Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 26. sep. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 26. sep.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban Hatvanba és a Balaton-felvidékre kalauzoljuk el önöket.

V oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po mestu Hatvan in po pokrajini Balaton-felvidék.

Az adás tartalma:

- I. Nemzetközi Ifjúságügyi Kerekasztal Szentgotthárdon;
- Lendván járt Zelei József, Magyarország kerékpáros békenagykövete;
- az idősek és a sérülékeny csoportok segítésére szolgáló projekt;
- Dr. Zágorec-Csuka Juditot az Egyetemes Kultúra Lovagja címmel tüntették ki;
- lezárult a Lendvai Lions Klub virtuális jótékonysági akciója;
- a Szlovén Borlovagrendek Szövetségének találkozója;
- Galambos Tamás festőművész kiállítása Ljubljanában.

Vsebina oddaje:

- 1. Mednarodna mladinska okrogla miza v Monoštru;
- József Zelei, kolesarski ambasador miru Madžarske v Lendavi;
- projekt nudenja pomoči starejšim in ranljivim skupinam;
- Judit Zágorec Csuka imenovana za vitezinjo splošne kulture;
- Lions klub Lendava zaključil virtualno dobrodelno akcijo;
- srečanje Združenja slovenskega reda vitezov vina;
- razstava slikarja Tamása Galambosa v Ljubljani.

A Súlypont című adásban Horváth Ferenccel, a muravidéki magyarok csúcsszervezetének elnökével az időszerű nemzetiségi kérdésekről beszélgetünk.

V oddaji Težišče se bomo s predsednikom krovne organizacije prekmurskih Madžarov Ferencem Horváthom pogovarjali o aktualnih narodnostnih vprašanjih.

Az adás tartalma:

- a szlovén és a magyar kormány együttes ülése;
- a Lendvai Kinológiai Egyesület országos kutyakiállítása Gyertyánosban;
- Hagyományőrző: a Goricskói Mariska története.

Vsebina oddaje:

- skupna seja slovenske in madžarske vlade;
- državna razstava psov Kinološkega društva Lendava v Gaberju;
- rubrika Naša dediščina: Gorička Mariška.

V okviru spominskega pohoda "po poteh Johana, Gašperja in Lenarta" je bila odprta devet kilometrov dolga umetniška instalacija.
Po šestih letih je votlina svete Rozalije na gori svete Heme spet dostopna. Zaradi nevarnosti podora skale je bila pot do votline zaprta. S pred nedavnim končanimi sanacijskimi deli je spet zagotovljena varnost na poti do posebnega kraja, ki ga številni obiščejo tudi zaradi vrelca zdravilne vode.
Viktor Halbnarr/Viktor Polnori: praizvedba pravljice Thomasa Bernharda v dramatizaciji Alenke Hain in prevodu Janija Virka. Igra in animacija: Katarina Hartmann in Aleksander Tolmaier. Glasba: Christian Filipič in Roman Pechmann. Teater Šentjanž z ugledališčenjem Bernhardovega jezika, njegovih ponavljanj in pretiravanj vstopa v svet poetičnega, sanjskih podob in prividov.
Bolj neobičajno je 28. mednarodni in čezmejni festival Suha-Dravograd letos potekal šele drugi septembrski konec tedna v Vidovi cerkvi v Dravogradu in na suškem gradu.
http://slovenci.orf.at

30 let Zveze Slovencev na Madžarskem. Častna gosta proslave sta bila predsednika Slovenije in Madžarske.
1. september. Šolsko leto 2021/22 se je začelo tudi na porabskih dvojezičnih šolah.
135. obletnica rojstva Avgusta Pavla. Ob jubileju izdali barvni album o praznovanjih.

Za dosego zastavljenih dolgoročnih ciljev na področju obnovljivih virov energije bo Slovenija morala zelo omejiti rabo fosilnih goriv in vlagati v obnovljive vire energije. To predstavlja velik izziv pri proizvodnji in distribuciji električne energije, v načinih ogrevanja in v prometu. O strategijah, ki se že izvajajo in ki so usklajene z Evropsko Unijo, bosta spregovorila Blaž Košorok, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Republike Slovenije in Boštjan Mljač, namestnik direktorja pri Goriški Lokalni Energetski Agenciji.

Rojaki nas tokrat vodijo vse do Venezuele.
Ustavimo se na Goriškem, kjer so želje po oživitvi hiše slovenskega skladatelja in zborovodje Lojzeta Bratuža.
Potujemo tui na severovzhod. Podpis pogodbe, vredne več kot 2 milijona evrov za razvoj Porabja na Madžarskem je praznik za Slovence. Čisto zadnji postanek pa nas čaka med Sombotelom in Mariborom, ki sta listino o sodelovanju podpisala že 71 leta, kasneje pa sta se mesti tudi pobratili. Po obdobju zatišja so na pobudo slovenskega konzulata iz Monoštra izpeljali projekt Sosed k sosedu.

Slovenija je pred leti v okviru obsežne sanacije bank med drugim izvedla tudi izbris imetnikov podrejenih obveznic. Ustavno sodišče je že leta 2016 ugotovilo, da nekdanji imetniki obveznic v okviru izbrisa niso bili deležni ustreznega pravnega varstva - niso torej imeli možnosti pritožbe ali vložitve zahtevka za odškodnino. Podobno ugotovitev je minuli teden podalo tudi Evropsko sodišče za človekove pravice. Državni zbor je leta 2019 sicer sprejel zakon, ki je predvidel omenjeno pravno sredstvo, a trenutno je zakon v postopku ustavnosti pred ustavnim sodiščem.
Gostje oddaje so Monika Gregorčič (SMC), Jernej Pavlič (SAB) in Rajko Stanković (Društvo Mali delničarji Slovenije).

Goste tokratne oddaje Dober večer bo Miran Krušič, predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Slovenska Bistrica. Vezi stakne med pripadniki obrambnih sil v času vojne za Slovenijo pred 30. leti povezujejo še danes. Povezuje jih skupni projekt veteranskega centra Brinje in številne dejavnosti o katerih boste izvedeli več v ponedeljek, 20. septembra o oddaji Dober večer TV Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

30. Ponovno odločanje o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah

2. Predlog zakona o spremembi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o cestninjenju (ZCestn-C), nujni postopek

12. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o vojnih invalidih (ZVojI-E), druga obravnava

13. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o posebnih pravicah žrtev v vojni za Slovenijo 1991 (ZPPZV91-A), druga obravnava

14. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o žrtvah vojnega nasilja (ZZVN-I), druga obravnava

15. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu (ZJSRS-I), druga obravnava

16. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialno varstvenih prejemkih (ZSVarPre-H), druga obravnava

17. Predlog zakona o spremembi in dopolnitvi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS-J), druga obravnava

22. Predlog zakona o debirokratizaciji (ZDeb), prva obravnava

26. Predlog zakona o ratifikaciji Konvencije med Republiko Slovenijo in Kraljevino Švedsko o odpravi dvojnega obdavčevanja v zvezi z davki od dohodka in premoženja ter preprečevanju davčnih utaj in izogibanja davkom, s protokolom

27. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o ratifikaciji Drugega dodatnega protokola k Evropski konvenciji o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah

28. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o ratifikaciji Evropske konvencije o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah in Dodatnega protokola k Evropski konvenciji o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah

29. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o ratifikaciji Konvencije o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah med državami članicami Evropske unije, ki jo je Svet pripravil na podlagi 34. člena Pogodbe o Evropski uniji (MKPPKZ-A)

32. Uradno prečiščeno besedilo Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-UPB7)

33. Predloga sklepov za pripravo uradnih prečiščenih besedil zakonov:

a. Dopis Poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke z dne 3. 9. 2021 za pripravo uradnega prečiščenega besedila Zakona o kazenskem postopku je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora

b. Dopis Poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke z dne 7. 9. 2021 za pripravo uradnega prečiščenega besedila Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora

34. Mandatno-volilne zadeve

a. Predlog za imenovanje člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga d. d.

b. Predlogi za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniška mesta okrožnih sodnic na Okrožnem sodišču v Ljubljani

c. Predloga za izvolitev v sodniški funkciji na sodniški mesti okrajnih sodnic na Okrajnem sodišču v Kamniku in Okrajnem sodišču v Grosupljem

č. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajne sodnice na Okrajnem sodišču v Celju

d. Zahteva Okrajnega sodišča v Kranju, Kazenski oddelek, za odločitev o dovoljenju za začetek kazenskega postopka zoper sodnika Igorja Fortuna

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

S septembrskimi parlamentarnimi volitvami se nemška kanclerka Angela Merkel ne glede na izid poslavlja od kanclerskega položaja. Že po lanskem hudem porazu svoje Krščansko-demokratske unije (CDU) na volitvah v zvezni deželi Hessen je napovedala, da ne bo kandidirala za vodjo stranke in da bo nemško vlado vodila le še do izteka mandata. V šestnajstih letih na čelu nemške vlade je pustila močan pečat, katerega zaščitni znak so bili politični pragmatizem, previdnost, stabilnost ter politična korektnost brez škandalov; za njene kritike pa tudi oportunizem, pomanjkanje poguma in vizije. Podobno velja za vso Evropsko unijo in tudi za ves svet, kjer Angela Merkel še danes velja za eno najbolj uglednih, zaupanja vrednih in vplivnih voditeljic. Veliko Nemcev v njej vidi materinsko osebnost, ki jih je obvarovala pred svetovnimi konflikti, na primer v času finančne krize, ne pa pred reko beguncev z vzhoda, kar imajo nekateri za njeno veliko napako. Kaj je dediščina Angele Merkel in kaj se Nemčiji in Evropi obeta v prihodnosti, v oddaji Moje mnenje z Edvardom Žitnikom in gosti.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Nujno potrebno ukrepanje v zvezi s popoldanskim delom zdravnikov, uničevanjem javnega zdravstva, ter razgradnjo infrastrukture solidarnosti

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

A1. Sklep o razglasitvi odločitve, ki je bila sprejeta na glasovanju na zakonodajnem referendumu o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1G), ki je bil 11. 7. 2021

1. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o tujcih (ZTuj-2G), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v slovensko zdravstvo v letih od 2021 do 2031 (ZZSISZ), druga obravnava

3. Mandatno-volilne zadeve

3a. Predlog sklepa o imenovanju članice kandidacijske komisije za izbiro primernih kandidatov za namestnico ali namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov