Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Poletna scena • oddaje

Poletna scena Poletna scena

23.08.2019

Nocoj zaključujemo letošnjo sezono oddaje Poletna scena.Vsebina oddaje: nagrajenci sarajevskega filmskega festivala, kaj se bo dogajalo na festivalu Mladi levi, gostji v studiu: tandem Eclipse, ️retrospektiva Stojana Kerblerja sedaj v UGM. Bili smo na dnevih poezije in vina ter na festivalu Tartini v Piranu.

Poletna scena Poletna scena

22.08.2019

V živo se bomo oglasili iz Kina Šiške, ki letos praznuje deseto obletnico, nocoj z zasedbo Deerhunter. Na odru ljubljanskih Križank muzikal Mojster in Margareta v izvedbi Gledališča LDM »Novaya scena« iz Sankt Peterburga. Premiera serije Jezero, ki jo bomo na Televiziji Slovenija lahko prvič spremljali decembra in nov film QuentinaTarantina Bilo je nekoč v Hollywoodu. Predstavljamo tudi nove slikanice, ki jih je izdala založba Mladinska knjiga ob 80-letnici Svetlane Makarovič in Jelke Reichman.

Poletna scena Poletna scena

21.08.2019

Nocoj se bomo neposredno javili z otvoritvenega večera Dnevov poezije in vina na Ptuju, kjer bo priznani nemško-bolgarski pisatelj Ilja Trojanow prebral pismo Evropi, gostja v studiu bo angažirana pisateljica Gabrijela Babnik, ki bo predstavila svoj najnovejši roman, na festivalu Panč bodo danes nastopili tuji komiki predsvem iz ZDA, Kanade in velike Britanije – iz držav, kjer je stand-up komedija doma. V Slovenj Gradcu bodo v Koroški galeriji likovnih umetnosti odprli razstavo na temo Pussy Riot umetnice Tine Dobrajc, čez meje smo tokrat pogledali v Lichtenstein.

Poletna scena Poletna scena

20.08.2019

V nocojšnji oddaji bomo preverili aktualno dogajanje Sarajevskega filmskega festivala, obiskali začetek festivala Panč, goste Dnevov poezije in vina pa spremljali na branju na Ljubljanici. Ogledali si bomo tako razstavo Hommage Zmagu Posegi: Deset let kasneje v atriju Plečnikovih Križank kot tudi Muzej tihotapstva na Pristavi pri Novi Gorici ter se na Festivalu kratkega filma pogovarjali s filmskim strokovnjakom Jeanom Perretom, nekdanjim dolgoletnim vodjo festivala Visions du Réel.

Poletna scena Poletna scena

19.08.2019

V oddaji Poletna scena danes reportaža s Sarajevskega filmskega festivala, ki poteka ta teden, bili smo na muzikalu ONJEGINOV DEMON, ki prihaja v Ljubljano z gledališčem LDM »Novaya scena« iz Sankt Peterburga. Z mednarodnega bienala Likovne vizije, ki se je začel v Novem mestu, v studio prihaja Eva Petrič. Bili smo tudi na večerih pred Dnevi poezije in vina v Petanjcih in spremljali javno predvajanje radijskih iger – projekt Zvočno gledališče v bazenu na Vrhniki.

Poletna scena Poletna scena

16.08.2019

Poletna scena je danes na Reggae festivalu na Sotočju in na Jazz kampu Kranj. Zabeležen je ljubljanski koncert skupine Lolita, ki deluje že 32 let. Po treh desetletjih življenja in delovanja v New Yorku se je v rodni Koper vrnil vizualni umetnik in glasbenik Emil Memon. V rubriki moda gostimo oblikovalko Janjo Videc, ki svojo znamko Witches Sisterhood predstavlja v Muzeju arhitekture v Ljubljani. Gosta v studiu pa sta književnik Jurij Hudolin in rapper Zlatko, ki sta napisala knjigo o življenju, smehu in rap poeziji.

Poletna scena Poletna scena

14.08.2019

Tokratna izrazito glasbeno ubrana Poletna scena prinaša javljanje s festivala alternativne elektronske glasbe Od:vod, ki se je iz Čezsoče preselil v Ljubljano. Kar štiri dni bodo številni domači in tuji didžeji in producenti čez dan sukali v parku Tivoli, ponoči pa po klubih. Z otoka Silba se bo oglasil pionir bioakustične glasbe Boštjan Perovšek, ki na platformi Bandcamp deli svoj nov album Pavilion for Spiders s kompozicijo, ki jo je zasnoval v studiu Tomasa Saracena v Berlinu za njegov Pavilijon pajkovih mrež na 58. beneškem bienalu. Gostja v studiu bo plodovita skladateljica mlajše generacije Nina Šenk, ki se v letu 2019 veseli, da je postala najmlajša izredna članica SAZU in da njena dela izvajajo po vsem svetu, med drugim bo oktobra svetovna premiera njene nove skladbe T.E.R.R.A II na Donaueschinger Musiktage v Nemčiji, enem najpomembnejših in najstarejših festivalov sodobne glasbe na svetu, ki obstaja od leta 1921. Glasbeno pahljačo bo dopolnil koncert skupine Lolita, ki praznuje 32 let muziciranja in se ne obremenjuje z žanrskimi oznakami.

Poletna scena Poletna scena

13.08.2019

Startali bomo na KAMFESTU s SLAVKOM IVANČIČEM, SAMIMI BABAMI in zasedbo DRAJNARJUVA VAMPA. V mariborski KIBLI je na ogled retrospektivna razstava ruskega umetnika, performerja in akcionista OLEGA KULIKA, ki v svojih delih ponuja revizijo mitov o Rusiji, o njeni zgodovini in umetnosti. Svoboda izražanja pa ni povsod samoumevna - na enem največjih mednarodnih festivalov sodobne umetnosti na Japonskem AICHI TRIENALE je bila razstava pod geslom Kaj sledi svobodi izražanja?, odpovedana! Se pa je na festivalu predstavila domača plesna zaseda EN KNAP in njen idejni vodja IZTOK KOVAČ zato prihaja k nam v goste. V okviru projekta Eko art Maribor sta na razstavišču Vetrinjski dvor v Mariboru na ogled dve razstavi z naslovom Eko Drava ter Poplave, sprehodili pa se bomo tudi po murskosoboškem gradu, ki je že dobrih šestdeset let domovanje Pomurskega muzeja Murska Sobota.

Poletna scena Poletna scena

12.08.2019

Oglasili se bomo iz Novega mesta kjer nocoj starta jubilejni že 20. festival JAZZINTY, z otvoritvijo v soboto je v teku tudi FESTIVAL RADOVLJICA, med tem pa se je v Medulinu pri Pulju zaključuje festival ROCKS & STARS. V oddajo tokrat prihajata kar dva gosta – z JANEZOM BONČINO BENČEM bomo med drugim obujali spomine na prvi WOODSTOCK, ki letos praznuje 50 let, z literatom DUŠANOM ŠAROTARJEM pa se bomo poglobili v sodobno prekmursko literaturo, o kateri bo beseda tekla tudi knjižni v rubriki PREBERI ME.

Poletna scena Poletna scena

09.08.2019

V oddaji Poletna scena pripravljamo reportažo z odprtja Kamfesta, obiskali bomo festival elektronske glasbe Hi Festival v Zasavju, v mariborski Kibli bomo na odprtju razstave kontroverznega ruskega umetnika Olega Kulika, naš gost v studiu bo Matevž Luzar, eden izmed režiserjev nove televizijske nadaljevanke našega igranega programa Jezero, premierno bomo prikazali tudi insert iz serije, obiskali bomo festival Razprostor v ljubljanski Tobačni, v rubriki Kultura bivanja pa se bomo posvetili kontejnerski arhitekturi.

Poletna scena Poletna scena

08.08.2019

V oddaji Poletna scena bomo obiskali odprtje razstave Talking (about) Images v ljubljanski galeriji ŠKUC, preverili bomo, kaj ustvarja gledališka skupina Subpoetics International, ki te dni gostuje v Ljubljani, naš gost bo režiser Matjaž Ivanišin, ki bo predstavil povsem nov celovečerni film Oroslan, še pred njegovo svetovno premiero na festivalu v Locarnu, kjer se poteguje za glavno nagrado. V rubriki Film pa se bomo pogovarjali z režiserjem Samom Firstenbergom, ki se ga najbolj spomnimo po filmih Ameriški ninja.

Poletna scena Poletna scena

07.08.2019

V oddaji Poletna scena bomo obiskali koncert Kleemarja v Gala Hali, pogovarjali smo se pevcem kalifornijske punk skupine Descendents na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu, predstavili bomo umetnostni sejem in teden oblikovanja, ki bosta jeseni na Dunaju, obenem nam bo Klaus Littmann pojasnil, zakaj bo v okviru svoje umetniške intervencije pogozdil celovški nogometni stadion. Naš gost v studiu bo Andrej Tomažin, mlad in prodoren pisatelj, čigar zbirka kratkih zgodb Anonimna tehnologija je nominirana za nagrado novo mesto. Ob 500 letnici Leonardove smrti predstavljamo pravkar izdano knjigo Leonardo Da Vinci; umetnik, vizionar, genij. V rubriki Čez meje pa nas bo Mojca Mavec popeljala v Berlin.

Stran 1 od 31
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov