Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 26. sep. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 26. sep.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Ustanova Miva-Slovenija, ki deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije, že več desetletij zbira sredstva za vozila v misijonih. Njihova prizadevanja bo predstavil Matjaž Križnar, ravnatelj Misijonskega središča Slovenije. Svoje izkušnje v misijonih pa so za nas orisali misijonarji: s. Urša Marinčič iz Ugande, Janez Mesec z Madagaskarja in s. Bogdana Kavčič iz Burundija.

Zakaj zbolevajo tudi cepljeni proti covidu 19 in koliko časa so kužni? Bo prisotnost protiteles v telesu v prihodnje prav tako veljalo kot izpolnjen pogoj za dostop do ustanov in storitev? Zakaj osebam, ki so se cepile proti covidu 19 v tujini, naša država ne prizna, da izpolnjujejo pogoj PCT? Ali so starši osnovnošolca, ki mora v karanteno, upravičeni do denarnega nadomestila? Tokrat v oddaji Koda odgovarjamo na vprašanja gledalcev.

V zadnjih 30 letih se je število travniških dnevnih metuljev v Evropi zmanjšalo za približno 40 %. Številne vrste so ogrožene, nekatere so že izumrle. V Sloveniji živi 181 vrst dnevnih in okoli 3400 vrst nočnih metuljev. Število metuljev se manjša, čez 200 vrst je na rdečem seznamu ogroženih vrst, več kot 100 vrst je zavarovanih. Metulji so eni izmed najpomembnejših kazalnikov, ki nam razkrivajo, kako raznovrstno in biotsko pestro pokrajino imamo. Kaj pomeni njihovo izginjanje za naš planet? Jih še lahko rešimo?

Posebnost zasedbe Concerto di Margherita je spremljanje lastnega glasu z inštrumentom, kot so to počeli renesančni glasbeniki na italijanskih dvorih. Njihov repertoar se osredotoča zlasti na dela, ki so nastala v okolici Ferrare. Na koncertu so poustvarili skladbe Frescobaldija, Luzzaschija, Monterverdija in drugih renesančnih mojstrov, ki so uglasbili pesmi italijanskih pesnikov.

Valič-Grom-Bergantovi pripravljajo akcijo proti gradnji čolnarne na bajerju, saj bo po njihovem mnenju ta zdesetkala žabja mrestišča, pa še zagrenila življenje racam, ribam in drugim prebivalcem mlake. Njihova prva akcija bo prenašanje žab do njihovih mrestišč. Vsi aktivno sodelujejo pri projektu, le Dana si ne želi laziti po grmovju in iskati žab, zato raje skrbi za promocijo akcije.

Akcija gre v nos Petričevema, ki bi od čolnarne imela korist in zato poskušata vse, da bi jo preprečila ...

Leon se pripravlja na koncert in je zelo nervozen. Vse mu gre na živce in vsi ga motijo. Zarjo najbolj zanimajo Danini prijatelji, zaradi česar se dekleti velikokrat skregata.
Zaradi nesporazuma med odraslimi Miška iz vrtca pripelje njegova vzgojiteljica Agata. Ta tako kot mnogi drugi ne razume razmerij v družini Valič – Gromovih, poleg vsega pa se zagleda v Blaža in ko to odkrije Polona, se novi zapleti ponujajo kar sami od sebe ...

Dana pred ostalimi skriva izpuščaje, ki so se ji pojavili po obrazu in za katere sumi, da jih je dobila zaradi poljubljanja s fanti. Meta si njeno skrivanje razlaga po svoje in se prestraši, da je Dana pod vplivom kakšnega arabca, ki jo želi izkoristiti. Jože si z novim aparatom izmeri pritisk, ta pa pokaže, da je njegov pritisk močno previsok, kar Meti naredi še nekaj sivih las. Vsa prestrašena Jožeta odpelje na počitek v pisarno in medtem, ko Jože na kavču zaspi, v pisarno pride Polonin novi sodelavec Martin ...

V dvodelni dokumentarni seriji spremljamo britansko igralko Joanno Lumley na potovanju po Karibskih otokih - od Havane do Haitija.

1. del:
V prvem delu obišče Kubo. Najprej se poda v prestolnico Havano, tam spozna eno najboljših kubanskih amaterskih boksark, si ogleda staro kubansko vilo in vajo kabareta. Nato obišče kmetijo tobaka in grob Cheja Guevare ter odpotuje v Matanzas, zibelko kubanske rumbe. Obišče tudi luksuzno letovišče na peščeni obali in območje mangrov, ki ga je poškodoval orkan, v Santiagu de Cuba pa si ogleda osupljiv praprotni vrt.

*****

Za zaključek letošnjih tekmovanj kajakašev in kanuistov se bodo za naslove svetovnih prvakov pomerili še tekmovalci na divjih vodah. Prvenstvo bo znova na reki Donavi v bližini Bratislave, v športnem centru Čunovo, kjer so doslej slovenski predstavniki osvojili že številna odličja.
V nedeljo se bodo pomerili še v kanuističnih disciplinah. Cilj deklet je finale, med fanti pa visoko merita Luka Božič in olimpijski prvak Benjamin Savšek.

Za zaključek letošnjih tekmovanj kajakašev in kanuistov se bodo za naslove svetovnih prvakov pomerili še tekmovalci na divjih vodah. Prvenstvo bo znova na reki Donavi v bližini Bratislave, v športnem centru Čunovo, kjer so doslej slovenski predstavniki osvojili že številna odličja.
V nedeljo se bodo pomerili še v kanuističnih disciplinah. Cilj deklet je finale, med fanti pa visoko merita Luka Božič in olimpijski prvak Benjamin Savšek.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Domačijo, ki stoji le lučaj od smaragdne reke in z neprecenljivim razgledom na Mežaklo ne enem in Pokljuko na drugem bregu, je novi lastnik popolnoma prenovil. Obnova je terjalo veliko truda, sploh ker je morala hiša ohraniti svoje glavne zunanje značilnosti. Stoji namreč v Triglavskem narodnem parku.
Vajeni smo, da lastniki stanovanj, namenjenih oddajanju, v te prostore ne vlagajo pretiranih sredstev. Za najemnike raje manj kot več Vendar najdemo tudi izjeme. Recimo v hiši, v kateri so lastniki prenovo stanovanja zaupali arhitektom in skupaj prišli do zelo všečnega cilja.
Po vsem svetu so čedalje bolj priljubljeni majhni bivalni prostori. Vse več ljudi se odloči za nakup garsonjere ali manjšega stanovanja v strogem središču mesta, ki je »rezervna enota«, medtem ko je dom ustvarjen nekje drugje. Čeprav se v takšnih stanovanjih ne prebiva veliko časa, nekateri lastniki poskrbijo za poseben šarm njihovega bivalnega prostora.

Svetovno prvenstvo v kolesarstvu se bo konec tedna nadaljevalo s cestnimi preizkušnjami. Najprej bodo za mavričasto majico dirkali mlajši člani, v soboto dekleta, prvenstvo v Flandriji pa bo vrhunec doživelo na nedeljski dirki v elitni moški konkurenci. Močna slovenska reprezentanca se bo potegovala za najvišja mesta; v boj za medalje na težki progi se lahko ob različnih razpletih vključijo Tadej Pogačar, Primož Roglič, Matej Mohorič in Luka Mezgec, Jan Tratnik, Jan Polanc, Domen Novak in David Per pa bodo opravljali pomembno delo pomočnikov. Vse tri preizkušnje si boste lahko ogledali na našem drugem programu.

Litva gosti 9. svetovno prvenstvo v dvoranskem nogometu. V nedeljskem popoldnevu bomo dobili prvega polfinalista. Največ uspeha v zgodovini svetovnih prvenstev so do zdaj imeli Brazilci: prvaki so postali kar petkrat, osvojili pa so še eno drugo in eno tretje mesto.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Večini mladih živali je usojeno umreti pred spolno zrelostjo, torej še preden bi jim uspelo prenesti svoj dedni zapis. A pri ljudeh ni tako, in to kljub dejstvu, da so po rojstvu še leta nebogljeni. Zakaj se človek, najpametnejša in telesno izjemno prilagodljiva žival, rodi tako nemočen? Protislovno pri tem je, da je ravno to razlog naše pameti.

1. del: Človeška žival – Rojstvo, možgani, mišice
V prvem delu dokumentarne serije izvemo, zakaj so naši možgani posebni in kako lahko druge živali, na primer hobotnica, dosežejo visoko raven umskih sposobnosti z mnogo manjšimi možgani. V evoluciji je človek kot pokončna opica z drugačnim mišično-skeletnim sistemom pridobil neverjetno učinkovito obliko gibanja – dvonožni tek. Ko so se ljudje vpisali med najbolj vzdržljive tekače na svetu, so pridobili odločilno prednost pred številnimi drugimi vrstami.

HUMAN ANIMAL / Nemčija / 2020 / Režija: Anja Taylor

Operna noč je že več kot pol desetletja tradicionalni koncert Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor, na katerem pod taktirko umetniškega direktorja Simona Krečiča nastopajo priznani solisti mariborske operne hiše in operni zbor. Koncert, ki prinaša najlepše melodije iz zakladnice operne umetnosti, si vselej ogleda večtisočglava množica obiskovalcev vseh generacij.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno vedrimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V današnjem Vikend paketu, s komentatorskih stolčkov pri Jožetu, aktualne teme premlevata Igor Štamulak, dramski igralec, in svetovalka za zdravo prehrano, Marija Merljak.
Za rubriko "Zvezde čarajo" se v magično učilnico odpravi Marija, svoje znanje pa ji za današnji trik razkriva Magic Aleksander.
Bernarda načne pogovor o zmagi, gosti namreč Tino Trstenjak, ki je z olimpijskih iger v Tokiu prinesla srebrno, pred petimi leti pa zlato kolajno.
Pridružita se nam mladoporočenca, Anej in Iza Piletič.
Anej v duetu zasedbe BQL zapoje pesem "Ulala", svojo novo skladbo "Voda sem, ti si dlan", pa nam predstavi še Maja Založnik.

To soboto bomo v Kaj dogaja? pogledali, kaj se je dogajalo na srednih protestih, kaj na kongresu SMC in kaj je o vsem skupaj povedal Jelko Kacin. Na terenu smo preverili, kakšne nove storitve ponujajo slovenski gostinci, magister Baltič pa vam bo povedal, kdo je pravi prijahtelj. V goste prihaja aktivistka Nika Kovač, na Mali terasi pa bo Ne, ni res, zapela legendarna Janša Derenda.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov