Adrijan Bakič je na Televizijo Slovenija prišel leta 2005, vse od začetka je član zunanjepolitičnega uredništva. Kot novinar je v tem obdobju poročal o številnih dogodkih na tujem od gospodarske krize v Španiji in na Portugalskem do čiščenja minskih polj v Bosni in Hercegovini, protestov ob umoru preiskovalnega novinarja na Slovaškem in katalonskega referenduma o neodvisnosti. V letu 2019 je bil začasno tudi posebni poročevalec za radio in televizijo iz Londona. Je avtor Zrcal tedna in štirih dokumentarnih oddaj Mednarodna obzorja. Občasno je tudi urednik televizijskega Dnevnika.

Seku M. Condé je v več kot desetletje trajajočem novinarskem in voditeljskem delu na Televiziji Slovenija postal eden najprepoznavnejših obrazov javnega medijskega servisa. Dobro desetletje je kot novinar poročal o širokem naboru notranjepolitičnih tem, bil je voditelj Poročil in kot voditelj sodeloval pri številnih projektih RTV Slovenija. Leta 2010 je prejel nagrado Viktor za obetavno medijsko osebnost.

Ekipa oddaje Globus je leta 2018 prejela nagrado Čuvaj/Watchdog za izjemne novinarske dosežke, ki jo podeljuje Društvo novinarjev Slovenije. Slovenski javnosti kontinuirano predstavlja zunanjepolitične in mednarodne vsebine, ki imajo sicer v slovenskih medijih bodisi zaradi finančnih razlogov bodisi zaradi uredniških politik vse manj prostora.
Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija