Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Okolje

Ministrstvo za lažje umeščanje elektrarn iz obnovljivih virov, okoljevarstveniki kritični

Na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo so predstavili predlog zakona o umeščanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov. Po besedah ministrstva predlog zakona spodbuja njihovo uporabo. Okoljevarstveniki so kritični.

87

Okolje Z Antarktike se je odlomila ledena gora velikosti širšega Londona

V nedeljo se je z Antarktike odlomila ledena gora, ki meri 1550 kvadratnih kilometrov oziroma skoraj toliko kot širše območje Londona. Raziskovalci pravijo, da so tak dogodek pričakovali in da ni posledica podnebnih sprememb.

31

Huda zima Del Azije v primežu hudega mraza: v Afganistanu 124 mrtvih, na severu Kitajske -53 stopinj Celzija.

Del Azije je zajel hud mraz. V Afganistanu je v zadnjih 2 tednih umrlo najmanj 124 ljudi, na Japonskem je sneženje zahtevalo eno žrtev, na severu Kitajske pa so zaznali rekordno nizko temperaturo, -53 stopinj Celzija.

33

Okolje Skoraj tisoč odjemalcev na Štajerskem še vedno brez elektrike

Velika količina zapadlega mokrega in težkega snega je v preteklih dneh na Štajerskem povzročila snegolome in izpade oskrbe z električno energijo. Zjutraj je bilo na območju Elektra Celje in Elektra Maribor brez elektrike še vedno skoraj tisoč odjemalcev.

8

Študija: Ljudje lahko zelo dobro prepoznamo znake in kretnje opic

Ljudje zelo dobro razumemo znake in kretnje, s katerimi vrste opic, kot sta šimpanz in bonobo, komunicirajo med seboj, je ugotovila raziskava, pri kateri so prostovoljci prek posnetkov skušali "prevesti" opičje obnašanje.

13
Več

Svet živali

Na Nizozemskem želijo prepovedati vzrejo nekaterih pasem psov in mačk

Nizozemska vlada želi prepovedati vzrejo in lastništvo nekaterih pasem psov in mačk, ki imajo zaradi svojih telesnih značilnosti hude zdravstvene težave. Med drugim naj bi prepovedali tudi objavo njihovih fotografij v oglasih in na družbenih omrežjih.

4
Več

Izbor

Okolje Izginjanje slovenskih ledenikov: "Glede na zadnjo snežno sezono je dobro, da je sploh kaj ostalo"

Če bi se v prihodnjih letih ponovila podobna situacija kot letos – izredno malo snega in nadpovprečne temperature –, bi lahko po opozorilih strokovnjakov ostanka Triglavskega ledenika in ledenika pod Skuto popolnoma izginila.

108

Okolje Množični pogini rib: Ne le suša, težava sta tudi regulacija rek in turizem

"Vodotoke smo zregulirali, temperature so vedno višje in ta habitat za ribe, kot so sulec, lipan, potočna postrv, ni več primeren, zato izginjajo," pogine pojasnjuje Miroslav Žaberl z Ribiške zveze Slovenije. Težave povzroča tudi množični turizem.

29

Intervju "Zeleni aktivisti voljno in zavestno sami sebe zavajajo!"

"Govorijo, opraviti moramo z ogljikovim dioksidom in ostalimi toplogrednimi plini, da bi rešili svet. Boljši bo v ekološkem smislu, v socialnem pa bolj pravičen. Mislim, da je to laž," je v intervjuju za MMC dejal profesor Erik Swyngedouw.

359

Intervju "Neoliberalen ekonomski model so zapakirali v 'zeleno' embalažo, to ni zelena rast!"

"Okoljsko škodo producirata dva sistema organizirane neodgovornosti – država in kapitalističen trg, ki sta medsebojno prepletena in drug drugega poganjata. To je zelo trd oreh!" je v intervjuju za MMC dejala profesorica Robyn Eckersley.

106

Zeleni petek Veliki (tudi evropski) apetiti po gumi - hude posledice za tropski gozd in življenja ljudi

Med neživilskimi proizvodi, katerih proizvodnja je pogosto krivec za deforestacijo, je tudi naravna guma, ki je tako kot še nekateri drugi proizvodi prezrta oziroma celo izpuščena iz predloga zakonodaje EU in uredb, ki se zoperstavljajo deforestaciji.

38

Zeleni petek Biogoriva ne prispevajo k podnebnim ciljem, ampak jih s poganjanjem deforestacije še poslabšujejo

Povečevanje uporabe biogoriv ne prispeva k okoljskim ciljem, opozarjajo okoljske organizacije. Še več, proizvodnja biogoriv pogosto povzroča uničenje habitatov, krčenje gozdov in skoraj trikrat višje emisije CO2 kot fosilno dizelsko gorivo.

160

Vročinski val Kajfež Bogataj: "Slovenija bo vedno bolj podobna Krasu, na smreke lahko pozabimo"

"Smo zelo gozdnata dežela in prve obsežne skrb vzbujajoče transformacije se bodo zgodile v gozdovih, na smreko lahko kar pozabimo, na visokogorske ekosisteme tudi," je podnebne spremembe za MMC komentirala klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj.

289
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov