Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Okolje

Kumer: Vedeli smo, da pogajanja ne bodo enostavna. Na drugi strani so naftne proizvajalke.

Za EU slab dogovor ni dogovor, v takem primeru je bolje odstopiti in ne končati pogajanj, je vtise podnebnih pogajanj v Dubaju strnil slovenski minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer.

2

Poplave Na Polzeli bodo prihodnji teden začeli urejati nasip na levem bregu Savinje

Gradnja protipoplavnih nasipov v Savinjski dolini bo predvidoma stekla marca prihodnje leto, je v izjavi za medije po sestanku s polzelskim županom Jožetom Kužnikom napovedal vodja vladne službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic.

Prenova energetskega zakona Jedrska energija kot nizkoogljični vir, izločitev plina iz ogrevanja stavb

Vlada je sprejela predlog prenovljenega energetskega zakona, ki med drugim med nizkoogljične vire jasno uvršča jedrsko energijo, v prihodnosti pa predvideva tudi izločitev plina iz ogrevanja stavb.

24

Poplave Donacije mengeškemu gasilcu Sandiju Zajcu naposled razdeljene

Zgodba z donacijami mengeškemu gasilcu Sandiju Zajcu se je le razpletla, donacije so razdeljene in nakazane deležnikom. Zajc se po začasni izključitvi vrača v vrste gasilcev.

9

Uprava: Inšpekcijski postopek zaradi odvzema goveda še ni končan, živali so na varnem

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je sporočila, da je govedo, odvzeto pri Krškem, ustrezno oskrbovano ter da inšpekcijski postopek v zvezi s postopkom odvzema še ni zaključen.

2
Več

Svet živali

Redek dogodek: v Keniji slonica skotila dvojčici

V Keniji je slonica skotila dvojčici, kar je za največje kopenske sesalce na planetu redek pojav, saj dvojčki predstavljajo zgolj en odstotek kotitev slonov.

4
Več

Izbor

Podnebne migracije "Prikazovati peščico ljudi, ki iščejo boljše življenje v EU-ju, kot grožnjo, je zelo hinavsko"

"Govor o migrantih služi preusmerjanju pozornosti. Velika večina ljudi, prizadetih zaradi podnebne krize, ne more zapustiti svoje države, temveč se preselijo znotraj regije," pretiran strah pred podnebnimi migracijami zavrača Sarah Walker.

163

Elektrika Tiselj: Brez JEK-a 2 bo za energetiko najpomembnejši drugi tir, da bomo vozili premog

Gradnja JEK-a 2 je edina smiselna pot naprej, če želimo uspešno in konkurenčno gospodarstvo, je za MMC opozoril jedrski strokovnjak Iztok Tiselj. Najbolj zelena je tista energija, ki je ne porabimo, pa je za MMC dejala Lidija Živčič iz društva Focus.

293

Intervju Ljudski zeleni dogovor: Kot je bilo ustvarjeno potrošništvo, bi lahko zdaj ustvarili nekaj boljšega

"Socializirati je treba lastništvo produkcijskih sredstev, kmetijskih zemljišč, tovarn in druge infrastrukture. Na drugi strani je treba odpraviti motiv profita kot načina organizacije proizvodnje," je prepričan Max Ajl, ki ponuja ljudski zeleni dogovor.

162

Intervju Rachel Guyet: Če želimo nekje postaviti vetrno elektrarno, se moramo najprej pogovoriti s prebivalci

"Vlagatelji premalo upoštevajo lokalno prebivalstvo. Ni dovolj, da lokalne skupnosti obvestiš, da si spoštoval vsa pravila. To ni tisto, kar si prebivalci želijo slišati. Predvsem si želijo biti slišani," je prepričana Rachel Guyet.

131

Vse bolj vroče in sušno "Španija se spreminja v puščavo." Bo voda vzrok za naslednjo krizo v Evropi?

Šele sredina maja je, Evropa pa ima že težave s pomanjkanjem vode. V Italiji, Franciji in Španiji zvonijo alarmi. Vodne zaloge so prazne, ljudje živijo z omejitvami. Že res, da Evropa postaja vse bolj vroča in sušna, a realnost je prišla prej od napovedi.

284

Okolje Bo nad pohorskimi gozdovi zraslo 56 vetrnic?

Na Pohorju se načrtuje gradnja 56 vetrnih elektrarn. Okoli 200 metrov visoke vetrnice se bodo, če bo projekt izveden, raztezale na območju Areha, Treh kraljev in Rogle. Vse več je opozoril, da bi projekt pregrobo posegel v neokrnjeno naravo Pohorja.

410

Zeleni petek Plut: Prišli smo do zgornje meje obremenjevanja planeta, najti bo treba drugačen način življenja

"Naša civilizacija je na razpotju, prvič so ogrožene eksistenčne razmere življenja človeške vrste in vseh vrst, ki živijo na tem planetu. Potrebujemo novo, ekohumanistično družbeno ureditev," opozarja Dušan Plut. Analiziral jo je v obsežni monografiji.

188
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov