Kolumne
slice
Si član zmagovalnega Reala/Barcelone? Izvoli zlato žogo.
Kolumna Slavka Jeriča (216), 10. december 2018 ob 14:04 Monotonost je običajno všeč le tistim, ki so na vrhu in imajo od tega korist, precej manj pa je pogodu neopredeljenim, ki si želijo dinamike in sprememb.
52
Učitelji
143
10. december 2018 ob 08:29 Baje smo učitelji bolj kot kateri koli drugi ljudje varuhi civilizacije (B. Russell) in biti učinkovit učitelj je menda najtežji poklic v naši družbi (W. Glasser). Papir pa prenese vse.
Ugrabljeni menih v slovenskem samostanu
3
9. december 2018 ob 12:01 V galeriji Družina so v ponedeljek predstavili knjigo z naslovom Moč poklicanosti: posvečeno življenje danes. Papež Frančišek pojasnjuje, zakaj je danes kriza duhovnih poklicev.
Koliko avtobiografskega je v pravljicah?
6. december 2018 ob 14:42 Prejšnjič sem pisal o povezavi pravljic z resničnimi osebami in dogodki. Povezav je veliko oziroma kolikor hočemo. Če dovolj dolgo brskamo, bomo namreč prej ali slej naleteli na podobnosti.
Decembrski zapisi
4
4. december 2018 ob 17:26 Ker nas danes čaka izjemno zanimivo radijsko popoldne in ker smo na samem pragu zabavljaškega decembra, smo v naši skromni redakciji potegnili ročno zavoro.
V Kopru ponovitev zgodbe izpred 16 let V Kopru se je ponovila zgodba izpred 16 let, ko so volivci izbrali spremembo. Boris Popovič je takrat prepričal s karizmo in s politiko neobremenjenega novinca.
6
Durant pobira priznanja, a pravi MVP Bojevnikov je Steph Curry Letošnja Liga NBA je v primerjavi s prejšnjimi sezonami v naših krajih občutno bolj spremljana kot v preteklosti, glavni razlog se skriva v prihodu Luke Dončića.
24
Zapisi iz močvirja: Cikcak za nestrpne Danes pa poglobljeno, ker se bliža december, ko težke teme za trideset dni odrinemo stran.
5
Kje bi raje bil Alonso? Zdaj je v bogati zgodovini formule ena. Po več kot 300 dirkah bolj ali manj uspešnega nastopanja v formuli ena se od kraljice bencinskih športov poslavlja Fernando Alonso.
48
Pošast hodi po Evropi, pošast populizma! Pošast hodi po Evropi, pošast populizma! Vse moči stare Evrope so se zavezale za sveto gonjo proti tej pošasti: papež in Merkel, Bruselj in Macron.
13
1094 slovenskih kraljic Šesto zborovskih pevcev in sedemdesetčlanski orkester je v soboto odigralo pod taktirko dirigenta Marca Frisina koncert v dvorani Pavla VI. v Vatikanu.
Zapisi iz močvirja: "Zdravo, tukaj James iz Metallice!" Današnja zgodba je napeta in nas vodi skozi številne nepričakovane zaplete do samega bistva demokracije. Začne pa se, kako nepričakovano, na radijskih postajah, kjer vrtijo največje hite.
7
Ž'val crkne, člov'k se pa navad' V soboto je minilo 3 leta, odkar je država začela postavljati rezilno žico na južni slovenski meji, vendar po treh letih še vedno nismo izvedeli, koliko je ta žica zares stala.
18
Nehvaležnost napovedovanja prihodnosti: Zverev je bil pred petimi leti 814. Eden zabavnejših elementov športa je napovedovanje prihodnosti, ki se lahko iz časovne razdalje zdi izrazito zgrešeno in napačno. Nekaj vrstic o napačnih napovedih sem napisal že leta 2014.
113
Delovni čas učitelja, da o EDČ niti ne govorim V javnosti se je šušljalo: "Učitelji delajo le od 8.00 do 12.00." Seveda so prišli popoldne na govorilne ure, roditeljske sestanke, delavnice z otroki, predavanja za starše in – učitelji so bili tam.
43

Kazalo