Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 26. sep. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 26. sep.

Ava, Riko in Teo se prebijajo čez puščavo v dvorec Tisoč in ene noči, kamor so povabljeni na večerjo. Toda kaj naj prinesejo za darilo?

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Ko Mandi kaj izgubi, Pipi to vselej najde, zato prijatelja skleneta, da bosta postala detektiva. Že kmalu dobita svoj prvi primer – izginil je morski lev. Delo je naporno, a za nova detektiva ni nobena naloga pretežka.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Zajček Belko Cenetu za rojstni dan podari robotka Tobija. Cene je darila zelo vesel, Belko pa bi se tudi rad igral z njim. Ko ga poredna Pavle in Roman izpulita Cenetu iz rok, ga Belko reši in vrne Cenetu.

Bajski odlično igrajo nogomet in zmagujejo proti Petji, Ezopu in Lenartu. Ezopova edina možnost za zmago je, da spre Bajske med saboj. Z nekaj lažmi mu to uspe. Bajski se stepejo in Ezop zabije par golov. Po tem dogodku Ezop napiše igro o treh bizonih, ki jih lev spre med seboj, da bi jih požrl. Bajski, ki igrajo bizone so še vedno tako jezni drug na drugega, da se še v predstavi stepejo.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Raček ima rojstni dan. Sara se odloči, da mu bo spekla torto. Raček si izbere kruhovo. Sara si nadene predpasnik, pripravi kuharsko knjigo in sestavine za torto. Medtem poštar prinese paket. Sari torta zelo lepo uspe. Tako zelo, da je z Račkom nočeta pojesti.

Pepa, njena družina in prijatelji se veselijo izleta na obalo, kjer bodo gradili peščene gradove. Ko pa se pripeljejo tja, je obala vsa zasnežena!

Vreme se nenehno spreminja in Zajček Rjavček in Poljska miška se ne moreta nobene igre igrati do konca. Jima bo nenavadno vreme pokvarilo zabavo, ali pa bosta doživela kaj posebnega?

V deželo je prišla jesen. Bubi, Bibi in Boni nabirajo fige, kosmulje in lešnike. Bubi predlaga, da naberejo veliko sadežev in si pripravijo slastno sadno solato. Vse dobrote odlagajo na drevesno deblo. A vsakič, ko prinesejo nove sadeže, opazijo, da jih nekaj manjka. Odločijo se poiskati krivca. Bubi začuti, da jo nekdo opazuje. Obrne se in zagleda majhnega jazbeca, ki odnaša zadnje sadeže. Jazbeci sovicam pojasnijo, da se morajo pred zimo odebeliti, ker med prezimovanjem močno shujšajo. Tudi brlog morajo napolniti z zalogo plodov, semen in koreninic, saj je gozd opustel, ko se spomladi zbudijo. Sovice se odločijo, da bodo novim prijateljem pomagale iskati hrano. Doma navdušeno pripovedujejo o doživetju z jazbeci, mami in očka pa jim razložita, kako se živali pripravljajo na prezimovanje. Bubi zdaj tudi ve, da je jazbece po krivem obdolžila požrešnosti. Najprej moramo poznati resnico, preden koga za kaj okrivimo. Mami jih uspava s pesmico o jeseni in zimi.

Mavgli je ljubosumen, ker Balu pohvali Ponjo. Tabaki to izkoristi in ga ujame v past, Ponjo pa zvabi v Mrzle brloge. Tiger Šir kan lahko zdaj izbira med dvema slastnima prigrizkoma.

Simon se s prijateljem Ferdinandom igra z avtki. Na stranišče mora. Medtem Ferdinand izgine. In Simonov avtek tudi. Ker je Simon prepričan, da mu ga je ukradel Ferdinand, se loti preiskave. Pri Ferdinandu doma z Gašperjevo pomočjo pretakne vso njegovo sobo. Vse zaman, avtka ni nikjer. In kar je še huje: Ferdinand se pretvarja, da je vse v redu. Simon in Gašper pa menita, da je velik lažnivec. Končno razburjeni Simon doma v kopalnici najde svoj avtek točno tam, kjer ga je pustil.

Konrad si zelo želi videti zvezdni utrinek, zato ga Kasija odpelje na razgledno mesto v Goščavi, kjer opazujeta zvezde. Konrad zamudi cel kup zvezdnih utrinkov in razočaran želi kar odnehati. Dokler mu Kasija z vodo in malo domišljije ne pričara posebnega doživetja.

Prijatelji pripravljajo okrasitev za večerni praznik. Kalimero ugotovi, da ga hočejo Zajci pokvariti. Valentinček se jim pridruži, da bi izvedel, kaj nameravajo. Da pridobi njihovo zaupanje, mora ušpičiti nekaj potegavščin. To pa ni tako preprosto, kot se zdi …

Nocoj bi morali v šoli skuhati juho iz bulastega fižola, a Krilček ga ni mogel vzgojiti, zato gospa Jokinstok za pomoč naroči čarobne črve. Bodo črvi rešili tradicionalno jušno zabavo?

Medo in Miša organizirata mednarodno medvedje zborovanje, zato se odločita, da bosta skuhala slavni golaž. Priprava jedi jima vzame veliko časa in zvečer se samo še zvalita v posteljo. Ponoči pa se zaradi skrbi, da medvedom golaž ne bo všeč, zbujata in ga skrivoma hodita pokušat. Zjutraj ugotovita, da je golaža zmanjkalo, medvedje pa se že zbirajo. Na srečo so tudi oni na poti pojedli vso hrano in zato niso lačni.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Vesoljska ladja Reaktivčkov mora hitro napolniti akumulator. Za to potrebuje električno energijo. Vodirog odpelje Reaktivčke na mejo med ZDA in Kanado – na Niagarske slapove, kjer stoji hidroelektrarna.

Bi kdo imel dinozavra za najboljšega prijatelja?
Tib je član prazgodovinskega klana. Zaradi materinega znamenja, ki ga ima okoli očesa, se drugi otroci norčujejo iz njega.
Ko spozna dinozavra Tamtama, ki ima ravno tako znamenje, v hipu postaneta neločljiva.

V panju se govori, da zna Begonija napovedovati prihodnost. Bolj ko se nabiralka trudi pojasniti, da nima posebnega daru, manj ji čebele verjamejo, in jo še naprej pestijo z vprašanji. Z Apolonovo pomočjo ji vendarle uspe pojasniti, da lahko vsakdo napove, kaj se bo zgodilo, če le pozorno opazuje.

Bela in Sebastijan prisluhneta legendi o skrivnostnem belem zmaju, ki naj bi se skrival v gorah. Odločita se, da ga bosta poiskala. Čaka ju razburljiva pustolovščina, saj nanju preži past divjega lovca Antona. Sebastijan se ne zmeni za Belino svarilo in se ujame vanjo. Znajdeta se v hudi nevarnosti.

Rok mora dobiti vitaminsko injekcijo, zato se skrije. Vila Mila ga skuša prepričati, da je nekatere stvari treba opraviti, čeprav nam ne dišijo, ker zanje obstaja razlog. Razloži mu, kaj se zgodi, kadar preveč misli na bolečino, in kako naj uporabi domišljijo, da ne bo več mislil nanjo.

Vsakič ko se pojavi poštar, Bitzerja prevzame pasji nagon, zaradi česar je vsa pošta strgana, kmet pa razdražen. Jon mu hoče pomagati, tako da se prelevi v terapevta ... to pa ima nepričakovane posledice.

Lucy bi rada Linusa odvadila odvisnosti od njegove odejice, nato pa mu še potegnila trsko iz prsta, a ji ne uspe najbolje. Linus obožuje svojo učiteljico, Sally pa njega. Le kaj bo iz tega?

Kees mora z učenci ponoviti zgodovino, kajti bliža se spraševanje. Njihovo znanje šepa, zato jim Dreusova zaupa način, ki naj bi jim pomagal, da si zapomnijo snov. Toda ta jih le še bolj zmede. S pozabljivostjo pa nimajo težav samo Keesovi učenci, temveč tudi Aukjina babica in učitelj Hank.

»Tišina ni pomanjkanje govora, marveč je globina in polnost, v katero se zjedri življenje. Vse resnično raste v tišini.« Anton Trstenjak
razmišlja BENJAMIN SITER

V Stični je potekal že 40 festival za mlade. Kaj mlade v šolskem letu skrbi, česa se veselijo, kaj jim pomaga k rasti?

Z največjim festivalom za mlade v Stični se je zaključil teden mladih z vodilom Utrdi moje korake. Bil je že 40 po vrsti. Mladi so se po škofijah že ves teden zbirali ob križu svetovnega dneva mladih in molili. Kaj jih v novem šolskem letu skrbi, česa se vselijo, kaj jim pomaga k rasti? O tem so razmišljajo tudi duhovniki in vzgojitelji na pastoralnem dnevu, ki prav tako poteka že ves mesec po posameznih škofijah.
Najstarejša knjižna ustanova, Mohorjeva družba, praznuje 170. rojstni dan. Še vedno ostaja zvesta svojemu poslanstvu, da širi bralno kulturo med Slovenci. V jubilejnem letu pripravljajo za bralce kar 60 knjižnih projektov.
Misijonarki Mariji Sreš so v Finžgarjevem domu na Opčinah podelili nagrado Nadje Magajna za izboljšanje položaja indijskih podeželskih žensk.
V Ljubljani bo 2. oktobra potekal Pohod za življenje. Življenje je najdragocenejše kar imamo in ga moramo tudi v epidemičnem koronavirusnem valu na vseh področjih zavarovati.

Letošnje trgatve so v polnem teku. Po prvih ocenah obiramo grozdje, ki bo dalo zelo kakovosten vinski letnik. Hmeljarji s pridelkom niso tako zadovoljni. Dve tretjini hmeljišč je v poletnem času poškodovala toča. V poskusnem sadovnjaku Kmetijskega inštituta so nedavno predstavili nekaj sodobnih novosti, ki jih bomo v prihodnosti videvali tudi v naših sadovnjakih. Zakonca Gregorič sta na Tinjski gori združila znanje in naravne danosti sončne strani Pohorja. Gostom ponujata vina in regionalno kulinariko.

Andrea je razvil inovativno idejo v pridelavi hrane na Siciliji. Povezal je 40 mladih kmetov s številnimi lokalnimi sicilijanskimi pridelki in proizvodi od zgodnje zelenjave do marmelad, oljčnega olja, sirov … in seveda sicilijanskih pomaranč. Ustanovil je zadrugo La Campagna, kjer so se odprla tudi nova delovna mesta, saj zabojčke z lokalnimi sicilijanskimi proizvodi danes prek spleta prodajajo v številne evropske države, Poljsko, Litvo, Nizozemsko in drugam.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V petek 24. septembra, ob 21.30, ne zamudite TV-premiere dokumentarnega filma Mitje Okorna Covid 19. Svetovno znani režiser nam subtilno odstira osebne, pretresljive zgodbe posameznikov, ki so preboleli covid 19 in še vedno čutijo posledice dolgotrajne bolezni. Katera od čustvenih izpovedi bi bila lahko tudi naša, morda prodajalca sadja v soseski, nogometaša v sosednji stolpnici ali pa mimoidočega, ki ga srečujemo na ulici. Znani in manj znani obrazi ne bodo nikogar pustili ravnodušnega, vsak pa bo njihove pripovedi doživljal po svoje.

Kot pravi Okorn, je moral prepričati najprej sebe, da je lahko povedal njihove zgodbe – zgodbe resničnih ljudi: »Preden sem se odločil za sodelovanje, sem se moral o bolezni in njenih posledicah prepričati sam in ugotoviti, ali je cepljenje sploh dobra ideja, pametna izbira. Zato sem želel dobiti informacije iz prve roke, se pogovoriti s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem, ki je za njih skrbelo. To so njihove zgodbe.«

Uživali boste v televizijski upodobitvi mladih glasbenih virtuozov, Bernarda Brizanija in Maja Gombač. Na sporedu bosta glasbena bisera - Labod iz Živalskega karnevala Camilla Saint Saënsa in odlomek iz Suite št.1. Johanna Sebastiana Bacha. Urednik Daniel Celarec, režija Aleksander Šmuc.

Janez Frančišek Gnidovec ... danes ime v "odkrivanju", nekoč znanec mnogih. Preprost, ponižen, vzornik. Zvest v malem in velikem. Slovenski kandidat za svetnika katoliške Cerkve. Vesoljni svet pozna Mati Terezijo iz Kalkute, a le malokdo ve, da se za to misijonarko Ljubezni skriva veliki vzornik, ob katerem se je odločila za misijone in služenje najboljm revnim tega sveta: Janez Frančišek Gnidovec, misijonar, škof v Skopju in Prizrenu (od 1924 do 1939).

Televizija Slovenija bo iz župnijske cerkve v Mirni Peči neposredno prenašala posvečenje novega novomeškega škofa dr. Andreja Sajeta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno vedrimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V današnjem Vikend paketu, s komentatorskih stolčkov pri Jožetu, aktualne teme premlevata Igor Štamulak, dramski igralec, in svetovalka za zdravo prehrano, Marija Merljak.
Za rubriko "Zvezde čarajo" se v magično učilnico odpravi Marija, svoje znanje pa ji za današnji trik razkriva Magic Aleksander.
Bernarda načne pogovor o zmagi, gosti namreč Tino Trstenjak, ki je z olimpijskih iger v Tokiu prinesla srebrno, pred petimi leti pa zlato kolajno.
Pridružita se nam mladoporočenca, Anej in Iza Piletič.
Anej v duetu zasedbe BQL zapoje pesem "Ulala", svojo novo skladbo "Voda sem, ti si dlan", pa nam predstavi še Maja Založnik.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Po drugem izvedenskem mnenju, ki ni potrdilo Lucasovih obtožb, Clauda Arbono izpustijo na prostost. Deset let po tem, ko ga je Lucas obtožil za posilstvo, se je na porotnem sodišču končno začelo sojenje. Kot priča nastopi tudi Lucas, toda v njegovih izjavah je veliko nasprotij. Tudi v njegovem zasebnem življenju vse bolj škripa, zato se v obupu zateče k skrajni odločitvi.

LE MENSONGE / Something to Hide / Francija / 2020
scenarij: Vincent Garenq, Christian Iacono
režija: Vincent Garenq
v glavnih vlogah: Daniel Auteuil. Charlie Bruneau, Gregoire Bonnet, Catherine Alric, Benjamin Bellecour, Alex Terrier-Thiebaux, Bruno Ricci

»Zame je odgovornost vredna največ, sprejemanje odgovornosti pa je ena glavnih vrednot,« pravi Matjaž Kek, nekdanji slovenski nogometaš, trener in aktualni selektor slovenske reprezentance. Kot igralec je največji pečat pustil v vijoličastem dresu, v katerem je skupaj igral devet let.
Leta 2010 je slovensko reprezentanco popeljal na svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Tokrat bo težje, vendar vse še ni izgubljeno. Še štiri tekme nas čakajo. In treba bo zmagovati.
Ker zelo rad posluša glasbo, zlasti džez, bo zagotovo znal odgovoriti tudi na vprašanje, zakaj je naš »orkester« zdaj precej razglašen, kako umiriti osebne interese igralcev, okrepiti složnost in najti pravi zagon in zanos.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:05
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Njen literarni genij je večen, za vse čase. Svet opazuje pozorno, zbrano, nadrobnosti ji ne uidejo. Pisateljskega pogleda ne odvrne niti od najbolj grozljivih okoliščin in početij, ki so del resničnega življenja. V dokumentarnem filmu snemalna ekipa sledi po svetu priznani in nagrajevani kanadski pisateljici Margaret Atwood in spremlja njena številna gostovanja, predavanja, srečanja z bralci. Poda se tudi na obisk prizorišča nastajanja izjemne televizijske uspešnice – serije Deklina zgodba.

MARGARET ATWOOD A WORD AFTER A WORD AFTER A WORD IS POWER / Kanada / 2019 / Režija: Nancy Lang in Peter Raymont

Uživali boste lahko v plesni vinjeti na priljubljeno glasbo Johanna Sebastiana Bacha. Plešeta Ana Klašnja in Lukas Zuschlag, režija Vojko Vidmar.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov