Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 7. jul. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 7. jul.

Žarko je pripravil nastop, na katerem bodo vse živali z dvorišča pokazale, kaj znajo. Živa ima težave pri izbiri svojega pravega talenta.

Pošasti doživijo presenečenje, ko gospa Jokinstok v razred prinese dinozavrovo okostje z imenom Erik. Opozori jih, da se ga ne smejo dotikati, a med odmorom je ne ubogajo, in Erik razpade. Jim ga bo uspelo sestaviti, preden za to izve učiteljica?

Bubi, Bibi in Boni že trdno spijo, a jih prebudi hrup. Bubi in Boni bi radi vedeli, kaj to cvrčanje pomeni. Preglasno je, da bi lahko spali. Je morda čriček? Tri sovice se skrivaj izmuznejo od doma, da bi prosile črička, naj čirika malo tišje. Najdejo ga, a zaman se trudijo odkriti način medsebojnega sporazumevanja. Sovji očka in čričkov očka poiščeta svoje otroke in jih odpeljeta domov. Mami sova posvari svoje sovice pred nevarnostmi, ki jim pretijo, kadar se same izmuznejo od doma. Nato jih z nežno uspavanko zaziblje v spanec.

Bleščeče prostranstvo je posejano s kraterji. Spretni vesoljski Stiskavček si brezupno prizadeva, da bi se izmotal na površje. Botija čaka zapletena naloga. Ko je Stiskavček že skoraj zunaj, se vsakič prestraši robotka, in se pogrezne nazaj v rov.

Lemurja bi rada malemu Timoteju ukradla lubenico in prepirata se o tem, kdo jo bo pojedel. Mali Timotej se zato zateče v oddaljen kotiček našega sončnega sistema, da bi lahko v miru užil svoj kos. Tam sreča planeta Pluton in Haron, ki se nenehno prepirata o tem, kdo kroži okrog koga, zato sploh ne opazita, da imata štiri majhne ledene lune, ki krožijo okrog njiju.
Pluton in Haron sta zelo majhna planeta, ki krožita drug okrog drugega daleč na robu našega sončnega sistema.

Lara jeseni na ulici sreča cirkuško kobilo in njenega lastnika. Izkaže se, da žival nima zavetja, kjer bi lahko prebila zimo. Lara napne vse sile in se trudi toliko časa, da najde pravi prostor zanjo. Le kje bi to bilo? Pri babici in dedku vendar!

Medvedji brlog napadejo mravlje. Cofek jim z veseljem ponudi svojo hišo, svojega kruha z medom pa ne. Čas je, da Cofek vsiljivim malim bitjem poišče sanjsko hišo.

Cofek se z izleta v gozd vrne z novimi prijatelji. Groza, Cofek ima bolhe! Najbolj od vsega sovraži strašansko smrdljivi šampon proti bolham, zato preizkusi vse trike, da bi se izognil umivanju.

Rdečko močno boli trebušček, zato se grahozavri odpravijo po zdravilno zelišče. Med izvajanjem premetenega načrta Graško s svojim pogumom pretirava in ujameta ga bananaraptorja. Grahor, Strok in Rdečka se odločijo za drzno reševanje ter domov prinesejo bratca in zdravilo.

Džakala in Šir kan se spopadeta in Šir kan obleži na rečnem bregu. Mavgli ga skuša oživiti in ko se strašni tiger zave, začne klicati mamo. Balu, Bagira in Mavgli morajo poskrbeti za novega malčka.

Zmediju se zdijo nogavice z vonjem po siru slastne, toda ko začno zaudarjati Gregorjeve noge, si vsi zatiskajo nos. Prijatelji velikana poučijo, da si mora umivati noge in menjati nogavice.

V tretji seriji risank Minuta v muzeju nas pronicljivi Rafael, navihana Mona in radovedni Nabi popeljejo v svet islamske umetnosti, ki je pomembno vplivala na zahodno kulturo in način življenja. Neprecenljivi zakladi iz novega krila pariškega Louvra vzbujajo osuplost, očaranje in seveda še več vprašanj, na katera zdaj že slavna trojica odgovarja na svoj značilno šegavi način.

Pip in Poka s Pujsi in Žabcem zabavata prijatelje. Ti ju spodbujajo, naj uprizorita pravo predstavo. Poka je navdušena, Pipa pa pred gledalci izda trema. Poka ga miri, da bo vse v redu, če le ponovita prejšnji nastop. Občinstvo je ob Pipovih prizorih zadržano in uplahne mu samozavest. Pokini prizori z Žabkom pa so zabavni, navdušenim gledalcem kar iz rokava stresata šale, a so drugačne od prejšnjih. Pip je v zadregi, ker le Pokine šale spravljajo prijatelje v smeh. Umakne se iz predstave in Poka ostane sama z Žabkom. Zmedena je, ne znajde se več. Ko Pip spozna, da Poka ne zna nastopati brez njega, premaga tremo, skoči na oder in se pridruži Pokinim improviziranim šalam. Občinstvo poka od smeha.

Brina, Binka in Minka se sredi širnega morja igrajo gusarje v viseči mreži. A potrebujejo zvrhano mero poguma, da kljubujejo vsem nevarnostim, ki prežijo nanje: silovitemu viharju, ki se razbesni, in orjaškemu sinjemu kitu.

Reč v strugi najde svetleč kamenček in ga ponosno pokaže prijateljem. Zdaj si svojega želijo še drugi. Egon, Ajda in Mici mrzlično iščejo kristale in kmalu prispejo do njihovega najdišča. Pa zdaj? Naj uničijo skalo, v kateri se skriva dragocena žila, ali pustijo naravo nedotaknjeno in le uživajo ob njej.

Strup, ki ga izločajo določene bakterije, lahko v telesu povzroči zakrčenje mišic. Zdravnica Mica in Tinko pojasnita, da je to značilno za tetanus. Na srečo se proti njemu lahko cepimo.

Ernestu preseda, da njegova soseda neprestano vohuni za njim. Da bi jo ozdravil slabe navade, se odloči, da jo bo potegnil za nos. V glavnih vlogah zablestita Celestinca in Boltež.

Zakaj moramo jesti počasi in dobro prežvečiti hrano? Zdravnica Mica in Tinko pojasnita, kako neprijetno je lahko, če pogoltnemo preveč zraka.

V tretji seriji risank Minuta v muzeju nas pronicljivi Rafael, navihana Mona in radovedni Nabi popeljejo v svet islamske umetnosti, ki je pomembno vplivala na zahodno kulturo in način življenja. Neprecenljivi zakladi iz novega krila pariškega Louvra vzbujajo osuplost, očaranje in seveda še več vprašanj, na katera zdaj že slavna trojica odgovarja na svoj značilno šegavi način.

V tej epizodi si bomo ogledali, kako se mladički prevažajo. Na Madagaskarju se makiji oklepajo mame in potujejo na njenem hrbtu, kengurujke pa imajo posebno vrečo, v kateri skrivajo svoje mladiče. Male strupene žabe podrevnice nosijo mladiče visoko v drevesne krošnje, kjer jih odložijo v tolmune.

Mladički morajo vaditi, kako najti zajtrk. Andrej nam bo predstavil mladiča vidre, ki opazuje, kako mama tre školjke. Opice kapucinke se morajo navaditi treti slastne orehe in tudi slonček se mora pošteno truditi, da se nauči uporabljati trobec za iskanje hrane.

V dokumentarni oddaji predstavljamo izjemen glasbeni in duhovni projekt, v okviru katerega so v Vipavski dolini ob pritrkovanju zapeli zvonovi v vseh cerkvah. Njihova melodija je potovala od zvonika v Vipavskem križu čez vasi na severnem obrobju Vipavske doline do Goč, kjer se je pesem zvonov prepletla z zahvalnim bogoslužjem.

Papež Frančišek bo obiskal Trst, kjer bo vodil slovesno bogoslužje ob zaključku 50. socialnega tedna katoličanov v Italiji.

Obiskali smo letošnji Dan tehnike, ki ga je pripravil KGZ Novo mesto. Predstavili so strojno obdelavo tal v trajnih nasadih. Opozorili so tudi na pomen ugotavljanja založenosti tal. Opravljene analize so namreč temelj za uporabo natančnih odmerkov gnojil in zaščitnih sredstev. Na kmetiji Rengeo v Prekmurju obujajo star način pridelave poljščin na grebenih. Strojno opremo za tovrstno obdelavo so predstavili obiskovalcem. Zavedanje o pomenu trajnostnega kmetovanja je spodbudilo nekaj prebivalcev, ki so se priselili na Goričko, da s sodobnimi pristopi bogatijo tradicionalne oblike tamkajšnje ekološke pridelave.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Po uspešnem glasbenem prvencu, albumu Doza romantike, sta Uroš in Tjaša za svoj prepoznavni zven v slovenski pop glasbi našla ime – Steklasika. Izid drugega albuma sta februarja 2024 proslavila s koncertom v Cankarjevem domu, kjer so njune nove in pretekle uspešnice v spremljavi uigranega banda in razširjene glasbene zasedbe zaživele v čisto svežih glasbenih preoblekah.
Koncert je pravi vrtiljak čustev – od solz žalosti do solz smeha. Spremljali so ju glasbeni prijatelji Kvatropirci, Game Over, Gašper Konec in Otroški pevski zbor OŠ Toma Brejca.

Komična drama o latino šefinji, ki plava proti toku in postane mojstrica sušija

Juana je mati samohranilka z izjemnim kuharskim talentom. Po dolgoletnem delu na stojnici za prodajo sadja se nekega dne opogumi in zamenja službo. Zaposli se v japonski restavraciji, kjer se navduši za izdelovanje sušija. A ko želi uradno postati mojstrica za suši, naleti na vrsto ovir, ki so povezane z njenimi »napačnimi« etničnimi koreninami in »napačnim« spolom. Juana hrabro plava proti toku gurmanske industrije. Uspe ji uvrstitev v finale tekmovanja za najboljšega kuharja sušija v Ameriki.

Izvirni naslov: EAST SIDE SUSHI / Ameriški film, 2014 / Režija in scenarij: Anthony Lucero / Igralci: Diana Elizabeth-Torres, Yutaka Takeuchi, Rodrigo Duarte Clark

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Poka ne more skriti navdušenja, ko Pipa preseneti s skrivnostno igračkarijo. Pip začne iskati igrače, a ga zmoti Jasmina, ki se pretvarja, da je eden izmed dinozavrov iz knjige o dinozavrih. Pip bi strašno rad videl to osupljivo knjigo. Jasmina obljubi, da mu jo bo pozneje prinesla. Pip se trudi, da bi spet užival ob Pokinih igračkarijah, a mu misli kar naprej uhajajo k Jasmini in knjigi. Poka se na vse pretege trudi, da bi ga pritegnila, a je vse zaman. Pip nestrpno čaka Jasmino in Poko to užalosti. Obljubi ji, da bo poskusil pozabiti dinozavre. Poka vseeno poskuša razumeti Pipovo neučakano pričakovanje. V igračkarije se prikradejo dinozavri in spet se brezskrbno zabavata. Vrne se tudi Jasmina in vsi trije so navdušeni nad knjigo.

Boti se mora spretno izogibati poskočnemu Škarjeku, ki kot blisk radostno poskakuje po pisani džungli in z urnim kljunom reže ovijalke. Drznemu Botiju se posreči zbrati vse podatke, a Škarjekov neustavljivi kljun prekroji tudi njega.

Igranje nogometa doma je bilo zabavno. Vzel sem žogo in igral z drugimi. Zlahka sem našel prijatelje.
A tukaj ni tako, pravi Zniar Mustafa (17 let). Tekoče znanje hrvaščine bi mu pomagalo, vendar mora Zniar opraviti preizkus znanja jezika. Dve leti na Hrvaškem nista bili dovolj, da bi se ga naučil.

Zaplet z delnicami lady Lavender se bliža vrhuncu. Lastnik zastavljalnice, ki zasluti, da bi prek prevarantskega Stokesa lahko prišel do nekaj dragocenosti iz hiše Meldrum, butlerju da denar, da bo kupil delnice od mladega služabnika Henryja. A s kupčijo ni nič, saj je moral Henry certifikat vrniti lady. Še prej kot Ivy, Stokesu in Henryju je lady namreč delnice obljubila svojemu papagaju. Ko mu je potem povedala, da delnic zaradi grdega vedenja ne bo dobil, se užaljeno ni več hotel pogovarjati z njo. To jo je tako prizadelo, da je navsezadnje certifikat za delnice dala papagaju – ta pa ga je po hitrem postopku razcefral. Tako Stokes ne potrebuje več posojila, vseeno pa se ne more izviti iz primeža tatinskega lastnika zastavljalnice. Mora ga pripeljati v hišo in vse že kaže, da se bo nepopravljivo zapletel v kriminal. Ivy v obupu poišče pomoč pri lakaju Twelvetreesu. Ta prežene zlikovca, Stokesu pa naredi pridigo o tem, kako nima talenta za to, da bi bil lopov.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson) in drugi

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Gorana Dragića, zlatega kapetana slovenske košarkarske reprezentance, je življenjska pot vodila iz majhne garsonjere v Kosezah do tekme vseh zvezd v ligi NBA. Doživljal je vzpone in padce in dobil več udarcev, po katerih se večina ljudi ne bi pobrala. Priljubljeni Gogi, Dragon, kot ga kličejo v ZDA, je v sproščenem pogovoru razkril številne podrobnosti iz svoje kariere in zasebnega življenja. S kom se je največkrat stepel, komu lahko mlad človek z veliko denarja zaupa, kje hrani zlato medaljo z evropskega prvenstva leta 2017 ...

Pogovor je vodil Zvezdan Martić.

43. festival Melodije morja in sonca prinaša 14 novih poletnih skladb. V portoroškem Avditoriju bodo nastopili: Prizma, Manu, 2B, Toxine in Marko Vuksanović, Žan Videc, Monika Avsenik, Balladero, Martina, Aljaž Ramot, Trio Vivere, Anabel, Folk idoli, Regina in Bepop. Zmagovalno skladbo festivala bodo izbrali gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Avditoriju, radijske postaje in strokovna žirija. Voditelja festivala sta Lorella Flego in Mario Galunič. Režiserka: Tina Novak.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov