Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Bansi • prispevki

Bansi Štiri mlade surikate

06.06.2019

Malo živali na svetu tako dobro sodeluje v skupini, kot to počnejo surikate. Po velikosti so podobne našim vevericam, sicer pa prihajajo iz Afrike. Živijo v velikih družinah, ki imajo lahko tudi do 50 članov. Družina je izredno dobro organizirana - vsak član ima svojo nalogo in pomaga pri nabiranju hrane, pri oprezanju pred plenilci in pri skrbi za mladičke. Oglej si štiri mlade surikate, ki so na svet prišle pred tremi tedni in v tajskem živalskem vrtu razširile družino surikat. Video: Reuters.

Bansi Poklic: Zobozdravnik

06.06.2019

Kakšna je naloga zobozdravnika? Na kaj mora biti pozoren pri svojem delu? Ne boste verjeli, tudi Bansi ga je obiskal, saj ga je bolel njegov okel. Snemanje: Maja Ikanović in Dunja Danial, montaža: Maja Ikanović, animacija: Zvone Hribar, scenaristka, režiserka in novinarka: Tanja Mojzer.

Bansi Kaj se zgodi, če se TV voditelj zmoti?

30.05.2019

Če oddaja poteka v živo, je to seveda nepopravljivo, saj njegovo zmoto opazimo in je ne moremo nikjer izbrisati. Če pa gre za vnaprej posneto oddajo, pa je to seveda mogoče popraviti? Kako? Preverite v videoposnetku! Snemanj: Maja Ikanović in Dunja Danial, montaža: Maja Ikanović, animacija: Zvone Hribar, scenaristka, režiserka in novinarka: Tanja Mojzer.

Bansi Poklic: Kamerman

28.05.2019

Kaj počne kamerman? Snema, seveda; to vemo vsi. Njegovo delo mora biti opravljeno zelo natančno, pozoren mora biti tudi na svetlobo, zorni kot snemanja, barve in podobno. Snemanje: Maja Ikanović in Dunja Danial, montaža: Maja Ikanović, animacija: Zvone Hribar, scenaristka in režiserka, novinarka: Tanja Mojzer.

Bansi Novoodkriti leteči dinozaver

13.05.2019

Na Kitajskem so pred tednom dni odkrili 163 milijonov let star fosil dinozavra, ki ga znanstveniki prej še niso poznali. Novoodkriti dinozaver je meril približno 32 centimetrov v višino in tehtal okrog 300 gramov. Imel je netopirja krila. Oglej si ga! Video: Reuters.

Bansi Izberi naj majčko Malih sivih celic

17.04.2019

Ekipa oddaje Male sive celice te vabi, da med osmimi majčkami izbereš svojo najljubšo! V nagradni igri, ki poteka na omrežju Facebook, lahko sodeluješ vse do 6. maja. Nekoga, ki bo glasoval, bodo namreč izžrebali in mu v njegovi velikosti poklonili zmagovalko med majčkami! Katera je tebi najbolj všeč? Video: Male sive celice

Bansi Mlada vidra iz ameriškega živalskega vrta

16.04.2019

Dvomesečni samček živali, ki je sicer izredno ljubka, spada pa v družino zveri, je v ameriškem živalskem vrtu deležen posebne pozornosti. Samček vidre je potreboval pomoč, ker mu njegova mama ni mogla priskrbeti prave hrane. Skrb zanj so prevzeli oskrbniki, ki pa ga hranijo tudi kar med plavanjem in igro v bazenu. Oglej si, kako zanj skrbijo njegovi nadomestni starši v živalskem vrtu Brookfield ZOO! Video: APTN

Bansi Mladički sumatrskega tigra

02.04.2019

V avstralskem živalskem vrtu Sydney ZOO so obiskovalcem pokazali mladičke redke podvrste tigrov, ki prihajajo iz indonezijskega otoka Sumatra. Spadajo med skrajno ogrožene živali, v naravi naj bi jih bilo le še okrog štiristo. Video: Reuters.

Bansi Medvedja dvojčka

28.03.2019

Živalski vrt Novosibirsk Zoo v Rusiji je obiskovalcem prvič pokazal naraščaj polarnih medvedov. Ljubka dvojčka sta dopolnila tri mesece in sta se v tem času ravno naučila hoditi. Ne zmenita se za obiskovalce iz človeške vrste, ki si beli kepici z velikim veseljem ogledujejo. Video: Reuters.

Bansi Bansi: Dobil sem svoj Bansi krof!

27.02.2019

Bansi ni mogel skriti navdušenja, ko so mu dijaki iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, program pek, spekli izredno velik Bansi krof. Snemanje: Dunja Danial in Maja Ikanović, montaža: Maja Ikanović, novinarka: Tanja Mojzer, animacija: Zvone Hribar.

Bansi Ko Bansi obišče srednjo pekarsko šolo

20.02.2019

Bansi je obiskal KRUHarije in CUKRnije, kjer dijaki Biotehniškega izobraževalnega centra iz programa pek in iz programa slaščičar, prodajajo svoje kruhovske, pekovske in slaščičarske okusne izdelke. Pripravijo jih med obveznim praktičnim učnim delom. Snemanje: Dunja Danial in Maja Ikanović, montaža: Maja Ikanović, novinarka: Tanja Mojzer, animacija: Zvone Hribar.

Bansi Poznaš tapirja?

15.02.2019

Poznaš tapirja? Opis: Tapirji so nenavadne živali, ki spominjajo na prašičke, v nečem pa so podobni celo slonom. Imajo namreč rilček s katerim lahko oprijemajo. Prihajajo iz Južne in Srednje Amerike, pa v Jugovzhodni Aziji jih lahko najdemo. Dva tedna starega tapirja imajo tudi v živalskem vrtu v Edinburgu na Škotskem. Oglej si, kako ljubek je! Video: APTN.

Stran 1 od 4
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov