Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Mali Timotej • oddaje

Mali Timotej Piknik v vesolju

22.09.2024

Mali Timotej in veverica bi rada imela piknik v vesolju, ampak se jima noben planet v našem sončnem sistemu, razen Zemlje, ne zdi primeren. Na srečo ugotovita, da je v galaksiji veliko eksoplanetov, ki jih lahko obiščeta. Tako kot okrog našega sonca, tudi okoli večine drugih zvezd krožijo planeti. Pravimo jim eksoplaneti. Lahko so veliki, majhni, zelo vroči, zelo mrzli ali topli in prijetni, kot je planet Zemlja.

Mali Timotej Saturnovi prstani

21.09.2024

Saturnovi obroči so kot obroč, ki ga ima mali Timotej. S prijateljem morskim levom rada skačeta skozenj. Toda potem obroč izgubita. Odpravita se ga iskat v vesolje in igro nadaljujeta kar na Saturnu.

Mali Timotej Veliki čarodej sredi Rimske ceste

15.09.2024

Mali Timotej priredi čarovniško predstavo za svojega prijatelja zajca, a mu ne uspe začarati, da bi stvari izginile, tako kot to uspe pravim čarodejem. Sonce mu pove o skrivnostnem čarodeju, ki zna začarati, da izgine vse, celo zvezde. Prav v sredini naše galaksije je velika črna luknja, ki vrtinči zvezde. Zelo je skrivnostna in vse, kar se znajde blizu nje, izgine, tudi svetloba. Črne luknje so zelo skrivnostne in v resnice nihče ne ve, kaj točno se dogaja v njihovi notranjosti.

Mali Timotej Zemlja kot snežena kepa

08.09.2024

Kako je vroče! Mali Timotej in vidra potrebujeta led, da bi si ohladila pijačo, ampak kje naj ga najdeta? Sonce jima pove, da je bila pred davnimi časi Zemlja prekrita z ledom. Mali Timotej in vidra bi to zelo rada videla. Pa pojdimo! Pred mnogimi leti je Zemlja izgubila svojo odejo iz oblakov in se je tako ohladila, da sta njeno površino prekrila sneg in led. Ko sta se stalila, so Zemljo prekrili novi oblaki. Otoplilo se je, na njeni površini pa se je lahko začelo življenje.

Mali Timotej Dimniki na dnu oceana

01.09.2024

Mali Timotej in krt na hrbtu sinjega kita obiščeta oceansko dno. Tam je zelo mrzlo in temno. A vseeno spoznata veliko živali, ki živijo na toplem, v okolici dimnikom podobnih vrelcev, ki to toploto oddajajo. Na dnu oceana, kjer ni svetlobe, živali živijo ob vročih hidrotermalnih vrelcih, polnih bakterij. Življenje res obstaja tudi na najbolj nenavadnih krajih.

Mali Timotej Ledena luna

28.08.2024

Mali Timotej prosi prijatelja kita, naj ga pihne vse do Lune. Toda kit pihne premočno in mali Timotej leti mimo Lune vse do Enkelada. To je Saturnova luna, ki brizga visoke curke ledene vode.

Mali Timotej Oblaki v vesolju

25.08.2024

Mali Timotej ugotovi, da se njegovi prijateljici činčili zelo radi valjata v prahu. Skupaj se odpravijo v vesolje, poiskat ogromne oblake ledenega prahu, o katerih jim je govorilo sonce. V neskončni črni praznini med zvezdami so ogromni oblaki prahu in plina. Ti so najbolj mrzla območja v vsej galaksiji.

Mali Timotej Orjaška krogla v oblakih

21.08.2024

Mali Timotej ima prijatelja krta, s katerim dela snežene kepe. Mislita, da sta naredila največjo sneženo kepo v vesolju. Ampak ta ni nič proti Jupitru! Ta planet jima bo pokazal, kako je postal tako velik. Nekoč davno je bil kamenček ...

Mali Timotej Svetlobni dež

14.08.2024

Mali Timotej in njegova prijateljica kresnica občudujeta utrinke. Sprašujeta se, ali morda kresnice ustvarjajo dež svetlobe. To si bosta morala ogledati od bliže. Toda ko mali Timotej ujame utrinek, se ta spremeni v prah.

Mali Timotej Še enkrat!

11.08.2024

Mali Timotej sliši, kako nekdo na nebu vedno znova govori “še enkrat”. Nato s prijateljico kresnico odkrije galaksijo. Ugotovita, da ta zavpije vsakokrat, ko eksplodira ena od njenih zvezd.

Mali Timotej Veliko zvezdno gnezdo

10.08.2024

Timotejeva prijateljica gos je izgubila jajce. Mali Timotej daleč v zunanjem vesolju odkrije velikanski oblak plina in prahu. Se je jajce skrilo tja, od koder prihajajo male zvezde?

Mali Timotej Dirka na kometu

07.08.2024

Ko mali Timotej in njegov prijatelj noj dirkata, srečata komet. Zelo hitro leti. Komet ju povabi, naj pristaneta na njem. Zanju ima presenečenje: ko se bližajo Soncu, se led na kometu spremeni v gejzirje.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov