Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Okolje

Cesta do Loga pod Mangartom znova prevozna; intervencijska pot tudi do Trente

Na Bovškem noč ni prinesla novih plazov, nižje temperature pa so omogočile lažjo sanacijo. Do Trente jim je tako že uspelo vzpostaviti zasilno intervencijsko pot. Odprli pa so tudi cesto med Bovcem in Logom pod Mangartom.

4

Več novic

Vreme Močen veter že piha na Štajerskem in v Prekmurju

Agencija za okolje (Arso) opozarja, da bodo od srede popoldne do noči na petek sunki jugozahodnega vetra ponekod na severovzhodu Slovenije dosegli hitrost okoli 70 km/h.

5

Vreme Namesto hladnega vremena prihaja močan veter

Končuje se daljše obdobje hladnega vremena. Od popoldneva do noči na petek je pričakovati tudi močne sunke jugozahodnega vetra. V prihodnjih dneh je napovedan dež, za konec tedna v višjih legah pa bo lahko tudi sneg.

9

Okolje Osrednjo Hrvaško stresel potres jakosti 3,8

Osrednjo Hrvaško je spet stresel potres. Ob 5.44 so seizmologi zaznali tresenje tal z epicentrom 10 km severovzhodno od Gline. Magnituda potresa je bila 3,8.

10

ZOO Ljubljanski živalski vrt spet odpira vrata, na obiskovalce čaka tudi prvi zimski naraščaj

Ljubljanski živalski vrt, ki je bil zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa zadnja dva meseca zaprt, znova odpira svoja vrata, obiskovalce pa bodo pozdravili tudi prvi letošnji mladiči.

1
Več

Svet živali

Jupiiii, sneg! Triurna snežna zabava mladega medveda.

S snegom pobeljeni travniki in gozdovi so lahko neskončen vir zabave tako za otroke kot odrasle. Na njem pa, kot kaže posnetek, uživajo tudi gozdni prebivalci, na primer mlad medved, ki se je v kočevskih gozdovih kar tri ure igral na snegu.

7

Izbor

Afrika Veliki zeleni zid za izboljšanje življenja v Sahelu dobiva nov zagon

Veliki zeleni zid je ambiciozen projekt izboljšanja življenjskih razmer v Sahelu, vendar je po 14 letih izvajanja šele pri 18 odstotkih poti do cilja. Nove finančne spodbude in izjave afriških voditeljev zdaj dajejo občutek, da projekt dobiva nov zagon.

54

Mrzli luksuz Tritonski vozovi in kričanje sredi noči: kako so v Afriko drago prodajali led iz ledenih jam

Led iz ledenih jam v Trnovskem gozdu in na Nanosu so nekdaj s težkimi vozovi tovorili v Trst, od koder so ga z ladjami vozili vse do Afrike. Led, s katerim so nekoč hladili pijače in živila, iz njega pa izdelovali tudi sladoled, zadnja leta hitro izginja.

59

20 v 2020 Okolje: Požari, vročinski valovi, plastika, izginjanje vrst. Cepiva za naravo ni.

"Ljudje naravi še naprej prizadejamo rane – puščave se širijo, mokrišča in gozdovi izginjajo, oceani se dušijo v plastiki, zaradi slabega zraka umre devet milijonov na leto, 75 odstotkov nalezljivih bolezni prihaja od živali. A narava vedno udari nazaj."

47

Podnebne spremembe Kaj se dogaja s Cerkniškim jezerom? Presahnilo je kar štirikrat, ribe rešujejo

Cerkniško jezero navadno presahne dvakrat na leto, letos pa se je izpraznilo kar štirikrat, zgodilo pa se je tudi več nepričakovanih manjših upadov vode. Ribe se ne morejo množiti, uničena so gnezda ptic, nekatere med njimi so odletele drugam.

54

Okolje Tajanje večnega ledu oživlja stare nalezljive bolezni

Boj proti podnebnim spremembam je tudi boj proti prihodnjim izbruhom nalezljivih bolezni, opozarjajo pri WHO-ju in Svetovni banki. V večnem ledu namreč prežijo stare nalezljive bolezni, ki jih oživlja tajanje kot posledica segrevanja ozračja.

97

Okolje "Bolj kot je družba razvita, bolj naraščajo konflikti v prostoru"

Ni res, da meril, ki določajo vključevanje okoljevarstvenih nevladnih organizacij v projekte, ni mogoče spreminjati. Lahko se preoblikujejo, a v intenzivnem dialogu z njimi, poudarja Pavel Gantar. Sicer gre za kršitev Aarhuške konvencije.

68
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov