Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Mikser • oddaje

Mikser Slovenci v Italiji

04.01.2024

Tržaška folklorna skupina Stu ledi je pred kratkim praznovala 50. obletnico delovanja. V studiu se o ljudskih plesih, narodnih nošah, nesnovni kulturni dediščini in popularizaciji folklornih plesov voditeljica Mairim Cheber pogovarja s člani TFS Stu ledi Bruno Manin, Marijanom Spetičem in Petrom Suhadolcem. Uredništvo Mairim Cheber, Jan Leopoli. Režija Luana Grilanc.

Mikser Mikser; Slovensko šolstvo v Italiji

08.06.2023

Tokrat o slovenskem šolstvu v Italiji. Katera je bodočnost naših šol? Ali je prihodnost slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanov v večrazrednicah ali pa v številčnejših razredih v manj številnih šolah? V oddaji sodelujejo senatorka Tatjana Rojc v povezavi iz Rima, v studiu pa vodja Urada za slovenske šole pri Deželnem šolskem uradu za Furlanijo - Julijsko krajino Igor Giacomini in ravnatelj Državnega izobraževalnega zavoda Jožefa Stefana Primož Strani. Svoje poglede sta v prispevku podala tudi predsednika SKGZ in SSO Ksenija Dobrila in Walter Bandelj. Oddajo vodi Mairim Cheber, režijo podpisuje Jan Leopoli, uredništvo sestavljata še Živa Pahor in Nataša Ferletič.

Mikser Marko Kravos in Adrijan Rustja

11.05.2023

V mesečniku Mikser sta tokrat gosta kulturnika, vidna obraza med Slovenci v Italiji, ki letos obhajata pomemben življenjski jubilej, literat Marko Kravos in igralec Adrijan Rustja. V pogovoru z Mairim Cheber se bosta sprehodila po spominih na umetniške dosežke, ki so krojili živelj Slovencev na tej strani bivše meje in širše. Kravos s svojimi prevodi je nekakšen povezovalni most med slovenskim in italijanskim delom Trsta, Rustja pa lahko marsikaj pove o zgodovini tržaškega gledališča in naše radijske hiše. Oddajo bogatijo izseki iz našega arhiva, pa tudi prispevek o obnovitvenih delih svetoivanskega Narodnega doma, ki ga je pripravila Poljanka Doljak. Režijo podpisuje Živa Pahor, ob režiserki sestavljajo uredništvo oddaje še Jan Leopoli, Mairim Cheber, Nataša Ferletič in Poljanka Doljak.

Mikser Priprave na Evropsko prestolnico kulture

13.04.2023

Tokratna oddaja je nastala v prostorih Feiglove knjižnice v Gorici. Njena tema so namreč priprave na Evropsko prestolnico kulture. Sogovorniki so direktor Zavoda GO!2025 Gorazd Božič, programski vodja Stojan Pelko in direktorica EZTS GO Romina Kocina. Pogovor vodi Mairim Cheber, režijo podpisuje Jan Leopoli, uredništvo oddaje sestavljajo poleg omenjenih še Živa Pahor, Nataša Ferletič in Poljanka Doljak.

Mikser Mikser magazin

16.03.2023

Gostji v studiu sta nagrajenki na proslavi ob dnevu slovenske kulture Slovencev v Italiji, glasbenica Petra Grassi in pesnica Andreina Trusgnach. O svoji umetniški karieri, življenjskih izkušnjah, ki so se prelile na papir v obliki poezije in na notno črtovje, spregovorita v pogovoru z Mairim Cheber. Oddajo bogatita še dva prispevka. Urednica Tamara Stanese je pripravila portret pokojnega opernega pevca Ivana Sancina – Giannija, sodelavec Aljaž Škrlep pa je v kamero ujel prelesti in bolesti »zgodovinske prepustnice«. Uredništvo Mikserja sestavljajo Mairim Cheber, Jan Leopoli in Živa Pahor, ki podpisuje režijo oddaje.

Mikser Dušan Jelinčič in Aleksander Gadijev

16.02.2023

Rdečo nit tokratne oddaje sestavljajo ljubezen, strast, predanost in talent. Z voditeljico Mairim Cheber se o teh vrlinah pogovarjata nagrajenca Prešernovega sklada in sicer pisatelj Dušan Jelinčič in pianist Alexander Gadjiev. Uredništvo Mairim Cheber, Jan Leopoli in Živa Pahor.

Mikser Mikser – Boj zoper čezmejni organizirani kriminal

08.12.2022

Tokratna tema tv oddaje Mikser bo boj zoper čezmejni organizirani kriminal. Gosta voditeljice Mairim Cheber bosta Tamara Pahor, višja državna tožilka in namestnica vodje okrožnega državnega tožilstva v Kopru ter Maurizio Vallone, vodja Protimafijskega preiskovalnega oddelka DIA. Današnji organizirani kriminal je tisti izpred 30.ih let, kot ga pomnimo iz pokola pri Capaciju? Kdo so novodobni, tudi izredno tehnološko napredni kriminalci? Obstajajo mednarodni protokoli zoper čezmejni kriminal? V oddaji pa bosta našla svoj prostor tudi tematsko različna prispevka. Katerina Pertot je obiskala slovenski paviljon na 59. beneškem bienalu sodobne umetnosti, Aljaž Škrlep pa je v kamero ujel povoje zanimivega avdiovizualnega arhiva na Videmskem, ki bo spomladi na ogled tudi širši javnosti. Uredništvo Mairim Cheber, Jan Leopoli in Živa Pahor, ki je oddajo tudi režirala.

Mikser Mikser - Po poletnih požarih na Krasu

10.11.2022

Po poletnih požarih na Krasu se sprašujemo kolikšna je škoda na zelenih površinah, kako danes ocenjujemo protokole za evakuacijo v primeru požarov, kakšne so razvojne strategije in pravzaprav kakšen Kras si želimo v naslednjih desetletjih. Na ta vprašanja odgovarjajo deželni vodja gozdne policije Flavio Cimenti, župan občine Doberdob Fabio Vizintin in predsednik Kmečke zveze Franc Fabec. Uredništvo Mairim Cheber, ki oddajo tudi vodi, Nataša Ferletič, Jan Leopoli in Živa Pahor. Oddaja je nastala v dvorani AŠKD Kremenjak v Jamljah.

Mikser Slovenci v Italiji

07.07.2022

Zadnji televizijski mesečnik Mikser v sezoni je namenjen predstavitvi portala etnonet.eu, na katerem je zbrana bogata etnološka dediščina Slovencev v Italiji. O zanimivi pobudi, pomenu etnološke dediščine in novih promocijskih prijemih sta v studiu spregovorila predstavnica Inštituta za slovensko kulturo v Benečiji Marina Cernetig in predsednik KD Ribiški muzej Tržaškega Primorja Franco Cossutta. Oddajo bogatita še dva prispevka; krajši portret goriškega rojaka Andreja Budala, ob 50-letnici njegove smrti in povabilo k spoznavanju raziskovalnega dela Inštituta za slovensko narodopisje v Kanalski dolini. Oddajo vodi Mairim Cheber, režiserka je Živa Pahor, ob njiju sestavljata uredniško ekipo še Jan Leopoli in Nataša Ferletič.

Mikser Slovenci v Italiji: Mikser – Gospodarska kriza

09.06.2022

V Mikserju teče beseda o gospodarski krizi. Direktor SDGZ Andrej Šik in podjetnika Goran Kocman ter Alek Devetak orišejo stanje po pandemskem dveletju in posledice, ki jih ukrajinska kriza in sankcije proti Rusiji prinašajo tudi slovenskim deželnim podjetjem. V prispevku podjetnik Adriano Stulinom poda gospodarsko stanje na Videmskem s posebnim ozirom na Nadiške doline. Oddajo vodi Mairim Cheber, režijo podpisuje Jan Leopoli, ob omenjenima sestavljata uredništvo televizijskega mesečnika še Nataša Ferletič in Živa Pahor.

Mikser Slovenci v Italiji

28.04.2022

V aprilskem Mikserju, ki ga vodi Alenka Florenin, bo Miha Obit spregovoril o svojih treh poklicih, pesništvu, prevajalstvu in novinarstvu. Pred pogovorom v studiu pa bodo lahko, v treh novih prispevkih, gledalci občudovali arheološke najdbe v Reziji in s tem povezano razstavo v Muzeju rezijanskih ljudi, spoznali učiteljico Almo Hlede, ki se je iz rojstne Ljubljane iz ljubezni preselila na Trbiško, ter odkrili preplet čezmejnih pešpoti na miljskem polotoku. Uredništvo Mairim Cheber, Nataša Ferletič, Alenka Florenin, Jan Leopoli in Živa Pahor, ki je oddajo tudi režirala.

Mikser Slovenci v Italiji: Mikser

31.03.2022

V tokratnem mesečniku Mikser bo govor o slovenskem šolstvu v Italiji. Kako je pandemsko dveletje vplivalo na naše šole? Kako se dogodki iz kronike zadnjih tednov izražajo v sestavi naših razredov? Italijanski senat je ravno v teh dneh sprejel popravek o razpisih za slovenske šole, kar naši šoli daje večjo avtonomijo. Kateri scenarij se nam izrisuje ob upadu števila vpisov in kronični nižji rodnosti? Na ta in druga vprašanja voditeljice Mairim Cheber odgovarjajo predstavnica Sindikata slovenske šole Katja Pasarit in ravnatelja Carolina Visentin in David Clodig. Režijo podpisuje Jan Leopoli. Za uredništvo oddaje so poskrbeli Mairim Cheber, Poljanka Doljak, Nataša Ferletič, Jan Leopoli in Živa Pahor.

Stran 1 od 7
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov