Oddaja Televizorka želi gledalcem približati svet sedme umetnosti kot tudi najzanimivejše dokumentarne in serijske vsebine, ki jih odkupuje za televizijsko predvajanje, ter v pogovoru z najrazličnejšimi gosti iz sveta filma podati širši pogled nanje. V oddaji izpostavimo tudi kakšno doslej neznano podrobnost, zgodbo nastajanja filmov, tematik, ki jih obravnavajo, in pripovednega sloga režiserjev.



Foto: Adrijan Pregelj/RTV Slovenija

Ivana Novak je avtorica oddaje in kulturologinja, ki se je Uredništvu tujih oddaj na Televiziji Slovenija pridružila leta 2014. Vsi ji pravijo, da ima najboljšo službo na svetu, saj lahko v službi gleda filme. Ko bi le lahko počela samo to! O filmih veliko tudi piše, bere, razmišlja in jih študijsko raziskuje. Posebno strast ima do zgodovine filma, zato je zasnovala termin Kinoteka (ob petkih, ob 23.00, na TV SLO 1), znotraj katerega od leta 2016 dalje ureja cikle filmskih klasik. Poleg tega izbira filme za termin Nedeljski kino (na sporedu vsako nedeljo, ob 15.00, na TV SLO 1), kjer lovi ravnotežje med razvedrilom in inteligentno vsebino..

Kontakt: ivana.novak@rtvslo.si


Foto: osebni arhiv


Alenka Kotnik je urednica oddaje in diplomirana novinarka. Svojo poklicno pot je pričela na Televiziji Slovenija in ostaja zvesta javnemu servisu. Ekipi Uredništva tujih oddaj se je pridružila leta 2022. Obvlada posel urednikovanja oddaj, od idejnega snovanja, podrobnosti snemanja do montaže in postprodukcije. Skrb za poslednje detajle ji je pisana na kožo. Poskrbi pa tudi za širjenje vsebin na družabnih profilih.


Kontakt: alenka.kotnik@rtvslo.si


Urednica Uredništva tujih oddaj je Neli Vozelj Aberšek.