Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
V Albuferi v Valencii se riž pridelovali že v 8. stoletju, vedno lačni delavci pa so iznašli paello. Balero z družino živi na obali jezera v ribiški vasici El Palmar. Prebivalci te vasice so večinoma ribiči in pridelovalci riža. Balerova žena Concha v letni kuhinji pripravlja klasične albuferske jedi, kot sta "all y pebre" in "arroz a banda", ter seveda odlično paello.
V Transilvaniji konec novembra praznujejo Andrejevo noč. Z veliko česna in skrivnostnimi obredi naj bi odgnali nesrečo in zle duhove. Poleg vere in vraževerja so se tu ohranile še številne legende. V gradu Bran ob vznožju Karpatov naj bi živel grof Drakula, zaradi katerega je dežela čez noč postala svetovno znana. Ion Tiuca dela kot čuvaj v gradu Bran in z družino živi v vasi Fundata. Kot številne na romunskem podeželju je tudi družina Tiuca samooskrbna. Redijo živali, pridelujejo sadje in zelenjavo, pridobivajo sir in kuhajo žganje. Njihov jedilnik sestavljajo preproste jedi, kot je na primer čorba, kisla zelenjavna juha.
V Teutoburgiji je eno najlepših rudarskih naselij v Nemčiji. Siggi je že desetletja strasten ljubiteljski kuhar in član moškega kuharskega kluba, ki enkrat na mesec pripravi pojedino z več hodnim menijem. Siggi v svoji poletni kuhinji pripravlja vestfalske tartufe in parfait z baziliko na kompotu iz rabarbare in jagod. Njegova žena Sigrid medtem speče okusno masleno torto in jabolčno pito.
Z več kot 26.000 hektarji vinogradov je Renski Hessen največje vinorodno območje v Nemčiji. Slovi predvsem po belih vi-nih. Axel Schmitt je vinar 13. generacije v vinski kleti, ustanovljeni leta 1672. Njegova mati, Liesel Schmitt, obožuje sveže solate. Rada tudi spreminja stare recepte in jih izboljšuje. Zelenjavo, ki je ne pridela sama, kupuje od ekoloških kmetovalcev. Poleg drugih domačih jedi najrajši pripravlja "spundekäs" in "backesgrumbeere".
Neveljaven email naslov