Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 8. apr. 2024

TV Slovenija 2 • Pon, 8. apr.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Začnite teden z oddajo Dobro jutro in s pozitivno Ano Tavčar! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju, povabimo vas tudi v domačo lekarno. Ob ponedeljkih boste spoznavali še navdihujoče osebne zgodbe, lahko boste prisluhnili astrološkim nasvetom, v rubriki Za dušo pa bomo razkrivali, kaj vse nas lahko pomiri in nam da energijo ter zagon za vsakdanje izzive in skok v nov teden.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Spoznali boste poklic razgrajevalec avtomobilov, obiskali smo avtoodpad Krakov na Dolenjskem. Dišalo pa bo tudi po kavi, v mikropražarni v Logatcu smo se podali v svet najprej zelenih, nato pa rjavih zrn.

V Komendi so konec marca pripravili tradicionalni kmetijsko-obrtni sejem, kjer obiskovalce običajno najbolj pritegne bogata ponudba kmetijske tehnike.
Predstavljamo Globočnikove na Gorenjskem, ki se ukvarjajo z rejo perutnine in prirejo jajc. Opozorimo na začetek kampanje vnosa zbirnih vlog za ukrepe kmetijske politike v letu 2024. Osrednjo temo namenjamo uveljavljanju pravic iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja za kmetice. Mudili smo se med vinogradniki, ki so se v osrčju Slovenskih goric posvetili aktualni problematiki trajnostne pridelave.

Tokrat bo gost oddaje Intervju eden najvidnejših slovenskih filozofov prof. dr. Mladen Dolar, predstavnik tako imenovane »ljubljanske šole teoretske psihoanalize. Je avtor številnih knjig in znanstvenih člankov s področja filozofije in teorije umetnosti, ki so odmevni doma in v tujini. Predaval je na številnih univerzah v ZDA in v Evropi. Je angažiran intelektualec, ki kritično razmišlja o razvoju svetovne in slovenske družbe.
Voditeljica: Ksenija Horvat.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Chester se lomi pod težo krivde. Spozna namreč, da je za svoj neuspeh krivil vse druge, tudi Mapplethorpa, ni pa si zmogel priznati, da se počuti krivega za prijateljevo smrt. Zato sprejme težko odločitev, ki je voda na Remusov mlin.

Resna zveza ali »situationship«? To je zdaj vprašanje! A le eno od vprašanj, na katera so mladi odgovarjali v tokratni oddaji. Govorili so tudi o vrednotah, kaj se jim, ko so v zvezi, zdi pomembno, kaj pričakujejo od osebe, s katero so v razmerju, in kaj imajo z razmerji opraviti memi! Vsak svoj pogled na razmerje pa sta dodala tudi igralca Tina Vrbnjak in Jure Henigman, ki sta že igrala zaljubljeni par. V oddaji sta nam zaupala, kaj se njima zdi pomembno v resničnih romantičnih razmerjih in kako se je njun pogled na partnerska razmerja s časom spremenil.

Magda Brandtner izgine brez sledu. Policija ugotovi, da ni imela stikov skoraj z nikomer. Jo je mogoče ugrabil Axel Höchst, ki je že prestajal kazen zaradi spolnega napada? Toda Wohlfahrt na Magdinem računalniku najde številna grozilna sporočila razočaranih in jeznih nekdanjih partnerjev.

SOKO Wien (XIV.) / Avstrija / 2018-19
Scenarij: Natalia Geb, Sónke Lars Neuwöhner, Sarah Wassermair, Peter Dammaschk, Ralf Leuther idr.
Režija: Holger Barthel, Olaf Kreisen, Holger Gimpel, Sophie Allet-Coche
V glavnih vlogah: Stefan Jürgens, Michael Steinocher, Lilian Klebow, Dietrich Siegl, Maria Happel, Helmut Bohatsch

Studijska vizualizacija virtuozne izvedbe Urbana Staniča, 18-letnega pianista, ki je lani na tekmovanju Evroivizijski mladi glasbeniki v Kölnu zastopal našo TV in Slovenijo ter dosegel odlično, drugo mesto. Urednica Danica Dolinar, režiser Nikolaj Vodošek.

Uživali boste lahko v vrhunskih izvedbah solistov ljubljanskega SNG baleta, ki smo jih posneli v studiu. V klasičnih in sodobnih koreografijah so zaplesali Ana Klašnja, Lukas Zuschlag, Urša Vidmar, Lucas Jekaneder in Bojana Nenadović Otrin.

Televizijska upodobitev samospevov skladatelja Josipa Ipavca z besedili slovenskih avtorjev in slovenskimi prevodi tujih. Koncert so posneli v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju, nastopata sopranistka Urška Arlič Gololičič in pianist Marko Hribernik. Umetnika sta poustvarila izbor samospevov iz bogate zakladnice Josipa Ipavca (Pomladna, V tujini, Čez leta, Popotnikova nočna pesem, Balada, V pomladi, V češnjevem vrtu, V noči, Pesem v ljudskem tonu, Slovo v jeseni, Pesem in Mrtvo dekle). Skladatelj Josip Ipavec (1873–1921) izhaja iz znamenite družine skladateljev in zdravnikov iz Šentjurja pri Celju. Velja za pomembnega skladatelja samospevov in za zbor, v njegovem opusu pa izstopata prvi slovenski balet Možiček in opera Princesa Vrtoglavka. Režiser Vojko Boštjančič, direktor fotografije Jure Nemec, urednik oddaje Daniel Celarec.

Kratki film Sto psov je zasnovan kot opazovanje odnosa med Moškim in Žensko. Odnos lahko vidimo kot realen in torej rahlo ekstravaganten, lahko pa ga, če seveda želimo, dojemamo tudi na simbolni ravni. Poanta filma je, da skozi navidez nerealne situacije, ki se odvijajo med dvema protagonistoma, pridemo do srži, ki ju veže skupaj. To pa je: Moški mora od Ženske dobiti občutek, da je še vedno moški. In ker je Ženska pametna, mu bo ta občutek dala, ker ve, da bo le tako lahko dobila nazaj nekaj, kar je podobno ljubezni. Tako bo lahko v miru pazila, da se njenemu moškemu in hkrati nadomestnemu otroku, ne zgodi kaj preveč hudega.
Režija: Jan Cvitkovič

Iva je izgubljena 24 letnica, ki se bori z depresijo in njeno stanje je odraz negotovih časov, ki jih živi zadnjih nekaj generacij mladostnikov na prehodu v zrelost in samostojno življenje odraslih.

Ivo skrbi, da ji tudi diploma ne bo pomagala do dobre službe in ujame se v spiralo svojih skrbi. Ko skoraj že obupa, ji pomoč ponudi najboljša prijateljica.
Režija: Hanna Szentpeteri

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov