Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Novinarska konferenca ob 11.00: Vesna Kerstin Petrič z ministrstva za zdravje

Okolje

EU med glavnimi krivci za krčenje tropskega gozda

EU je z uvozom surovin na drugem mestu za Kitajsko po prispevku h krčenju tropskega gozda, razkriva poročilo WWF-ja. Osem največjih gospodarstev Unije je "zaslužnih" za 80 odstotkov vrednosti z izsekavanjem povezane mednarodne trgovine v letih 2015–2017.

22

Več novic

Kmetijstvo Vse več ekoloških kmetij izstopa iz ekološkega nadzora

Evropska komisija stavi na ekološko pridelavo z ambicioznim ciljem ‒ do leta 2030 vzpostaviti ekološko pridelavo na četrtini kmetijskih površin. Toda pri nas so kmetje lani začeli izstopati iz ekološkega nadzora.

10

Okolje Dele države pobelil sneg

Po večini države je deževalo, v nekaterih predelih na Gorenjskem in ponekod na Notranjskem, pa je tudi snežilo. Padavine so čez dan slabele in se počasi umikale proti vzhodu.

8

Okolje Japonska bo vodo iz jedrske elektrarne v Fukušimi spustila v morje

Japonska vlada je po letih razprav sprejela odločitev, da bo več kot milijon ton onesnažene vode iz uničene jedrske elektrarne v Fukušimi po dekontaminaciji spustila v morje. Odločitev je razburila tamkajšnje prebivalce in sosednje države.

63

Vlaki namesto letal Francija za zaščito ozračja zmanjšuje domače polete

S ciljem zmanjšanja izpustov ogljikovega dioksida je francoski parlament potrdil predlog o ukinitvi letalskih povezav med cilji znotraj države, ki jih je mogoče z vlakom doseči v manj kot 2,5 ure.

8
Več

Svet živali

Izbor

Avstralija "Koale lahko izumrejo v času naših življenj"

Koale, drevesa objemajoči simbol Avstralije, v domovini ogroža vse več dejavnikov. Njihov naravni življenjski prostor se krči zaradi požarov in izsekavanja gozdov, populacijo pa ogrožajo tudi bolezen klamidija in avtomobilske nesreče.

24

Intervju Pretkan načrt Bruslja: Zelena Evropa bo vnesla tudi drugačen način življenja

Nov tip evropske hiše kot sončnica s streho iz solarnih celic, ki se obrača proti soncu, zbira deževnico in lovi veter. "Forma objektov mora slediti naravi," meni arhitekt Koichi Takada, čigar avstralski biro je zasnoval estetiko ogljično nevtralne hiše.

113

Afrika Veliki zeleni zid za izboljšanje življenja v Sahelu dobiva nov zagon

Veliki zeleni zid je ambiciozen projekt izboljšanja življenjskih razmer v Sahelu, vendar je po 14 letih izvajanja šele pri 18 odstotkih poti do cilja. Nove finančne spodbude in izjave afriških voditeljev zdaj dajejo občutek, da projekt dobiva nov zagon.

54

Mrzli luksuz Tritonski vozovi in kričanje sredi noči: kako so v Afriko drago prodajali led iz ledenih jam

Led iz ledenih jam v Trnovskem gozdu in na Nanosu so nekdaj s težkimi vozovi tovorili v Trst, od koder so ga z ladjami vozili vse do Afrike. Led, s katerim so nekoč hladili pijače in živila, iz njega pa izdelovali tudi sladoled, zadnja leta hitro izginja.

59

20 v 2020 Okolje: Požari, vročinski valovi, plastika, izginjanje vrst. Cepiva za naravo ni.

"Ljudje naravi še naprej prizadejamo rane – puščave se širijo, mokrišča in gozdovi izginjajo, oceani se dušijo v plastiki, zaradi slabega zraka umre devet milijonov na leto, 75 odstotkov nalezljivih bolezni prihaja od živali. A narava vedno udari nazaj."

47

Podnebne spremembe Kaj se dogaja s Cerkniškim jezerom? Presahnilo je kar štirikrat, ribe rešujejo

Cerkniško jezero navadno presahne dvakrat na leto, letos pa se je izpraznilo kar štirikrat, zgodilo pa se je tudi več nepričakovanih manjših upadov vode. Ribe se ne morejo množiti, uničena so gnezda ptic, nekatere med njimi so odletele drugam.

54
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov