Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Politično s Tanjo Gobec • oddaje

Politično s Tanjo Gobec Koalicijski vrh med komisarsko sago

15.09.2024

Koalicija se je sestala na rednem septembrskem vrhu in pretresala uresničitev koalicijske pogodbe in reforme, o kadrovskih zadevah se udeleženci zasedanja niso pogovarjali. Med tem je zastalo potrjevanje komisarske kandidatke Marte Kos, ker opozicija zahteva pojasnila, zakaj je odstopil Tomaž Vesel. Zanima jo tudi, ali je na odstop kakor koli vplivala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Gosta: Uroš Esih iz Dela in Gregor Repovž iz Mladine.

Politično s Tanjo Gobec Kdo bo novi komisarski kandidat ali kandidatka?

08.09.2024

Ob presenetljivem odstopu Tomaža Vesela od kandidature za evropskega komisarja, vladnem iskanju novega kandidata in medijskem molku ob tem bo svoj pogled na »komisarsko sago« v oddaji Politično predstavila nekdanja evropska komisarka Violeta Bulc.

Politično s Tanjo Gobec Slovenski zunanjepolitični izzivi

01.09.2024

Slovenija začenja enomesečno predsedovanje Varnostnemu svetu, na Bledu bo gostila tradicionalni Strateški forum. Dileme glede slovenske zunanje politike bosta komentirala predsednika dveh strank, koalicijske Levice Asta Vrečko ter opozicijskega NSi-ja Matej Tonin.

Politično s Tanjo Gobec Pred politično jesenjo

25.08.2024

Z gostoma, kolumnistoma Dela in Mladine, Janezom Markešem in Vladom Miheljakom o izzivih politike, koalicije in opozicije v politični jeseni, tudi o mednarodni zgodbi tega poletja, volilni kampanji v ZDA po odstopu predsedniškega kandidata Bidna.

Politično s Tanjo Gobec Pred parlamentarnimi počitnicami

14.07.2024

15. julij je dan, ko se po poslovniku začnejo parlamentarne počitnice, a bo Državni zbor opravil še eno izredno sejo z nekaterimi vladnimi predlogi zakonov. S predsednico parlamenta Urško Klakočar Zupančič o minuli polovici mandata in tudi o zadnjem dogajanju v ZDA.

Politično s Tanjo Gobec Desnica v Uniji in Sloveniji

07.07.2024

Z dolgoletno političarko, nekdanjo ministrico in predsednico NSi-ja, slovensko in evropsko poslanko, ki se ji sredi julija izteče mandat, Ljudmilo Novak o politiki doma in v Uniji, o desnici, njenih skrajnostih in desnem polu na domačem političnem parketu.

Politično s Tanjo Gobec Stavba za sodišča – SD proti Svobodi?

30.06.2024

Podpredsednik vlade in Gibanja Svoboda Klemen Boštjančič ter minister za gospodarstvo, turizem in šport in predsednik SD-ja Matjaž Han o dogajanju v koaliciji po evropskih volitvah.

Politično s Tanjo Gobec Spremembe zakonodaje glede nezdružljivosti

23.06.2024

Katere pridobitne dejavnosti sme početi funkcionar, kdo to ugotavlja, kdo nadzoruje? Po več primerih ugotovljene nedovoljene pridobitne dejavnosti pri poslancih, je to temo vnovič odprl primer ustavnega sodnika, ki je med mandatom imel odprti tudi s. p. KPK vodi prekrškovni postopek, ministrstvo za pravosodje napoveduje spremembo zakonodaje. Gosta Robert Šumi (KPK) in Maruša Babnik (TI Slovenija).

Politično s Tanjo Gobec Po referendumih

16.06.2024

Drugo junijsko nedeljo so se volivci ob visoki volilni udeležbi na evropskih volitvah izrekli tudi štirikrat ZA ponujene referendumske teme: dvakrat za uporabo in gojenje konoplje, pomoč pri končanju življenja ter za preferenčni glas. Se lahko politika, čeprav izidi posvetovalnih referendumov niso zavezujoči, izogne uresničitvi ljudske volje? Z gostoma pravnikoma, profesorjem dr. Igorjem Kaučičem in dr. Janezom Pogorelcem, tudi članom DVK-ja.

Politično s Tanjo Gobec Zadnji teden nagovarjanja volivcev

02.06.2024

Dve leti vlade Roberta Goloba, sočasno pa kampanja za evropske volitve in 3 referendume. Komu kaže bolje, koliko domače notranjepolitično dogajanje vpliva na evropsko kampanjo? O tem teden pred volilno nedeljo s političnimi komentatorji in novinarji Urošem Esihom, Dejanom Steinbuchom, Aljažem Bitencem Pengovom.

Politično s Tanjo Gobec ESČP bo vodil slovenski sodnik

26.05.2024

S 1. julijem bo vodenje Evropskega sodišča za človekove pravice prevzel slovenski sodnik dr. Marko Bošnjak. Kaj meni o zadnjem sklepu tega sodišča glede kazni Hrvaške slovenskim ribičem, kaj o kratenju človekovih pravic po Evropi, kako zgledna ali ne je pri spoštovanju pravic Slovenija, s kakšnimi izzivi se je sodišče spopadalo med pandemijo in s kakšnimi se še spopada zaradi posledic podnebnih sprememb? Gost Marko Bošnjak.

Politično s Tanjo Gobec Čemu so namenjene preiskovalne komisije?

19.05.2024

Ali so preiskovalne komisije – v državnem zboru so pravkar ustanovili še eno na zahtevo državnega sveta – res sredstvo za politično obračunavanje med strankami ali, kot to predvideva zakon, organ za iskanje politične odgovornosti na različnih področjih. O tem s poslancema iz Svobode in SDS-a, Alešem Rezarjem in Andrejem Hoivikom.

Stran 1 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov