Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 6. dec. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 6. dec.

07:00
Živ žav

Na deževni dan se Milan in Julči kratkočasita tako, da s knjigo v domišljiji potujeta po vsem svetu, prav do daljne Avstralije.

Pipi z Mandijevimi prijatelji igra košarko, vendar je premajhen, da bi se kosal z njimi. Izumitelja prosi, da ga poveča, in sijajno odigra za svojo ekipo. Toda kako naj se tako velik pocrklja pri Mandiju?

Pavel se pripravlja na kopanje in pozabi zapreti vodo, ki teče v kad. Kmalu imata z Jurijem vse poplavljeno.

Tri žabe poskušajo uloviti okusno debelo muho. Ko jo ena od njih ulovi, si ne upa odpreti ust. Ko jih odpre, ji muha pobegne. Nato muho ulovi druga žaba. Tudi tej muha pobegne. In še tretji žabi se zgodi isto. Kaj se lahko naučijo od nje?

Niko, Betka in Nupi spoznajo, da je dobro preveriti, kakšno bo vreme, preden se odpraviš na plažo.

Ko Almin grad iz kartona razpade, Mucika prijatelje z balonom odpelje iskat pravega. Na Peščeni plaži najdejo peščeni grad. Kuhar Jastog pa zahteva, da pojedo njegove špagete iz morske trave.

Jež Marjan nikjer ne ostane dovolj časa, da bi spoznal prijatelje.

Na televiziji so napovedali sneženje, in Lolo kar razganja od navdušenja, saj sneg naravnost obožuje. Ne more in ne more ga dočakati. Ponoči snežna odeja vendarle pobeli pokrajino in Lola, Loti, Čarli, Maj in Cvrček se v zasneženem parku neznansko zabavajo: sankajo se, tekmujejo, v snegu delajo angelčke in celo sneženega psa. Toda kaj, ko se že do naslednjega jutra sneg stali …

Trobka in Skok tekmujeta v strmenju. Skok je prvak v tem, dokler se ne spopade z Vratkom. Strmita drug v drugega, dokler sonce ne zaide in Skok zaspi. Vratko ni prepričan, kakšna so pravila igre, zato vso noč prebedi. Naslednje jutro ne more zapreti svojih utrujenih, osušenih oči. Trobka in Skok se trudita, da bi prijatelj končno lahko zatisnil oči.

Pepa ima novo prijateljico, osličko Odile iz Francije. Odile pošlje Pepi pismo in se pogovarja z njo po telefonu. Čeprav govorita različna jezika, imata veliko skupnega.

Vsi starši in otroci bodo šli na kolesarski izlet, le Pavlinčin oče se mu izogiba. Pavlinca je razočarana, zato poskusi Kalimero gospoda Peterlina prepričati, naj se jim pridruži. Ugotovi, da gospod Peterlin noče na izlet, ker ne zna voziti kolesa!

Mipa je navdušena, da se bo fotografirala s sošolci. Pripela si je celo novo pentljo. Ker pa ne more sedeti pri miru, pokvari vsako fotografijo. Ali ji bo Bučko znal pomagati, da se bo lahko umirila?

Živa in Vid imata rada vsakršno vreme. Navdušena sta, ko se pred dežjem skrijeta v votlini,
malo manj pa, ko tam najdeta pošast.

V Zakajzatoju se vsi pripravljajo na veliko dirko vozil. Bo zmagalo županovo letalo, Zimova jadrnica na kolesih ali kar Zamino kolo, ki ga poganjajo štirje pari močnih nog?

Avguštin povabi Celestinco na svoj rojstni dan. Kako pa naj Celestinca praznuje svojega? Nihče ne ve natanko, kdaj se je rodila, ker je posvojena ...

Erikina mama je kriminalistka. Na šolo pride predavat o svojem poklicu. Otrokom omeni nenavaden primer, ki jim ga še ni uspelo razvozlati. Zgodil naj bi se prav na tej šoli. Od tam naj bi nekoč izginil zlat kipec. Tega se spominja celo stara gospa Rorschachova.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Kmet se zaklene iz hiše in ostane pred vrati v pižami. Odloči se, da bo prespal v skednju, a njegovo glasno smrčanje čredo spravlja ob živce.

Dana si v knjižnici sposodi knjigo o troodonu. Ko ji knjižničar Trek podari še svoj dinozavrski vodnik, se urno loti reševanja poskusa številka 501 o tem, kako so troodoni varovali svoje nebogljene mladiče. Ugotovi, da so imeli ti dinozavri veliko skupnega tako s pticami kot s plazilci.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

V Rimu je na pretek dobrih gostiln in v eni od njih bodo Catherine postregli ocvrto polenovko, v drugi pa ribjo ploščo. Nato se bo še sama preizkusila v pripravljanju ribjih jedi v domači kuhinji: pokazala bo, kako z lahkoto ocvremo polenovko s pistacijami. Videli bomo tudi pripravo preproste rižote z grahom in domačim pestom. Na obisku pri prijateljih bo Catherine uživala v nadevanih bučkinih cvetovih in testeninah z artičokami ter izvedela, kako težko se Italijani privadijo irski hrani. Za konec še posebna sladica: jagode z balzamičnim kisom in španskimi vetrci.

"Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot. Kdor noče ničesar narediti, bo našel izgovor." (arabski pregovor)
Razmišlja Mitja Andrejek

Vse panoge teologije bi morale odkrivati tudi žensko podobo Boga, in ne le moške.

Na god dobrotnika svetega Miklavža in pred praznikom brezmadežnega spočetja Device Marije bomo govorili o tem, zakaj bi morale vse panoge teologije odkrivati tudi žensko podobo Boga, in ne le moške.
Pri škofijskem odboru za mlade v nadškofiji Maribor so mladim na spletu pripravili poseben adventni program. Redovnice in redovniki kot prostovoljci pomagajo najranljivejšim med nami.
Tretjega decembra se je pred 220 leti rodil naš največji pesnik France Prešeren. Komentarji k novi izdaji njegovih Poezij ga skušajo približati vsakomur.

Pogin labodov je med slovenske perutninarje znova vnesel preplah, saj se zavedajo pogubnih posledic morebitnega izbruha ptičje gripe. Soržev mlin v Polžah pri Novi Cerkvi je eden redkih ohranjenih slovenskih vodnih mlinov. V njem lastnik še vedno melje doma pridelana ekološka žita. Zaradi industrializacije so mlini skozi desetletja propadali. Redki mlinarji so obrt uspeli ohraniti, predvsem pa posodobiti. To je uspelo Koroščevim v Zabovcih, ki danes gospodarijo v enem izmed najsodobnejših slovenskih mlinov. Obiskali smo ribogojnico Špegelj v Malih Braslovčah. Nedavno so zaključili posodobitev in si zagotovili uspešno nadaljevanje proizvodnje.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Nova komedija finskega mojstra Mike Kaurismäkija o selitvi kitajskega kuharskega mojstra na finsko podeželje.

Kitajski kuharski mojster Čeng se po ženini smrti s sinom pojavi na finskem podeželju. Tam naj bi se dobil s starim prijateljem, ki ga je spoznal v Šanghaju. A prijatelja ni od nikoder, Čenga pa premaguje nestrpnost, ker nima ne denarja ne strehe nad glavo. Lastnica vaške gostilne Sirkka Čengu in njegovemu sinu ponudi topel obrok in sobo. Čeng ji v zahvalo pomaga skuhati kosilo in z njim navduši redne stranke. Gostilna postane turistična senzacija, Čeng in Sirkka se zaljubita, Čengov sin pa je po dolgem času spet srečen. Čengu bo kmalu potekel turistični vizum, zato mu vasica priskoči na pomoč.

Izvirna zgodba: MESTARI CHENG / Finsko-kitajski film, 2019 / Režija: Mika Kaurismäki Scenarij: Hannu Oravisto Igrajo: Pak Hon Chu, Lucas Hsuan, Vesa-Matti Loiri

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Bernarda in Jože bosta z odličnimi gosti ogrela prvo decembrsko nedeljsko popoldne. Obišče nas raper Rok Terkaj in mlad bratovski duet BQL. Komentatorja družbe in družbenih situacij sta tokrat komik Gašper Bergant in pevka Nika Zorjan. Poljubi me za božič je Nikina nova glasbena novost, ki nam jo predstavlja, BQL pa pesem z naslovom Budala. Presenečenje te nedelje je pozdrav mladega čarodeja Magic Aleksandra, ki se vrača pred ekrane, zabavno pa bo tudi ob rubrikah Izziv: rapanje in Modrostniki.

Krilček bi rad zrasel. Bučko se spomni, kako mu bo pokazal, da velikost ni pomembna, da je vsaka pošast izjemna na svoj superpošastni način.

Krokodil, eden od prijateljev malega Timoteja, veliko poje. Pojedel bi prav vse sadje, ki ga ima mali Timotej. Toda potem jima Sonce pove, da je nekoč pojedlo čisto vse okoli sebe.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Princesa Marta se preseli v Pooks Hill. Soprog Olaf, ki je še vedno v Veliki Britaniji, jo spodbuja, naj predsednika Roosevelta seznani z norveškim veleposlanikom. Roosevelt ji ne ugodi, zato Marta sklene, da mu bo sama prenesla sporočilo norveške vlade. Ta želi, da bi ZDA Norveški prodale orožje. Za božič Olaf obišče družino. Z navdušenjem spremlja Martino novo politično samozavest, ki obrodi sadove, saj predsednik ZDA predlaga sprejetje zakona o posojilu in najemu.

Prof. dr. Metoda Dodič Fikfak je direktorica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa. V javnosti je najbolj znana po dolgoletnem boju proti prisotnosti rakotvornega azbesta in boju za azbestne bolnike. Poleg tega se ukvarja s poklicnimi boleznimi, mobingom na delovnem mestu, umrljivostjo; seznam njenih poklicnih aktivnosti je še daljši. V zadnjem času se ukvarja s težavami zaradi epidemije koronavirusne bolezni v delovnih organizacijah.
Kot mlada zdravnica je začela kariero v ambulanti v Postojni, se v naslednjih letih odločila za specializacijo iz medicine dela, doktorirala je v ZDA, danes pa je doma in v svetu priznana strokovnjakinja na področju vplivov onesnaženega okolja na zdravje ljudi, bolje rečeno: na bolezni in smrti ljudi.
O svoji poklicni poti, na kateri ni manjkalo polen pod noge, govori odkrito in neposredno; takšno jo javnost tudi pozna. Naj gre za poklicne bolezni ali virus covida 19, vedno je pomembno, da se ob ustrezni delovni zaščiti delavcev ustrezno spremenijo tudi delovne razmere, pravi. In tam, kjer imajo ozaveščeni delodajalci ustrezno znanje, je vse to mogoče, kjer takih delodajalcev ni, pa delavci trpijo tudi med koronakrizo.
Sicer pa bomo prof. dr. Metodo Dodič Fikfak malo pobliže spoznali tudi osebno, saj ji je pri delu v nepogrešljivo oporo njena družina.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Bogat škotski baron si rad privošči dekadentna počitnikovanja na ladjah za križarjenje, kjer ga zabavajo in mu strežejo precej manj premožni ljudje. Pri drugih potnikih, pri katerih poišče družbo, pušča vtis glasne in bahave osebe. Postopno pa dokumentarni film razkrije strah človeka pred staranjem, neopaznostjo, minevanjem in osamo.

KING OF THE CRUISE / Nizozemska / 2019 / Režija: Sophie Dros

Klarinetist Mate Bekavac se je flavti in flavtistki Ireni Grafenauer, ki nas, kakor je zapisal, s svojim poslanstvom, služenjem z ljubeznijo ter s povezanostjo med višjim in zemeljskim svetom bogati že več kot pol stoletja, poklonil s koncertom, na katerem sta zaigrala s prijatelji. Med drugim so krstno izvedli delo za indijanske piščali, godalni kvintet in klavir violinista in skladatelja Matije Krečiča z naslovom Zgodba o rojstvu flavte hokagapi.
Urednica Danica Dolinar, režiser Jan Zakonjšek.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov