kdo vpraša, ali ni katera povezana z resničnimi osebami in dogodki.
Zapisi iz močvirja: Pod svobodnim soncem
7
9. oktober 2018 ob 18:30 Če nič drugega, smo prejšnje dni izvedeli, kakšen bo konec sveta. Religiozne prakse ponujajo vsaka svoj scenarij, a kot kaže, s poslednjo sodbo, kolobarjenjem duše in z zabavo z devicami ne bo nič.
Transparentnost – sopomenka za nepreglednost, šlamparijo in zavajanje Že po mesecu vladnega vladanja je marsikaj bolj transparentno: g. Črnčec je še vedno državni sekretar, dobil je celo hudo domoljubno nalogo implementiranja arbitražnega sporazuma.
5
Mourinho priznava le svojo resnico "Ali niste nikoli brali filozofa Hegla? Rekel je, da je treba gledati resnico v celoti. V celoti vedno najdeš resnico."
54
Zapisi iz močvirja: Sreča ni opoteča Danes je na sporedu najbrž preambiciozno modrovanje o sreči. Sreče je več vrst. Tako ne bomo govorili o družinski, športni, osebni in podobnih srečah.
5
Periferija je iz Ljubljane pač periferija Predstavljajte si, da vam mimo okna pelje tristo težkih tovornjakov. Takih, resnično težkih. Še kar zoprno, kajne?
12
Zapisi iz močvirja: O življenju krtov Danes pa na kratko o svetli infrastrukturni prihodnosti. Te dni so sosedje Avstrijci začeli kopati drugo cev karavanškega predora.
1
Na eno srečanje z Američani osem srečanj z Rusi Premier Marjan Šarec je zunanjepolitično nedolžnost izgubil na neformalnem vrhu voditeljev in voditeljic Evropske unije v Salzburgu.
18
Pismo zaskrbljenih znanstvenikov: Evropa, čas je, da prenehamo biti odvisni od rasti Pismo skupine zaskrbljenih znanstvenikov s področij družboslovja in naravoslovja iz vseh 28 držav EU-ja: " Evropsko unijo, njene institucije in države članice pozivamo: Evropa, čas je, da prenehamo ...
17
V začetku je bila beseda Danes pa nekaj o vseprisotni temi – varnosti. Nevarnost preži na nas iz vseh kotov in vsak trenutek nas lahko ugonobi vse od meča do lakote. In seveda virusov.
12
Leto od košarkarskega zlata: Pot na vrh je dolga, padec pa hiter Malo je dni, ki ostanejo v kolektivnem spominu prebivalcev posamezne države, sploh ko je govor o športnih dosežkih. Vsak ima svoje spomine.
50
Kdo vse bo po Šarčevem imenovanju Črnčeca postal grožnja? Kako bo "strokovnost" Damirja Črnčeca vplivala na usmeritev vlade Marjana Šarca na varnostnem področju?
109

Kazalo