Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ameriške volitve • oddaje

Ameriške volitve Ameriške volitve 2020: Amerika je izbrala

04.11.2020

V sredo ob 6:00 uri zjutraj, ko se bodo ameriška volišča na vzhodni obali že zaprla, vas znova vabimo pred ekrane. V studiu bomo komentirali najnovejše rezultate štetja glasov predsedniških in delnih kongresnih volitev. Takrat bo morda že znan izid glasovanja v nekaterih izmed tako imenovanih nihajočih držav, ki enkrat izberejo republikanca drugič demokrata, in z njim tudi kdo bo novi ali novi stari ameriški predsednik: Donald Trump ali Joe Biden.

Ameriške volitve Ameriške volitve 2020: Amerika izbira

03.11.2020

V torek, malo pred deveto uro zvečer, bomo na prvem programu TV Slovenija, ko bodo Američani še stali v vrstah pred volišči, povlekli črto pod Trumpova štiri leta, v katerih se je zgodilo zelo veliko. Štiri leta, ki jih je zaznamovalo drugačno predsednikovanje in ki jih mogoče razdeliti vsaj na dve obdobji: pred izbruhom pandemije in po njem! Prav Trumpovo podcenjevanje »kitajskega virusa« kot ga je poimenoval, bi bila lahko velika priložnost ostarelega demokratskega izzivalca Joeja Bidna.

Ameriške volitve Ameriške volitve

09.11.2016

Ob 4.30 se bo na TV SLO 1 in na Prvem začela posebna volilna oddaja. Jutranjo oddajo skupaj pripravljajo sodelavci Televizije Slovenija, Radia Slovenija in spletnega portala rtvslo.si. Mojca Širok, Igor E. Bergant in Andrej Stopar se bodo podali v vrtiljak štetja volilnih glasov ameriških volivcev. Katere države se bodo obarvale modro, torej bo v njih slavila Clintonova, in katere rdeče – v njih bo elektorske glasove odnesel Donald Trump. V čigave roke bodo šli Florida, Ohio? Kaj pravijo Slovenci, ki živijo v ZDA? V oddaji bodo poročali, analizirali, ugibali, opozarjali in na koncu sporočili, kdo se bo za štiri leta preselil v Belo hišo. V oddaji bodo seveda v živo spremljali govor poraženca in na koncu govor zmagovalca ameriških predsedniških volitev 2016. Sodelavci spletnega portala pa bodo ob tem vso noč v živo s posebno aplikacijo MMCživo spremljali dobesedno vsako minuto dogajanja, povezanega z ameriškimi volitvami – ne pozabite na #ZDA2016.

Ameriške volitve Ameriške volitve, 2. del

08.11.2016

Mojca Širok bo v posebni oddaji iskala odgovore na vprašanja, kako smo ameriško predvolilno kampanjo opazovali od daleč, kako jo vidijo v Moskvi, v Bruslju, kako na Bližnjem vzhodu. Se bo ameriška zunanja politika po osmih letih Baracka Obame spremenila? Kakšni so in so bili odnosi med Slovenijo in ZDA? Za koga bo glasovala Madonna in za koga Clint Eastwood, ki pravi: »Ljudje so siti politične korektnosti!«.

Ameriške volitve Ameriške volitve 2016, 1. del

08.11.2016

TV Slovenija že nekaj mesecev prek televizijskih programov in spletnega portala rtvslo.si obširno in poglobljeno poroča o kampanji pred ameriškimi predsedniškimi volitvami. Vrhunec bitke za predsedniški stolček lahko gledalci, poslušalci in spletni uporabniki spremljajo v številnih televizijskih oddajah, v dnevnoinformativnih oddajah in na spletnem mestu rtvslo.si .

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov