Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Okolje

Borova drevesa na Krasu polna gosenic s strupenimi dlačicami

Borova drevesa na Krasu in Primorskem so znova polna gnezd gosenic. Iz njih se bodo razvili nočni metulji, imenovani sprevodni prelci. Ker imajo strupene dlačice, lahko pri ljudeh povzročijo alergijsko reakcijo, za pse pa so lahko usodni.

10

Onesnaževanje V več slovenskih mestih zrak zmerno onesnažen s trdimi delci PM10

Potem ko so že v soboto ponekod namerili presežene mejne vrednosti delcev PM10 v zraku, je zrak tudi danes ponekod zmerno onesnažen. Povišane vrednosti delcev PM10 so sredi dneva namerili v Ljubljani, Kranju, Celju, Mariboru in Murski Soboti.

18

Piranski zaliv Bodo slovenski ribiči lahko lovili do Umaga, hrvaški pa do Kopra?

Hrvaški mediji poročajo, da naj bi bil dosežen dogovor, po katerem bi slovenski ribiči v Piranskem zalivu lahko lovili znotraj hrvaških teritorialnih voda vse do Umaga, hrvaški ribiči pa v slovenskih vodah vse do Kopra. MZZ je za zdaj skop s pojasnili.

47

Izbruh ognjenika Tonga po cunamiju odrezana od sveta, v Peruju utonila dva človeka

Na Tongi je cunami, ki ga je povzročil izbruh podvodnega ognjenika, povzročil veliko gmotno škodo, ali so tudi žrtve, še ni znano. Medmrežne in telefonske povezave so v glavnem prekinjene, zato je 105.000 prebivalcev odrezanih od sveta.

13

Nordijske države odredile odstrel volkov, nasprotniki opozarjajo na zakonodajo

Finska, Norveška in Švedska so za letošnjo zimo odredile odstrel več deset volkov. Naravovarstveniki odstrelu nasprotujejo, saj naj bi kršil evropsko zakonodajo.

35
Več

Svet živali

Več

Izbor

#Epidemija Zakaj moramo elektronske odpadke nujno zbirati ločeno?

Elektronski odpadki niso le najhitreje naraščajoča vrsta odpadkov, temveč tudi hitro rastoča svetovna težava. Letos bomo do konca leta proizvedli kar 56 milijonov ton elektronskih odpadkov, kar je več, kot naj bi tehtal Kitajski zid. 

72

(Ne)uspeh v Glasgowu Lučka Kajfež Bogataj: "Lobisti fosilnega posla so bili uspešnejši kot civilna družba"

"Voditelji držav so se v zadnjih letih obnašali, kot da niso s tega planeta," so besede klimatologinje in redne profesorice na Biotehniški fakulteti Lučke Kajfež Bogataj, iz katerih veje razočaranje nad dogovorom v soboto končane podnebne konference.

166

Anja Mager o kmetijstvu mladih Ob ljubezni potreben tudi podjetniški pogled

Kmetijstvo je dejavnost, ki je zaradi številnih dejavnikov − tudi podnebnih sprememb − vse bolj negotova in psihično zahtevna, a hkrati je tudi lepa, izzivalna in ponuja številne nove priložnosti.

23

Podnebne spremembe "Razblinilo se je še tistih nekaj dvomov o naši odgovornosti"

"Mogoče bomo počasi lahko na Veliki planini zasadili trto refoška," nekoliko v šali IPCC poročilo o podnebnih spremembah komentira Rok Novak z Instituta Jožef Stefan. A kot poudarja, je njegovo sporočilo zelo jasno in resno.

535

#Epidemija Veliko embalaže, več bioloških odpadkov, "smetilo" pa se je tudi med gibanjem v naravi

Vsak prebivalec Slovenije v letu dni ustvari okoli 500 kilogramov odpadkov. Gre za odpadke, ki nastajajo v gospodinjstvih, mednje pa štejemo vse, kar prebivalci zmečemo v modre, rumene, rjave in črne zabojnike za smeti, ki stojijo pred našimi domovi.

52

#Epidemija Zrak – vrnitev v normalnost je kriza za kakovost zraka

Satelitski posnetki so v prvem valu pandemije covida-19 pokazali nepričakovano in navdušujoče zmanjšanje onesnaženosti zraka nad industrijskimi in prometnimi središči po svetu. V drugem valu tega navdušenja ni več.

54

Avstralija "Koale lahko izumrejo v času naših življenj"

Koale, drevesa objemajoči simbol Avstralije, v domovini ogroža vse več dejavnikov. Njihov naravni življenjski prostor se krči zaradi požarov in izsekavanja gozdov, populacijo pa ogrožajo tudi bolezen klamidija in avtomobilske nesreče.

24
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov