Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

OdBita pot • oddaje

OdBita pot Severna Amerika, 4. del

16.02.2024

Brata Sever pot po Severni Ameriki nadaljujeta v Teksasu, zadnji zvezni državi na njujem popotovanju. V Houstonu obiščeta Natov center in se čudita nad največjo raketo za polet v vesolje. Pot nadaljujeta proti nacionalnemu parku, kjer pa ju bolj kot kanjoni navduši medved, ki jima brezbrižno prečka pot. Da je obisk Teksasa karseda pristen, pot zaključita v Fort Worthu, znanem po rodeo tekmovanjih. Tako, Severna Amerika je odkljukana!

OdBita pot Severna Amerika, 3. del

09.02.2024

V tokratni oddaji naša junaka Bit in Anže pot po Severni Ameriki nadaljujeta v Kentuckyju, kjer ameriška gostoljubnost preseže vsa njuna pričakovanja. Kot ena redkih Slovencev pa spoznata tudi čisto pravega FBI agenta. Pot ju vodi skozi prestolnico country glasbe, Alabamo... vse tja do obale New Orleansa, kjer ju veliko bolj kot sicer fascinantni potomci dinozavrov preseneti opustošenje, ki ga je za seboj pustil eden izmed prepogostih orkanov v tem delu sveta. Tudi zato jima mesto jazza ne pokaže tiste svoje prave duše, a se kaj hitro potolažita ob okušanju unikatne in raznolike morske kuhinje.

OdBita pot Severna Amerika, 2. del

02.02.2024

Naša junaka Bit in Anže v tokratni oddaji pot začenjata v prestolnici "nove" celine. Tam pa ju bolj kot Bela hiša in ostalo kolesje ameriške birokracije navduši nadvse napredna trgovina. Pot nadaljujeta skozi Vzhodno Virginijo, kjer se jima izpolni ena izmed otroških želja, poleg tega pa si pripravita pravo slovensko kavo - z mogočnim razgledom. Da ju Američani sprejmejo za čisto svoja, si spotoma kupita še pravo pravcato orožje.

OdBita pot Severna Amerika, 1. del

26.01.2024

Tokrat sta naša junaka Bit in Anže popotniško zastavo zapičila v Severni Ameriki. Ampak ne jim povedati, ker so precej ponosni, ko je govora o zastavah. Njuna pot se začne v mestu, ki nikoli ne spi – New Yorku. Tam spoznavata, kako odprti so Američani in kako hitro so pripravljeni priskočiti na pomoč. Pot nadaljujeta skozi Fiiladelfijo, ki ju s svojo surovostjo pretrese do kosti. Zadnja popotna točka tokratne epizode pa je Baltimore.

OdBita pot Mehika, 2. del

19.01.2024

Bit in Anže, "Nord brothers", kot ju kličejo domačini, si tokrat ogledujeta eno izmed sedmih čudes sveta, njuna mehiška dogodivščina pa se nadaljuje preko Meride in Tuluma. Mimogrede še obiščeta kraj, ki nosi enako ime kot priljubljena specialiteta, ki pa s krajem nima nič skupnega. V naravnem rezervatu se spoznata z dinozavri, na koncu poti pa si oddahneta na dolgih peščenih plažah Holbosha.

OdBita pot Mehika, 1. del

13.01.2024

Svet zanju ni prevelik, adrenalin in poslanstvo pa kar kličeta, da se jima odzoveta: mladi vloger Bit in njegov brat se podajata na pot po vseh kontinentih in doživljata svojevrstne dogodivščine ter širita pozitivno energijo. Da se pišeta Sever, je morda naključje...ali pa tudi ne. Pot ju vodi tako na sever kot na jug, tako na vzhod kot na zahod. Odvisno, s kakšne perspektive gledamo na situacijo. Eno pa je zanesljivo: njuna pot je "odbita"! Peripetije na letališču so le svojevrsten uvod v nepozabno dogodivščino naših junakov Bita in Anžeta, ki spoznavata Cancun, njegovo zgodovino in kilometrske plaže, obenem pa se soočata s tanko ločnico med prestižem ter kruto realnostjo in bedo. Na JZ obiščeta eno najbolj znanih naravnih mehiških znamenitosti Cenote. Prečkata Las Coloados, ki slovi po solinah roza barve in flamingih. Prvi del se zaključi v mestu Valladolid, ki s svojo tipično arhitekturo pusti prav prijeten vtis.

OdBita pot Južna Amerika, 3. del, popotniška oddaja

25.02.2023

OdBita pot se v Južni Ameriki konča v Peruju, kjer brata obiščeta eno izmed sedmih čudes sveta, Machu Picchu. Priprave začneta v mestu Lima, kjer se na višinske kilometre pripravljata z žvečenjem listov koke. Od tam se odpravita proti Cuscu na 3400 metrih nadmorske višine, nato pa naprej do Machu Picchuja. Starodavno inkovsko mesto ju presune, premišljeno načrtovanje mesta je namreč osupljivo.

OdBita pot Južna Amerika, 2. del, popotniška oddaja

22.02.2023

Brata Sever južnoameriško pustolovščino nadaljujeta v Braziliji. Pot ju vodi iz Ria prek otoka Ilia Grande vse do Peruja. Kljub mnogim preprekam in težavam se njuna dogodivščina uspešno razplete v Limi.

OdBita pot Južna Amerika, 1. del, popotniška oddaja

10.02.2023

Brata Sever nadaljujeta odbito pot v Južni Ameriki. Samba, ples in vročekrvne plesalke; vse to in še več ju pričaka v Braziliji. Surova prvinskost ju šokira, najbolj znani karneval na svetu pa je prava sprostitev.

OdBita pot Afrika, 4. del, popotniška oddaja

08.02.2023

Brata Sever afriško pustolovščino zaključujeta v Tanzaniji. Obiščeta lokalno ribjo tržnico v mestu Dar es Salaam, navduši pa ju safari po narodnem parku Serengetiju, kjer noč preživita med levi in drugimi divjimi živalmi.

OdBita pot Afrika, 3. del, popotniška oddaja

25.01.2023

Tokrat se brata Sever podata v Ruando, ki slovi kot ena najpomembnejših pridelovalk kave na svetu. Seznanita se s postopki pridelave in obdelave zrn, hkrati pa se imata priložnost preizkusiti kot uradna preizkuševalca tega priljubljenega napitka.

OdBita pot Afrika, 2. del, popotniška oddaja

15.01.2023

Brata Sever svojo afriško odisejado nadaljujeta v Ugandi. Mzunguja oziroma bela človeka, kot ju kliče lokalno prebivalstvo, dobita v poklon prava afriška oblačila. Skupaj s prijateljem in vodnikom Asiimwejem se odpravita na raziskovanje afriške narave. Na bližnjem otoku sredi Ugande odkrijeta pravcato malo slovensko zapuščino. Ob druženju z lokalnim prebivalstvom spoznavata, kako drugačno od našega je življenje na afriški celini. Raziščeta tudi osrčje goratega nacionalnega parka, kjer se nahaja eno izmed redkih še neokrnjenih habitatov za visokogorske gorile. Pot ju nato vodi proti Ruandi.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov