Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

TV SLO 1 • nedelja, 6. dec. 2020

TV SLO 1 • ned, 6. dec.


07:00
Živ žav

Na deževni dan se Milan in Julči kratkočasita tako, da s knjigo v domišljiji potujeta po vsem svetu, prav do daljne Avstralije.

Pipi z Mandijevimi prijatelji igra košarko, vendar je premajhen, da bi se kosal z njimi. Izumitelja prosi, da ga poveča, in sijajno odigra za svojo ekipo. Toda kako naj se tako velik pocrklja pri Mandiju?

Pavel se pripravlja na kopanje in pozabi zapreti vodo, ki teče v kad. Kmalu imata z Jurijem vse poplavljeno.

Tri žabe poskušajo uloviti okusno debelo muho. Ko jo ena od njih ulovi, si ne upa odpreti ust. Ko jih odpre, ji muha pobegne. Nato muho ulovi druga žaba. Tudi tej muha pobegne. In še tretji žabi se zgodi isto. Kaj se lahko naučijo od nje?

Niko, Betka in Nupi spoznajo, da je dobro preveriti, kakšno bo vreme, preden se odpraviš na plažo.

Ko Almin grad iz kartona razpade, Mucika prijatelje z balonom odpelje iskat pravega. Na Peščeni plaži najdejo peščeni grad. Kuhar Jastog pa zahteva, da pojedo njegove špagete iz morske trave.

Jež Marjan nikjer ne ostane dovolj časa, da bi spoznal prijatelje.

Na televiziji so napovedali sneženje, in Lolo kar razganja od navdušenja, saj sneg naravnost obožuje. Ne more in ne more ga dočakati. Ponoči snežna odeja vendarle pobeli pokrajino in Lola, Loti, Čarli, Maj in Cvrček se v zasneženem parku neznansko zabavajo: sankajo se, tekmujejo, v snegu delajo angelčke in celo sneženega psa. Toda kaj, ko se že do naslednjega jutra sneg stali …

Trobka in Skok tekmujeta v strmenju. Skok je prvak v tem, dokler se ne spopade z Vratkom. Strmita drug v drugega, dokler sonce ne zaide in Skok zaspi. Vratko ni prepričan, kakšna so pravila igre, zato vso noč prebedi. Naslednje jutro ne more zapreti svojih utrujenih, osušenih oči. Trobka in Skok se trudita, da bi prijatelj končno lahko zatisnil oči.

Pepa ima novo prijateljico, osličko Odile iz Francije. Odile pošlje Pepi pismo in se pogovarja z njo po telefonu. Čeprav govorita različna jezika, imata veliko skupnega.

Vsi starši in otroci bodo šli na kolesarski izlet, le Pavlinčin oče se mu izogiba. Pavlinca je razočarana, zato poskusi Kalimero gospoda Peterlina prepričati, naj se jim pridruži. Ugotovi, da gospod Peterlin noče na izlet, ker ne zna voziti kolesa!

Mipa je navdušena, da se bo fotografirala s sošolci. Pripela si je celo novo pentljo. Ker pa ne more sedeti pri miru, pokvari vsako fotografijo. Ali ji bo Bučko znal pomagati, da se bo lahko umirila?

Živa in Vid imata rada vsakršno vreme. Navdušena sta, ko se pred dežjem skrijeta v votlini,
malo manj pa, ko tam najdeta pošast.

V Zakajzatoju se vsi pripravljajo na veliko dirko vozil. Bo zmagalo županovo letalo, Zimova jadrnica na kolesih ali kar Zamino kolo, ki ga poganjajo štirje pari močnih nog?

Avguštin povabi Celestinco na svoj rojstni dan. Kako pa naj Celestinca praznuje svojega? Nihče ne ve natanko, kdaj se je rodila, ker je posvojena ...

Erikina mama je kriminalistka. Na šolo pride predavat o svojem poklicu. Otrokom omeni nenavaden primer, ki jim ga še ni uspelo razvozlati. Zgodil naj bi se prav na tej šoli. Od tam naj bi nekoč izginil zlat kipec. Tega se spominja celo stara gospa Rorschachova.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Kmet se zaklene iz hiše in ostane pred vrati v pižami. Odloči se, da bo prespal v skednju, a njegovo glasno smrčanje čredo spravlja ob živce.


Dana si v knjižnici sposodi knjigo o troodonu. Ko ji knjižničar Trek podari še svoj dinozavrski vodnik, se urno loti reševanja poskusa številka 501 o tem, kako so troodoni varovali svoje nebogljene mladiče. Ugotovi, da so imeli ti dinozavri veliko skupnega tako s pticami kot s plazilci.


Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.


V Rimu je na pretek dobrih gostiln in v eni od njih bodo Catherine postregli ocvrto polenovko, v drugi pa ribjo ploščo. Nato se bo še sama preizkusila v pripravljanju ribjih jedi v domači kuhinji: pokazala bo, kako z lahkoto ocvremo polenovko s pistacijami. Videli bomo tudi pripravo preproste rižote z grahom in domačim pestom. Na obisku pri prijateljih bo Catherine uživala v nadevanih bučkinih cvetovih in testeninah z artičokami ter izvedela, kako težko se Italijani privadijo irski hrani. Za konec še posebna sladica: jagode z balzamičnim kisom in španskimi vetrci.


"Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot. Kdor noče ničesar narediti, bo našel izgovor." (arabski pregovor)
Razmišlja Mitja Andrejek


Vse panoge teologije bi morale odkrivati tudi žensko podobo Boga, in ne le moške.

Na god dobrotnika svetega Miklavža in pred praznikom brezmadežnega spočetja Device Marije bomo govorili o tem, zakaj bi morale vse panoge teologije odkrivati tudi žensko podobo Boga, in ne le moške.

Pri škofijskem odboru za mlade v nadškofiji Maribor so mladim na spletu pripravili poseben adventni program.
Tretjega decembra se je pred 220 leti rodil naš največji pesnik France Prešeren. Komentarji k novi izdaji njegovih Poezij ga skušajo približati vsakomur.
Koprska karitas se je na god svetega Miklavža s pomočjo dobrotnikov posebej zahvalila zdravstvenemu osebju. Zdravstveni delavci pogosto črpajo moč iz globoke vere in presegajo svoje meje, ko pomagajo številnim bolnikom s koronavirusno boleznijo.


Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.


V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.


13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.


13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.


Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.Nova komedija finskega mojstra Mike Kaurismäkija o selitvi kitajskega kuharskega mojstra na finsko podeželje.

Kitajski kuharski mojster Čeng se po ženini smrti s sinom pojavi na finskem podeželju. Tam naj bi se dobil s starim prijateljem, ki ga je spoznal v Šanghaju. A prijatelja ni od nikoder, Čenga pa premaguje nestrpnost, ker nima ne denarja ne strehe nad glavo. Lastnica vaške gostilne Sirkka Čengu in njegovemu sinu ponudi topel obrok in sobo. Čeng ji v zahvalo pomaga skuhati kosilo in z njim navduši redne stranke. Gostilna postane turistična senzacija, Čeng in Sirkka se zaljubita, Čengov sin pa je po dolgem času spet srečen. Čengu bo kmalu potekel turistični vizum, zato mu vasica priskoči na pomoč.

Izvirna zgodba: MESTARI CHENG / Finsko-kitajski film, 2019 / Režija: Mika Kaurismäki Scenarij: Hannu Oravisto Igrajo: Pak Hon Chu, Lucas Hsuan, Vesa-Matti Loiri


V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.


17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.


17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.


Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

V nedeljski popoldanski oddaji Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ostajajo stalnica zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, čakajo pa jih tudi povsem novi izzivi in zabavne preizkušnje. Poleg aktualnega tedenskega dogajanja bodo po novem pod drobnogled vzeli tudi domače rumene novice in trače ter komentirali objave slavnih na družabnih omrežjih. K sproščenemu vzdušju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti pri Bernardi, ki se prav tako ne bodo mogli izogniti presenečenjem, ki jih zanje pripravljata voditelja.


Krilček bi rad zrasel. Bučko se spomni, kako mu bo pokazal, da velikost ni pomembna, da je vsaka pošast izjemna na svoj superpošastni način.


Krokodil, eden od prijateljev malega Timoteja, veliko poje. Pojedel bi prav vse sadje, ki ga ima mali Timotej. Toda potem jima Sonce pove, da je nekoč pojedlo čisto vse okoli sebe.


18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.


18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.


Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.


Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.


19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.


19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.


Princesa Marta se preseli v Pooks Hill. Soprog Olaf, ki je še vedno v Veliki Britaniji, jo spodbuja, naj predsednika Roosevelta seznani z norveškim veleposlanikom. Roosevelt ji ne ugodi, zato Marta sklene, da mu bo sama prenesla sporočilo norveške vlade. Ta želi, da bi ZDA Norveški prodale orožje. Za božič Olaf obišče družino. Z navdušenjem spremlja Martino novo politično samozavest, ki obrodi sadove, saj predsednik ZDA predlaga sprejetje zakona o posojilu in najemu.


Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij.


V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.


22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.


22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.


Bogat škotski baron si rad privošči dekadentna počitnikovanja na ladjah za križarjenje, kjer ga zabavajo in mu strežejo precej manj premožni ljudje. Pri drugih potnikih, pri katerih poišče družbo, pušča vtis glasne in bahave osebe. Postopno pa dokumentarni film razkrije strah človeka pred staranjem, neopaznostjo, minevanjem in osamo.

KING OF THE CRUISE / Nizozemska / 2019 / Režija: Sophie Dros


Klarinetist Mate Bekavac se je flavti in flavtistki Ireni Grafenauer, ki nas, kakor je zapisal, s svojim poslanstvom, služenjem z ljubeznijo ter s povezanostjo med višjim in zemeljskim svetom bogati že več kot pol stoletja, poklonil s koncertom, na katerem sta zaigrala s prijatelji. Med drugim so krstno izvedli delo za indijanske piščali, godalni kvintet in klavir violinista in skladatelja Matije Krečiča z naslovom Zgodba o rojstvu flavte hokagapi.
Urednica Danica Dolinar, režiser Jan Zakonjšek.


Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.


Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.


Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.


Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.


Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.


Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.


0:40 - Napovednik
Studio 3: Tarča, Globus in Točka preloma
0:28 - Napovednik
Ugriznimo znanost: Naš apetit, oddaja o znanosti
0:23 - Napovednik
Alpsko smučanje - svetovni pokal, prenos iz Lecha
0:24 - Napovednik
Moje mnenje: Se bomo greli z odpadki?
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov