Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 1. maj. 2020

TV Slovenija 2 • Pet, 1. maj.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Ste že spoznali zidarja Opeko? On je najboljši, najbolj zanesljiv, najbolj natančen, najbolj iskan in najbolj zaseden zidar celega Cvetličnega travnika! Pa bo imel čas za prenovo Studia Kriškraš? Črtek ga že kliče … držimo pesti! Kakšen koristen zidarski nasvet nam bo podelila tudi zidarka Larisa, ulovili jo bomo sredi gradnje nove hiše.

SVETLOBOLOGIJA

Tudi o svetlobi vas bo v tokratni oddaji iz serije HIŠA EKSPERIMENTOV poučil Gorazd. Prižgati luč pomeni danes nekaj tako samoumevnega kot hoditi v čevljih po ulici. Šele ko zmanjka elektrike, kot rečemo, in se znajdemo v temi, se zares zavemo pojava svetlobe in njenega pomena.
Kako pa je pravzaprav s svetlobo s čisto fizikalnega stališča?
Sonce, ogenj, električna žarnica – vse to so viri, ki nam pričarajo svetlobo...Ta »čarovnija« pa kot mnoge druge nastajajo v naravi sami kot še marsikaj drugega, le oči in ušesa napnite in skrivnost nastanka svetlobe bo hitro razumljiva...

Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Tokrat nas je pot tradicionalnega pomladanskega romanja, ki so ga že šestindvajsetič skrbno pripravili v potovalni agenciji Quo vadis, popeljala v kraje, prepojene ''s svetostjo''. V duhu svetega Alojzija Gonzage smo raziskovali sever Italije, posejan z mogočnimi benediktinskimi samostani, in obiskali očarljiva mesta: Castiglione Delle Stiviere, Cremono, Nonantolo, Modeno in San Benedetto Po. Pojdite z nami tudi vi …

Sveta maša iz mariborske stolnice.
Mašuje nadškof msgr. Alojz Cvikl.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

12:55
Otroški program: Op!

Bratca Tom in Ben se rada igrata in ob tem spoznavata svoje dobre in malo manj dobre značajske lastnosti. Kosata se drug z drugim in pripeti se jima vse mogoče. A ker znata tudi združiti moči, sta nazadnje vedno vsemu kos.
Kako sta Ben in Tom rešila uganko.

Bratca Tom in Ben se rada igrata in ob tem spoznavata svoje dobre in malo manj dobre značajske lastnosti. Kosata se drug z drugim in pripeti se jima vse mogoče. A ker znata tudi združiti moči, sta nazadnje vedno vsemu kos.
Kako sta se Ben in Tom nečesa domislila in razveselila otroke.

Očka in Tedi uživata ob ribarjenju v reki. Tedija zanima, ali je v reki kaj morskih psov. Reka mimo prinese nesrečnega kajakaša, ki se prestraši, ko zagleda medveda na obali. Skoči iz kajaka in pobegne. Medtem medveda obupata nad ribarjenjem in gresta raje iskat jagode. Tedi najde zapuščeni kajak v grmovju, zato se medveda takoj vkrcata in se odpravita na izlet. Nenadoma se približujeta slapu, ki mu ne moreta uiti, zato se zvrneta naravnost čez rob. Kljub temu, da je kajak uničen, uživata v plavanju.

Ian obožuje letenje! Rad bi postal pilot. Danes je dan kot nalašč za letenje in Ian obišče prijatelja Petra. Ta mu razkaže svoje letalo. Vznemirljivo je že samo sedeti v pilotski kabini.
Bosta prijatelja tudi zares vzletela? Motor že brni, Ian je že prinesel blazine, da bo lažje sedel in Peter se že ozira proti nebu. Trenutek, ko poletita med oblake, je čaroben in tega si je Ian skrivaj zares močno želel! Tam zgoraj je poseben svet. Ian je za trenutek celo držal krmilno ročico. Kako pomembna naloga za šestletnega dečka.

Mladički se naučijo številnih trikov. Kalifornijska zemeljska veverica s staro kačjo kožo prelisiči lačno klopotačo. Kokosova hobotnica se pred težavami skrije v star razpolovljen kokos, male bogomolke pa se s sovražnikom borijo s številnimi drobnimi triki – tudi s kung fujem!

Madji je stara štiri leta in pol. Kmalu bo dobila sestrico. Veliko razmišlja o okolju in pomembno se ji zdi, da smo prijazni do drugih. Spoznala je, da bo njeni sestrici na svetu lepše, če bo ona razvrščala odpadke, reciklirala karton in plastenke. Madji večkrat reče, da se bo preoblekla in rešila svet. Spremeni se v superjunakinjo v rožnati oblekici s krilom iz tila in angelskimi krili. Nato razvrsti odpadke ter zbere plastenke, kozarce in revije. Odpravi se na ekološki otok in odpadke odloži v ustrezne zabojnike. Na koncu se vedno odpravi še v trgovino, v kateri odkupujejo plastenke. Včasih si z denarjem, ki ga dobi zanje, lahko kupi bombone. To je nagrada za Madji in zmaga za svet.

S kakšnimi izzivi se spoprijemajo invalidska podjetja na odprtem in vse bolj konkurenčnem trgu in kakšne ukrépe lahko sprejme država za zmanjševanje brezposelnosti med invalidi? Odgovori v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini, kjer bomo predstavili dve uspešni invalidski podjetji: Birografiko Bori s 40-letno tradicijo zaposlovanja najtežjih invalidov in Železničarsko invalidsko podjetje, ki daje delo 335 invalidom.

V drugi polovici aprila, ko so dnevi in predvsem noči dovolj topli, že hitimo z zasajanjem okrasnih korit in posod. Predstavljamo nekaj novosti sezonskega cvetja in namig za užitno-okrasni nasad.
Sezonske rastline sadimo v rahlejšo šotno mešanico, rastline čez poletje redno dognojujemo.
Iz rumeni cvetov forsitije smo v Dnevniku lastnih izkušenj pripravili sirup, za pripravo osvežilne pijače ga redčimo z vodo in dodamo limonov sok.
R'pična župa po koroško pravijo krompirjevi juhi z dodatkom mladih lističev bršljanaste grenkuljice. Grenkuljica je čudovita zdravilna rastlina, ki se na vrtovih razrašča kot plevel.

Ob Dnevu upora in ob 72. obletnici ustanovitve Osvobodilne fronte je Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič v dvorani Stožice priredil slavnostni koncert, s katerim je želel sporočiti, da je upor vrednota in človekova pravica. Če so pred 72 leti za svobodo, za kruh partizani odhajali v napad s puško na rami, se danes proti izkoriščanju, bogatenju peščice, korupciji in klientelizmu, vsakršni obliki diskriminacije, sprevračanju zgodovine NOB in večanju ideoloških razlik lahko upiramo drugače – s pesmijo. V goste je zbor povabil številne glasbene prijatelje. Z legendarnim tržaškim pevskim zborom so na odru nastopili: Partizanski pevski zbor Ljubljana, članice ŽPZ Kombinat, Vlado Kreslin, Drago Mislej Mef, Iztok Mlakar, Zoran Predin, Gojmir Lešnjak Gojc, Kraški ovčarji, Dirty Fingers, Freakwaves, Zaklonišče prepeva, Slovenski taborniki v Italiji - Rod modrega vala, Darko Nikolovski, Buldogi in Ksenija Jus ter duo Bakalina.
Posnetek koncerta je nastal pod okriljem Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, urednica uredništva Danica Dolinar, urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Peter Juratovec.

Komedija. Babica je na moč mladostna gospa, ki noče živeti v domu za ostarele. Kot štoparka se pridruži mlademu nepridipravu - saksofonistu, ki s starim razmajanim mercedesom (z verjetno ukradenimi registrskimi tablicami) vozi nekam proti jugu - na morje. Pridruži se jima čedno dekle, ki skoraj usodno vpliva na neodgovornega mladeniča. Odnosi se vse bolj zapletajo, toda ko babica v igralnici priigra kup denarja, bodo napetosti kmalu zglajene in pot na jug bo še bolj na široko odprta...


slovenski barvni; 1991;
dolžina: 86'17'';
Scenarij in režija: Vinci Vogue Anžlovar / Igrajo: Majolka Šuklje, Bojan
Emeršič, Nataša Matjašec in drugi

Oddaja Migaj z nami. Oddaja o razgibanem življenju, v katerem migajo vsi, mladi in stari, navdušeni rekreativci in vrhunski športniki. Oddaja nastaja pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije.

Nunzia pade na izpitu in se odloči, da bo pustila študij. Pietro jo zaman prepričuje, da lahko otroka, če ne bo mogla zanositi, posvojita. Ko izve, da se bodo njeni neapeljski sorodniki odselili, pa plane v jok. Angelica mora spet v bolnišnico, kjer bo nadaljevala zdravljenje. Da bi jo zamotil, ji začne Orlando pripovedovati zgodbo o plesalki tanga, in nazadnje mu prisluhnejo celo medicinske sestre. Bea zaman osvaja Simoneja in ugotovi, da ima ta res dekle. Laura pa s telefonom vohuni za Umbertom in Gaio, dokler ju ne spravi v težave v šoli.

Čirule, čarule... Ah, dajte, no, otroci ne verjamejo več v čarovnijo! Taka je tudi deklica Anastazija, ki med cirkuško predstavo iz čistega dolgčasa zaide v šotor jasnovidke Jasmin. Sprva se do nje vede zelo uporniško, nato pa jo premamijo nenavadni predmeti in eksotični hišni ljubljenčki. Je Jasmin res samo jasnovidka? S ščepcem peska deklici v hipu pričara pravljico za tisoč in eno noč. Anastazija postane njena redna obiskovalka. Počasi spoznava skrivnostni svet čarovnije in mu vedno bolj verjame.

Kakšne bodo posledice globalnega segrevanja, za koliko se bo dvignila gladina morja v Piranu, kako se znajti med teorijami zarote, kaj se lahko naučimo iz filmov katastrofe in od zombijev, kakšno prihodnost napovedujejo jezdeci apokalipse … je le nekaj vprašanj, na katera bodo odgovore iskali v tokratni oddaji Osvežilna fronta.

Stéphane Brizé v dokumentarnem slogu začne film sredi žolčne debate med stavko tovarniških delavcev in razkrije krute mehanizme sistema, v katerem se vodje požvižgajo na pravice delavcev.

Kljub rekordnemu letnemu dobičku se vodstvo multinacionalke Perrin odloči zapreti eno svojih tovarn. 1100 zaposlenih v tej tovarni se pod vodstvom sindikalista Laurenta Amédéa tej okrutni potezi upre. Pripravljeni so narediti vse, da bi rešili svoja delovna mesta.

Leto produkcije: 2018
Država: Francija
Žanr: drama
Režija: Stéphane Brizé
Scenarij: Ralph Blindauer, Stéphane Brizé
Igrajo: Vincent Lindon, Mélanie Rover, Olivier Lemaire, Jacques Borderie

Po prvomajski jutranji budnici z godbeniki, na Valu 202 ob 16.45 v živo in na TV SLO 2 v posnetku zasedba Mi2, ki letos praznuje 25 let. Datumu in času primerno gotovo ne bosta manjkali skladbi Zbudi me za 1. maj in Kakor nekoč. Koncet bo povezovala Nataša Štefe.

Tatinski bankirji je mednarodna novinarska preiskava skorumpiranosti ene največjih finančnih institucij na svetu. Nagrajena dokumentarna oddaja razkriva, kako je HSBC več let pral denar mehiških mamilarskih kartelov, omogočal podjetjem utajo davkov in sploh skrbel za kroženje tako imenovanega umazanega denarja po svetu.

Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov