Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 1. maj. 2020

TV Maribor • Pet, 1. maj.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kedves Nézőink, a mai Vendégem című adásunkban a focirajongókról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si lahko ogledate portret ljubiteljev nogometa.

V tokratni oddaji se bomo potopili v prostranstva morskega dna in spoznavali zaprte bisere Jadrana. Za trdim oklepom se skrivajo užitni mehkužci, ki so posejani vzdolž našega zaliva. Školjke so vse bolj cenjene in prepoznane kot dragoceno živilo. Klapavice, ki so najbolj razširjene, so bogate s cinkom in selenom, pomembnima mineraloma, ki krepita imunsko odpornost, vitamini, vsebujejo pa tudi veliko železa. Klapavice in druge školjke bomo pospremili na poti z morja v ponev, pokazali tehnike čiščenja in nekaj drugih koristnih napotkov, zato se nam bo v oddaji pridružil školjkar Mitja Petrič iz Mytilusa, kar je latinsko ime za klapavico, pred 15-imi leti so pridobili prvo koncesijo za gojenje užitnih klapavic na Debelem rtiču in kasneje pridobili vodna dovoljenja na vseh treh gojitvenih območjih slovenske obale: v Sečovljah, v Strunjanu in na Debelem rtiču.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Obiskali smo Zavetišče za živali Maribor, ki je ponovno odprlo vrata za obiskovalce in prostovoljce. Opozarjamo na čas povečanega števila mačjih mladičev. Svetujemo, kako lahko preprečite neželena legla in kako lahko pomagate pri oskrbi »mačjih sirot«. Spoznavamo v Sloveniji žal izumrlo ptico – zlatovranko. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V drugi polovici aprila, ko so dnevi in predvsem noči dovolj topli, že hitimo z zasajanjem okrasnih korit in posod. Predstavljamo nekaj novosti sezonskega cvetja in namig za užitno-okrasni nasad.
Sezonske rastline sadimo v rahlejšo šotno mešanico, rastline čez poletje redno dognojujemo.
Iz rumeni cvetov forsitije smo v Dnevniku lastnih izkušenj pripravili sirup, za pripravo osvežilne pijače ga redčimo z vodo in dodamo limonov sok.
R'pična župa po koroško pravijo krompirjevi juhi z dodatkom mladih lističev bršljanaste grenkuljice. Grenkuljica je čudovita zdravilna rastlina, ki se na vrtovih razrašča kot plevel.

Poglejte si posnetek drugega dela tradicionalne, že 46. prireditve Ciciban poje in pleše, na kateri se s pevskimi in plesnimi točkami predstavljajo predšolski otroci iz vrtcev severovzhodne Slovenije. Na oder je pogumno stopilo veliko otrok. Vabljeni k ogledu!

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- biztonságos munkavégzés az erdőben;
- a virágzó fák pollenjei sokaknál okoznak allergiát;
- biblioterápia az iskolában.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- varno delo v gozdu;
- cvetni prah dreves pri mnogih povzroča alergije;
- biblioterapija v šoli.

Čarodeja Sama Sebastiana pot pelje v Prekmurje, kjer obišče legendarna Vlada in Milana Kreslina. Vladov oče ima prenekatero zgodbo, navdušen je tudi nad čaranjem Sama Sebastiana.
V tej epizodi Sam Sebastian na ulici navduši tudi mariborskega župana Andreja Fištravca.
Neverjetni Sharlatanus Maximus pa bo imel težave s čaranjem golobice.
http://www.carodej.org

Shiva šiva je multimedijski koncert Ženskega pevskega zbora iz Roža na avstrijskem Koroškem, ki na svojstven način predstavlja 17 različnih pesmi o delu iz prav toliko različnih koncev sveta. S pesmimi tako predstavlja različne kulture, glasbene tradicije in poglede na delo. Gre torej za multimedijski dogodek, ki opeva občutja, odnose in dojemanje dela, kot vrednote, od katere smo vsi življenjsko odvisni.

V peti epizodi nas bosta čarodej Sam Sebastian in čarovnik Leonard naučila čarovniškega trika z vžigalicami. Brez skrbi, nič ne bo gorelo! Obiskal nas bo tudi Neverjetni Sharlatanus Maximus, ki nas bo poskušal ukaniti z igro s tremi lončki. Če pa mu bo uspelo, pa je že drugo vprašanje...

Pohorje ni posebej bogato s slapovi, slap Skalca je eden redkih in tudi manj znanih. Pred milijoni let je začel ustvarjati današnjo podobo. Enostavno dostopen z glavne ceste na razcepu med Bellvuejem in Arehom na Slivniškem Pohorju.
Slap Skalca na Pohorju je geomorfološki, hidrološki in botanični naravni spomenik že od leta 1992, ko so ga z odlokom tudi zaščitili. V poletnih mesecih si ga ogleda veliko pohodnikov, v zimskem obdobju je primeren za ogled tistim bolj spretnim.
Spoznali boste nastanek slapa in ga videli v kakšni kondiciji je danes.

24. Festival Novih Skladb – FeNS

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Več milijonov kron so v švedskem Malmöju namenili za popolno oskrbo prestopnikov. Nastanili so jih na prestižni lokaciji, v petsobnem stanovanju, z vključeno hrano, čistilko in tako rekoč popolno hotelsko oskrbo. V zameno naj bi se odpovedali kriminalnemu življenju. A stanovanje je postalo baza kriminalne združbe, ki je živela na račun davkoplačevalcev.

EXPLOSION OF ROCK 2018
Beatles (Legendado): Janez Lennin - kitara in rjovenje; Peter MaKajti - bass in glass (razuma); Gregor HairiZone - kitar(a) in glass (nedolžnosti); Gringo Star, ritem in ropot in momljanje
Prvi del
Koper, Taverna, 31.8.2018

Urednica oddaje: L. Antoni, režiserka: Z. Momeni

V današnji oddaji bomo skušali osvetliti zgodovinski pomen praznika dela 1. maja. Pripravili smo tri reportaže z zgodovinskim pregledom pri nas in v svetu, del pa namenili vlogi sindikata v praznovanju in delovanju delavstva danes. Nekatere stvari seveda s časom zbledijo, če je bilo v prejšnjem sistemu temu prazniku posvečeno veliko prostora, ga je danes precej manj. In zakaj prvi maj, ali vemo, kaj se je dogajalo pred mnogimi leti in ali je to danes le del "nekih" spomladanskih počitnic.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- biztonságos munkavégzés az erdőben;
- a virágzó fák pollenjei sokaknál okoznak allergiát;
- biblioterápia az iskolában.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- varno delo v gozdu;
- cvetni prah dreves pri mnogih povzroča alergije;
- biblioterapija v šoli.

Oddaja predstavi prvi del koncerta Explosion of Rock, ki je v Taverni v Kopru gostil štiri rock skupine. V prvi oddaji igrata dva mlada benda, ki delujeta na Obali: Rockice in Bebin Sladoled.

Z Mirtom Komelom, filozofom in pisateljem se bo Miša Molk pogovarjala o tem, kako nas je izzvalo obdobje koronavirusa, ki nas je fizično oddaljilo in nam vzelo dotik. Nam ta virusni čas daje morda celo več svobode, ker si sami določamo, kje se bomo gibali, kako se bomo gibali, s kom se bomo družili, kdaj bomo delali, če delamo od doma? V takih obdobjih se res zdi, da je svoboda izbire za marsikoga huda preizkušnja.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov