Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Silvestrovo • oddaje

Silvestrovo Novoletni koncert z Dunaja, dirigent Christian Thielemann

06.01.2024

V novo leto vas bomo pospremili s tradicionalnim novoletnim voščilom Dunajskih filharmonikov iz Zlate dvorane Musikvereina. Taktirko glasbene prireditve bo letos prevzel nemški dirigent Christian Thielemann, ki bo tokrat drugič stal na tem prestižnem dirigentskem odru. Program koncerta je tudi tokrat sestavljen iz glasbe skladateljske rodbine Strauss in njenih sodobnikov, obogatile pa ga bodo tudi koreografije baletnih plesalcev Dunajske državne opere.

Silvestrovo Srečno 2024! - glasbeni šov iz dvorane Tabor v Mariboru

31.12.2023

Tisti, ki bodo najdaljšo noč preživeli doma, bodo lahko od 21.00 naprej na Televiziji Slovenija že tradicionalno gledali osrednjo silvestrsko oddajo Srečno 2024!. Posneli smo jo 8. decembra 2023 v Dvorani Tabor v Mariboru. Na oder je stopilo več kot 280 priljubljenih glasbenikov. Prireditev so povezovali voditeljice in voditelji TV Slovenija: Blaž Švab, Melani Mekicar, Manica Janežič Ambrožič, Jasmina Jamnik, Andrej Hofer, Saša Krajnc, Saša Jerković, Urban Laurenčič, Andrej Geržina, Karin Sabadin, Boštjan Romih, Ana Tavčar in Mojca Mavec. Za najboljšo glasbeno zabavo ob zaključku leta bodo poskrbeli: spremljevalna skupina oddaje »V petek zvečer« DIAMANTI in še Modrijani, Silvo Pliberšek, ansambel Saša Avsenika, Alfi Nipič in njegovi muzikanti, Čuki, Dejan Vunjak, Gregor Ravnik, Žiga Rustja, Igor in Zlati zvoki z Andrejem Bergantom, Domen Kumer, Špela Grošelj, Žan Serčič, Jan Plestenjak, Chicas, Flirrt, Nina Pušlar, Fehtarji, Vzrock in Ivan Hudnik, Vili Resnik, Miran Rudan, Vivere, Kvatropirci, Maraaya, Hajdi, Luka Basi, Polkaholiki, Mladi Dolenjci, BQL Rok, Štirje kovači, Klateži, Čudežna polja, Gadi in Poskočni, Raubarji, Obvezna smer, Gu-Gu, Uroš in Tjaša, Kvartopirci in Stil.

Silvestrovo Kaj dogaja?

31.12.2023

V posebni izdaji oddaje Kaj dogaja? smo za vas pripravili pester novoletni program, v katerem se bomo spomnili najbolj odmevnih dogodkov lanskega leta in pogledali, česa se lahko veselimo v prihodnjem letu. Na terenu bomo spremljali tradicionalni dvoboj harmonik in preverili, kakšne težave nov način obračunavanja stroškov elektrike prinaša dedku Mrazu. Novoletne pozdrave in poslanice smo tokrat dobili iz Italije, Argentine in Ukrajine, s posebnim glasbenim nastopom pa nas bosta počastila tudi sam predsednik vlade in Luka M(ese)C. Robi se v Redno rubriko tokrat javlja s smučanja, natančneje iz šotora v izteku, magister Baltič pa bo predstavil svoj izbor za Besedo leta. V telenoveli Palomar nas bojda obišče čisto prava Urška Klakočar Zupančič, veselo pa bo tudi na Mali Terasi, saj jo bodo prevzeli pirati z ladje Mrfy.

Silvestrovo Na silvestrovo 2022

31.12.2022

Novoletna oddaja Na silvestrovo bo ponudila številne presežke. V štirih urah zabave, smeha, sproščenosti, razigranosti in živahnosti bo nastopilo več kot 300 glasbenikov na šestih različnih lokacijah. Večer bomo ustvarjali iz studia 1 Televizije Slovenija, Unionske dvorane v Ljubljani, gostilne Na burji nad Dragonjo, kleti Vina Kras Sežana, Vile Opara nad Trebnjim ter iz koče Alpska perla na smučišču Cerkno. Na ta glasbeni večer ne bo manjkalo tradicionalnih skladb, brez katerih ne more biti pravega novoletnega slavja. Gostitelja večera sta Melani Mekicar in Blaž Švab, urednica oddaje je Ana Benkovič, režiser pa Marjan Kučej.

Kaj dogaja? Kaj dogaja?

31.12.2022

Silvestrska oddaja Kaj dogaja? bo z dvojnim odmerkom zabave, glasbe in gostov spet pripomogla, da bo marsikdo novo leto z veseljem pričakal doma. Za glasbeni del bodo poskrbeli izjemna Nuška Drašček, odlični Kranjci in vedno izvrstni Dej š'en litro. Admir Baltić pripravlja rubriko Beseda leta, in če se sprašujete, kako praznovati v slogu, vam bo nekaj nasvetov ponudil Fashion Tony. V oddaji bomo gostili predsednico Republike Slovenije Natašo Pirc Musar, in to v vlogi, v kateri je nismo videli že kar nekaj časa. Od nas pa se bo v čustvenem videospotu poslovil donedavni predsednik Borut Pahor. Ljubitelji napetih kriminalk si bodo lahko premierno ogledali odlomek iz izvirne serije Inšpektor Brenko, v zakulisje političnih spletk pa bomo pogledali v napovedniku za politični triler Palomar – Gnezdo. Praznično razpoložena bo tudi Svetlana M., ki bo otrokom pripovedovala o pravem pomenu božiča. Vse to in še več ob 20.00 na 1. programu TV Slovenija.

V petek zvečer Novoletni program 2021: V petek zvečer na silvestrovo

31.12.2021

Na najdaljši petkov večer v tem letu nas bosta voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab popeljala na pravo glasbeno zabavo. V družbi 14-članskega orkestra Diamanti bodo nastopili najboljši slovenski glasbeniki s svojimi uspešnicami in izjemnimi priredbami najlepših skladb. Spomine na svoja najzanimivejša silvestrovanja bodo z nami delili športniki, ki so letos ustvarili neverjetne zgodbe, komiki, nekateri naši televizijski sodelavci in glasbeniki. V petek zvečer seveda ne gre brez prepoznavnega in navdihujočega humorja. Tako bodo z nami v studiu 1 Televizije Slovenija tudi Jernej Kogovšek, Mario Ćulibrk in Miha Brajnik. Želimo si, da bi vas za ples navdušila druščina izvrstnih glasbenikov. Med njimi bodo Vili Resnik, Erosi, Kvatropirci, Gadi, Andrej Šifrer, Miran Rudan, Tokac (Dan D), Modrijani, Perpetuum Jazzile, Ain't Harmony, Alya in Nika Zorjan, Matic Nareks, Bojan Cvjetićanin, Eva Černe, Hana Zupan, Lucija Marčič, Sara Lamprečnik, Domen Kumer, Stil, Ansambel Saša Avsenika, Čuki, Aleš Bartol, Šaša Debeljak, Karmen Klinc in Jana Šušteršič, Marina in Franjo Oset, Miha Lesjak, ansambel Vikend, Raubarji, Zvita feltna, Flirrt, Fehtarji, Omar Naber, Ivan Hudnik, Matic Supovec, Nastja Gabor, ansambla Spev in Naveza, Marko Vozelj, Lara Žgajnar, Jan Plestenjak in Coto. V DJ-setih pa se bodo ob najlepši DJ-ki večera, Melani Mekicar, predstavili BQL, Kingston, Skater, Boštjan Konečnik, Retro band, Jay Bolk, Tilen Lotrič, Polkaholiki, Rebeka Dremelj in Sebastian, Dejan Vunjak in Nejc Kastelic. In ker nobeno silvestrovo ne mine brez Silvestrskega poljuba, bomo med fotografijami, ki ste nam jih pridno pošiljali v tem mesecu luči, izbrali fotografijo naj silvestrskega poljuba. (Spletna različica oddaje je krajša od predvajane, saj nekatere pesmi nimajo pravic za splet.)

Kaj dogaja? Novoletni program 2021: Kaj dogaja za silvestrovo

31.12.2021

Ekipa oddaje Kaj dogaja? je za vas pripravila satiričen in zabaven pregled vseh norosti letošnjega leta. Izvedeli boste, kaj je o novem letu slišal Miran s šanka in katera je beseda leta po izboru magistra Baltiča, pa kje kupiti test za sarmotestiranje in kaj nam ob novem letu želijo voditelji bratskih držav. Na Mali terasi bo posebej praznično, saj bomo slišali novi duet Kracin. Z nami bo zapela čudovita Maja Keuc, v živo pa jo bomo zagodli še s fanti iz Kvinteta Dori. O težavah parov nad štirideset bo pel popularni Dormifico, na terenu pa se bomo spraševali, ali sneg res obstaja. Ekskluzivno bomo predvajali posebno božično epizodo nove sezone serije Leninov park, naš silvestrski gost pa bo filozof Slavoj Žižek. Ja, čisto originalni Slavoj Žižek pride v studio, res.

Koncerti – razvedrilni program Ritem mladosti 2019, koncert

04.12.2021

13. 12. 2019 @ Arena Stožice, Ljubljana mash-up: Big Foot Mama, Neisha, Perpetuum Jazzile, Tabu, Pero Lovšin, Modrijani, Klemen Klemen in Valentino Kanzyani Ritem mladosti, tradicionalni koncert za mlade, v katerem je tokrat preko sto glasbenikov premešalo svoje opuse in kup glasbenih žanrov. Big Foot Mama, Neisha, Perpetuum Jazzile, Pero Lovšin, Modrijani, Klemen Klemen, Tabu in Valentino Kanzyani so občinstvo popeljali na triurno brisanje mej med narodnozabavno muziko, rockom, elektroniko, hip hopom, popom in vrhunskimi vokali.

Silvestrovo Adijo, 2020!

31.12.2020

V novo leto vas bo iz studia 2 TV Slovenija popeljal Blaž Švab v oddaji Adijo, 2020!. Z njim in gledalci bodo silvestrovali najuspešnejši pevke in pevci iz Slovenije, oglasili se nam bodo Slovenci po svetu, čestitali bodo posamezniki, ki so v medijskih vodah pustili sled: Slavoj Žižek, Pedro Opeka, Anže Škrube, bratje Prevc, Anže Kopitar, Aleksander Čeferin, Dejan Zavec, Tim Gajser, Janja Garnbret, Filip Flisar, Ilka Štuhec, Petra Majdič, Sebastian Cavazza, Tomi Meglič … Večer bomo popestrili z vrhunskim humorjem s super trojko. Z nami bodo Goran Hrvaćanin, Mario Ćulibrk in Jernej Kogovšek. Gostili bomo gasilke in gasilce, policiste, porodničarje, zaposlene v UKC Ljubljana. Pošiljali nam bodo lepe želje in misli. V dobrih dveh urah in pol bomo slišali uspešnice, ki jih vsi poznamo, čas pa bomo glasbeno zavrteli tudi nazaj. Gledalci bodo lahko na elektronski naslov silvester@rtvslo.si pošiljali sporočila, v katerih bodo sporočali, komu so v letošnjem letu hvaležni, povedali nam bodo, s kom pričakujejo polnoč, po čem si bodo to leto, ki jemlje slovo, zapomnili. Gledalke in gledalci bodo lahko pošiljali tudi fotografije, ki jih bomo živo objavili, iz njih pa gradili virtualno smrečico. Ob polnoči pa nam bo seveda zapel Alfi Nipič.

Silvestrovo Novoletni program 2020 - Srečno noro leto!

31.12.2020

Voditeljica Maja piše Dedku Mrazu. V najbolj čudnem letu, ki smo ga preživeli, smo zmagovali povsod, kjer se je dalo: vse je zabeleženo, od globalnih podvigov, lokalnih presežkov do velikih osebnih zmag. Ni razloga, da ne bi bili samozavestni. Najboljši standup komiki se bodo pomerili v "All stars kvizu leta" med vzhodom in zahodom, glasbeniki bodo igrali v dvojicah, na varni razdalji, gostje pa bodo tri izjemne osebnosti, brez mask. V posebnem reality showu, ki bo hkrati potekal v treh večjih slovenskih mestih, bomo na ogled postavili bicikl, letošnji simbola upora, trme in zmagoslavja. Bo dočakal polnoč? Bo Maja dobila svoje darilo?

Kaj dogaja? Novoletni program 2020 - Kaj dogaja?

31.12.2020

Letošnje leto je bilo milo rečeno malce drugačno, zato bo malce drugačen tudi naš novoletni program. V teh težkih časih vsi potrebujemo malo več smeha in zabave, zato bomo naš program začeli s satirično oddajo Kaj dogaja. V novoletni različici bo ekipa na svojevrsten način podala komentar iztekajočega se leta. Seveda bo več glasbe in zanimivih javljanj, gostili bomo znane Slovence, ki vam bodo zaželeli vse najlepše. Obiskala nas bosta prva diva slovenske glasbe Helena Blagne in prvi mož NIJZ-ja Milan Krek. Prihaja pa tudi posebna gostja, ki nas spremlja že vse leto, in upamo, da bo to njen prvi in zadnji obisk: gospa Korona osebno.

Silvestrovo Odštevanje

31.12.2020

Odštevamo zadnje ure starega leta, a pomembno odštevanje smo Slovenci letos že doživeli. Septembra smo prvič v svoji zgodovini vstopili v vesolje z dvema satelitoma. Nemo HD nas bo skupaj z Mojco Mavec na zadnji dan leta ponesel okoli sveta in nam pomagal vstopiti v dnevne sobe zanimivih ljudi od Nove Zelandije do ZDA in nam celo približal Dunajske filharmonike na zadnji vaji za sloviti novoletni koncert.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov