Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

TV - Razvedrilni • oddaje

TV - Razvedrilni Moja dežela – lepa in gostoljubna

26.11.2023

Prireditev akcije Moja dežela lepa in gostoljubna že 32 let poteka v organizaciji Turistične zveze Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar. Vseslovensko tekmovanje krajev v urejenosti in gostoljubnosti posebno pozornost posveča zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju, v ospredje pa postavlja pogosto spregledano delo prostovoljcev, ki že 118 let odločilno utirajo pot turistični društveni organizaciji, kot jo poznamo danes. Projekt pri ljudeh spodbuja zavest o pomembnosti varovanja in urejanja tako turistične infrastrukture, kot tudi naravnih vrednot in kulturne dediščine. Strokovna komisija je po vsej Sloveniji ocenjevala urejenost mest in vasi, zdraviliških in izletniških krajev, mestnih, vaških in trških jeder, tematskih poti, mladinskih prenočišč, glampingov, kampov in bencinskih servisov. Preverja se urejenost kraja kot celote in njegovo turistično infrastrukturo, pod drobnogledom je kakovost turistične ponudbe, gostoljubnost domačinov in njihova kvaliteta življenja. Urejeno in gostoljubno okolje je namreč pogoj za uspešen razvoj turizma. Najbolje ocenjeni kraji v okviru akcije Moja dežela lepa in gostoljubna dobijo tudi pravico, da predstavljajo Slovenijo na mednarodnem tekmovanju Entente Florale. Priznanja Turistične zveze Slovenije nastavljajo svojevrstno ogledalo slovenskemu turizmu. Pomembno je namreč, kakšen vtis puščamo v očeh turistov, ki odkrivajo in okušajo Slovenijo. Turizem ni samo način življenja, je tudi stanje našega duha, ki se kaže v urejeni zunanjosti naše krajine, mestnih jeder in podeželskega okolja.

TV - Razvedrilni 54. podelitev Nagrad GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

08.06.2022

Nagrade Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke so najstarejša in najprestižnejša priznanja gospodarstvenikom v slovenskem prostoru. GZS jih podeljuje kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo podjetja.

TV - Razvedrilni Moja dežela – lepa in gostoljubna, pristna doživetja najbolj urejenih slovenskih krajev

14.10.2021

Skupaj s Slovenijo letos praznuje 30. obletnico tudi akcija »Moja dežela lepa in gostoljubna«, ki jo pripravlja Turistična zveza Slovenije. Gre za vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov, hostlov, tamatskih poti ter mestnih, trških in vaških jeder. Kateri kraji so se letos uvrstili med najlepše in najbolj gostoljubne? Med potepom po Sloveniji bo odgovore iskala voditeljica Mojca Mavec.

TV - Razvedrilni Živel 1. maj!, razvedrilna oddaja

01.05.2021

V posebni popoldanski sobotni oddaji bo Mojca Mavec raziskovala tradicionalna praznovanja prvega maja doma in po svetu. Potovali bomo od ljubljanskega Rožnika do Velike Britanije, Nemčije in Finske, pa vse do Združenih držav Amerike in njihove zvezne države Havaji, ustavili se bomo tudi na Kubi. Preživite koronski praznik dela v naši družbi!

TV - Razvedrilni 90 let Mojmirja Sepeta, pogovor

02.08.2020

Za maestra Mojmirja Sepeta kar težko zapišemo, da je “star” 90 let, maestro Mojmir Sepe je mlad 90 let. Prijatelji mu pravijo Mojzes, v zgodovino slovenske glasbe pa je zapisan kot legendarni slovenski glasbenik, skladatelj, aranžer, pianist in trobentač, dobitnik številnih nagrad. Očarljive so njegove iskre v očeh, nalezljiv je njegov nasmeh, zanimivi so spomini in dragocene so modrosti, ki jih bo delil z nami v pogovoru ob častitljivem jubileju.

TV - Razvedrilni Silvestrska večerja s Primožem

31.12.2017

Mojster Primož, ki je k sebi povabil nekaj gostov, nam zopet pripravlja gurmansko pravljico, tokrat silvestersko… Ob njegovih kuharskih mojstrovinah bomo slišali še mnogo nasvetov in koristnih informacij… kako pravilno brusimo japonske kuharske nože, suši mojster nam bo prikazal pravilno filiranje ribe, spoznali bomo tudi vinarja z Goriških Brd ter koprskega pridelovalca odličnega oljčnega olja. Skratka, poslastica za vsa čutila!

TV - Razvedrilni Dnevi slovenskega turizma, svečana podelitev priznanj

20.10.2017

Dnevi slovenskega turizma predstavljajo osrednji strokovni dogodek v turizmu. Letos bodo potekali od 17. do 19. oktobra v Kranjski Gori, v ospredju pa so izzivi s katerimi se trenutno sooča slovenski turizem glede na Strategijo trajnostne rasti 2017-2021. Kako zagotoviti, da bomo poleg dobrih rezultatov z vidika števila prihodov in prenočitev tujih turistov v Sloveniji beležili tudi bistveno višje prilive iz naslova izvoza potovanj? Kaj moramo za to storiti na področju turističnih produktov v skladu z vizijo slovenskega turizma, kot zelene butične globalne destinacije za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, notranji mir in osebne koristi? Dogodek Dnevi slovenskega turizma je organiziran v skladu z usmeritvijo močnejšega povezovanja pri razvoju in trženju slovenskega turizma z vsemi večjimi partnerskimi ustanovami s področja turizma v Sloveniji. V okviru Dnevov slovenskega turizma se bodo zvrstili pomembni dogodki, kot so 64. Gostinsko turistični zbor, prireditev Moja dežela – lepa in gostoljubna, 20. Slovenski turistični forum in pa svečana prireditev s podelitvijo najprestižnejših strokovnih priznanj v turizmu, ki se bo predvajala v petek, 20. 10., ob 20.uri, na drugem programu Televizije Slovenija. Vzporedno z bo potekal prvi vseslovenski turistični hackathon »Slovenija za 5–zvezdnična doživetja«.

TV - Razvedrilni Pozdrav iz Bohinja, pozdrav iz Alp, razvedrilna oddaja

26.05.2017

Iz idiličnega okolja Bohinjskega jezera vas bodo pozdravili Helena Blagne, Čuki, ansambel Storžič, Manca Izmajlova, Perpetum Jazzile, orkester Slovenske vojske s svojim šov programom ter druge slovenske glasbene zvezde. Ob koncu pomladi, ko bodo pastirji pospremili svojo živino v planine in ob otvoritvi 11. mednarodnega festivala Alpskega cvetja bomo skupaj doživeli poznopomladanski večerni utrip iz srca Triglavskega narodnega parka z veliko glasbe, zabave in kulinaričnih mojstrovin. Skozi večer nas bo pospremila Maja Martina Merljak, njena mama Marija Merljak, zagovornica naravne prehrane, pa se bo javljaja iz bohinjske kuhinje. Manjkali pa ne bodo niti planšarji, krave, mleko ter znameniti bohinjski sir.

TV - Razvedrilni Otvoritev 24. Avtomobilskega salona Slovenije

27.03.2017

27.marca bomo predvajali otvoritev 24. Avtomobilskega salona Slovenije v Ljubljani. Odprtje bo povezoval dramski igralec Uroš Smolej. Nastopili bodo tudi Orkester slovenske policije pod vodstvom Nejca Bečana, Lea Sirk, Omar Naber in plesalci PRO DANCE studia.

TV - Razvedrilni Pezzi da 90: omaggio a Teddy Reno

09.07.2016

Trasmissione concerto di e con Teddy Reno e Sylvia Pagni. Koncert Teddyja Rena in Silvie Pagni.

TV - Razvedrilni Zelena prestolnica Evrope

10.03.2016

Ljubljana je letos postala Zelena prestolnica Evrope. Gre za pobudo Evropske komisije, da naziv vsako leto prejme mesto z visokimi okoljskimi standardi in z zavezo k ambicioznim ciljem za nadaljnje okoljske izboljšave in trajnostni razvoj. Cilj te pobude je izreči priznanje in nagraditi lokalna prizadevanja za izboljšanje okolja, gospodarstva in kakovosti življenja v mestih. Žirija je bila navdušena nad trajnostnim napredkom, ki ga je Ljubljana naredila v zadnjih 10 do 15 letih. Poleg Ljubljane so se med finaliste uvrstila še mesta Essen (Nemčija), Nijmengen (Nizozemska), Oslo (Norveška) in Umea (Švedska). Prireditev v Stožicah bo osrednja slovesnost Ljubljane in Slovenije ob tako prestižnem priznanju.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov