Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMCteden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Okolje

Ministri za zaščito najmanj 30 odstotkov kopnega in morskih površin v EU-ju

Okoljski ministri držav članic Evropske unije so sprejeli strategijo o biotski raznovrstnosti in podprli vzpostavitev mreže območij, v okviru katere bi zaščitili najmanj 30 odstotkov kopnega in najmanj 30 odstotkov morskih površin v EU-ju.

7

Več novic

Okolje Onesnažen zrak največ stane London, Ljubljana pred Mariborom

Družbeni stroški onesnaženja zraka so v Ljubljani leta 2018 znašali 434 milijone evrov oz. 1502 evra na prebivalca, v Mariboru pa 107,2 milijona evrov oz. 965 evrov na prebivalca. Največja družbena škoda je zaradi slabe kakovosti zraka nastala v Londonu.

32

Okolje Sneg, dež in veter poškodovali tisoč kubičnih metrov dreves

Obilno sneženje z dežjem in vetrom je prejšnji teden poškodovalo okoli tisoč kubičnih metrov dreves, od tega tretjino iglavcev. Poškodovane ali podrte smreke pa so potencialno žarišče podlubnikov, opozarja gozdarska stroka.

5

Intervju Boštjan Videmšek: "Ene same države ni na tem svetu, ki bi bila brez greha"

Svojo dolgoletno poklicno pot vojnega poročevalca je obesil na klin, a nad svetom (še) ni obupal. V knjigi Plan B razloži, zakaj lahko električno energijo pridobivamo drugače, ne le v jedrski elektrarni, in da bo svet brez nafte preživel.

189

Okolje Umestitev 38 odstotkov Slovenije pod Naturo 2000 po Janševem mnenju strel v koleno

Premier Janez Janša je po vrhu EU-ja v Bruslju, ki je med drugim razpravljal o podnebnih ciljih, ocenil, da je bila razglasitev 38 odstotkov ozemlja Slovenija za področje Natura 2000 strel v koleno.

110
Več

Svet živali

Tasmanski vrag po 3000 letih spet živi tudi v Avstraliji

Organizacije, ki se posvečajo reševanju ogroženih živalskih vrst, so se odločile za nevsakdanjo potezo: v Avstralijo so s Tasmanije "izvozile" 26 izjemno ogroženih tasmanskih vragov.

5

Izbor

Okolje Tajanje večnega ledu oživlja stare nalezljive bolezni

Boj proti podnebnim spremembam je tudi boj proti prihodnjim izbruhom nalezljivih bolezni, opozarjajo pri WHO-ju in Svetovni banki. V večnem ledu namreč prežijo stare nalezljive bolezni, ki jih oživlja tajanje kot posledica segrevanja ozračja.

97

Okolje "Bolj kot je družba razvita, bolj naraščajo konflikti v prostoru"

Ni res, da meril, ki določajo vključevanje okoljevarstvenih nevladnih organizacij v projekte, ni mogoče spreminjati. Lahko se preoblikujejo, a v intenzivnem dialogu z njimi, poudarja Pavel Gantar. Sicer gre za kršitev Aarhuške konvencije.

68

Okolje Vrtičkanje v času krize ali kje smo pri samooskrbi s hrano?

Šele zdaj, ko je gotovo, da se bodo cene hrane zvišale in morda ne bo več take izbire na policah trgovin, smo se začeli zavedati, da je hrana temeljna življenjska dobrina, brez katere ne moremo.

99

Gospodarstvo "Če je javor, mora biti obvezno rebraš. Zato ker je lep."

Na letošnji licitaciji najvrednejšega lesa sta bila kar dva hloda gorskega javora prodana za več kot 29.000 evrov. Med kupci javorja rebraša so pogosto tudi izdelovalci godal, saj inštrumentom njegov les daje poseben valovit videz.

29

Vreme "Vsaj do maja je za zdaj videti, da bodo meseci nadpovprečno topli"

Na začetku oktobra so vremenski portali začeli objavljati sezonske napovedi, ki so takrat prikazovale, da se nam obetajo nadpovprečno topli zimski meseci. Imele so prav. Kot kaže, bodo taki tudi prihajajoči meseci, pravi meteorolog Brane Gregorčič.

102

Slovenka iz Sydneyja "Avstralci nimajo pojma o škodljivosti dima za zdravje"

"V službi sem spraševala sodelavce, kako to, da so jedli pico na terasi, ko se je pred njimi valil dim. Dejali so, da niso astmatiki, da jih je malo bolelo grlo, da pa dim zanje ni nevaren," opisuje avstralsko navajenost na požare Špela Adamič.

152
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov