Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 6. dec. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 6. dec.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Soós Mihály vallomása a koronavírus-fertőzésről;
- a ljubljanai Magyar Kulturális Intézet tevékenysége;
- a Dobronaki Ifjak Szervezetének első történelmi kvíze;
- Gazdag(s)ság: online vásárlás.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- izpoved Mihálya Soósa o okužbi s koronavirusom;
- dejavnost Madžarskega kulturnega inštituta v Ljubljani;
- prvi zgodovinski kviz Društva mladih Dobrovnik;
- rubrika Gospodarstvo-bogastvo: spletno nakupovanje.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunk témája a távoktatás.

Drage gledalke in gledalci, tema današnje oddaje Pod drobnogledom je pouk na daljavo.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a Magyar Állandó Értekezlet online ülése;
- Hosszúfaluban bezárták a kommunális hulladéklerakó telepet, de a hulladékgyűjtő központ továbbra is működik;
- megjelent az Első népzenei füzetem című kiadvány;
- felfüggesztették a csoportos edzéseket a lendvai Nafta 1903 Labdarúgóklubnál.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:
- spletna seja Stalne madžarske konference;
- zaprli odlagališče komunalnih odpadkov v Dolgi vasi, zbirni center odpadkov deluje še naprej;
- publikacija Moj prvi zvezek ljudske glasbe;
- v Nogometnem klubu Nafta 1903 začasno ustavili skupinske treninge.

Čas med zaprtjem države si je treba kdaj pa kdaj tudi posladkati. To velja tudi za advent. Prve tri adventne nedelje bo seminarska kmetica Daniela Pečnik iz Strpne vasi pekla izvrstno božično pecivo.
V Celovcu in Šmihelu pri Pliberku sta nastali komunikacijski središči, ki bosta zastavljeno zamisel v celoti lahko uresničili šele po epidemiji. »Gšeft« v Šmihelu in »Zommstehn im Ossiacherhof« v Celovcu sta trgovini z gostinsko ponudbo, ki imata trenutno odprta vrata za nakup regionalnih in ekoloških izdelkov.
Študij na univerzi v času zaprtja države poteka po spletu in tudi društveno delovanje Kluba slovenskih študentk in študentov v Gradcu se seli na družbena omrežja.
Kmečki koledar 2020: Simon Trießnig je bil star 17 let, ko je od staršev prevzel domačijo pri Birtu v Ločah. Družina je od nekdaj med vodilnimi v krajevnem kulturnem, družbenem in izobraževalnem življenju. Simon Trießnig je igral tudi odločilno vlogo pri nastanku dvojezičnega občinskega zemljevida s slovenskimi ledinskimi in hišnimi imeni trške občine Bekštanj.
http://slovenci.orf.at

Narodnostna štipendija. Nagrado prejela tudi dijaka monoštrske gimnazije.
Delovna taborišča. Deportacije so se začele pred sedemdesetimi leti.
Prekmurska slovenska slovnica. Delo Avgusta Pavla prevedeno v angleški jezik.

V tokratni oddaji S-prehodi bomo z gostoma v studiu predstavili dileme in izzive šolanja na daljavo, ki je postalo nova stvarnost učencev, dijakov in učiteljev, nenazadnje tudi staršev. Kakšne so izkušnje šolanja na daljavo v Sloveniji, kako se z njim spoprijemajo v sosednji Italiji? Je lahko tak način šolanja nova prihodnost, komu ustreza in komu ne, kako bo to vplivalo na znanje šolajočih se generacij in kaj to pomeni za njihov razvoj na socialnem področju.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Lahko je general Maister, lahko je Dedek Mraz in lahko je minister v odstopu. Je pa tudi preprosto Bojan Maroševič, dramski in filmski igralec, ki stoji trdno na tleh, medtem ko mu mimo glave švigajo oblaki. Če ne želite zamuditi pogovora z njim, se nam pridružite v ponedeljek 30. novembra ob 20.00 na Televiziji Maribor. Pogovor se bo začel z : Dober večer, oddajo pa vodi Eva Stavbar.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Pobuda Vlade RS za sklenitev sporazuma med Slovenijo in Madžarsko o sodelovanju pri gradnji in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper

Več kot dve desetletji je bilo področje dolgotrajne oskrbe v Sloveniji zanemarjeno. Ministrstvo za zdravje je v javno razpravo do oktobra poslalo predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi. Dva meseca pozneje je na to temo znova vse potihnilo. Medtem je epidemija covida 19 razgalila vso neurejenost dolgotrajne oskrbe. O skrbi za starejše in ranljive med epidemijo, kaj gre narobe in kje je obtičal Zakon o dolgotrajni oskrbi z ministroma za delo in za zdravje ter drugimi gosti v oddaji Moje mnenje, 2. 12. ob 21-ih na 2. programu. Oddajo bo vodila Mojca Šetinc Pašek.

Gosta oddaje poslanca Evropske ljudske stranke Ljudmilo Novak in Francem Bogovičem.

Dnevni red seje:

1. Za ohranitev zakonitih pogojev delovanja strokovnih komisij pri Ministrstvu za kulturo

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Zahtevi Okrožnega sodišča v Mariboru za oceno ustavnosti šestega odstavka 109. člena Zakona o mednarodnem zasebnem pravu in postopku (ZMZPP)

1.A Zahteva Okrajnega sodišča v Ljubljani za oceno ustavnosti drugega odstavka 71. člena Zakona o izvršbi in zavarovanju

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kazenskem postopku (ZKP-O), druga obravnava

3. Razno

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov