Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 8. apr. 2024

TV Slovenija 3 • Pon, 8. apr.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Mladi parlamentarci in parlamentarke bodo v okviru teme "Duševno zdravje otrok in mladih" najprej razpravljali v štirih delovnih skupinah (Kaj je duševno zdravje?; Vpliv okolja na moje duševno zdravje; Moji viri pomoči; Spremembe za krepitev mojega razvoja), ob 12. uri pa bodo svoje ugotovitve in razmišljanja predstavili na plenarnem zasedanju.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah (ZTro-1D), skrajšani postopek

2.a. Poročilo o izvajanju nalog, ki jih ima družba D.S.U., d. o. o., na podlagi Zakona o zaključku lastninjenja in privatizaciji pravnih oseb v lasti Slovenske razvojne družbe (ZZLPPO) po stanju na dan 30. 6. 2023

2.b. Poročilo o izvajanju nalog, ki jih ima družba D.S.U., d. o. o., na podlagi Zakona o zaključku lastninjenja in privatizaciji pravnih oseb v lasti Slovenske razvojne družbe (ZZLPPO) po stanju na dan 30. 9. 2023

2.c. Poročilo o izvajanju nalog, ki jih ima družba D.S.U., d. o. o., na podlagi Zakona o zaključku lastninjenja in privatizaciji pravnih oseb v lasti Slovenske razvojne družbe (ZZLPPO) po stanju na dan 31. 12. 2023

3. Triindvajseto poročilo o državnih pomočeh za leta 2020, 2021 in 2022

4. Poročilo o delu Slovenskega inštituta za revizijo za leto 2023

Mladi parlamentarci in parlamentarke bodo v okviru teme "Duševno zdravje otrok in mladih" najprej razpravljali v štirih delovnih skupinah (Kaj je duševno zdravje?; Vpliv okolja na moje duševno zdravje; Moji viri pomoči; Spremembe za krepitev mojega razvoja), ob 12. uri pa bodo svoje ugotovitve in razmišljanja predstavili na plenarnem zasedanju.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o lokalni samoupravi (ZLS-T) – skrajšani postopek

2. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023

2.A Predlog energetskega zakona (EZ-2) – druga obravnava

3. Potrditev zapisnika 25. seje komisije

4. Razno

Dnevni red seje:

1. Predlog za sklic javne predstavitve mnenj o Predlogu energetskega zakona (EZ-2), prva obravnava

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o zdravniški službi (ZZdrS-J), nujni postopek

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tokratna gostja oddaje Intervju je ponosna Slovenka Marija Ahačič Pollak, ki je že desetletja eden od stebrov slovenske identitete med našimi izseljenci v Kanadi. Ustanoviteljica zbora Plamen in avtorica radijske oddaje za kanadske Slovence je vsestransko dejavna vse od leta 1960, ko je za možem pobegnila iz takratne Jugoslavije. Podala se je v neznano in začela znova, pove Marija, ki je za seboj v Sloveniji pustila obetavno kariero pevke v Ansamblu Slavka Avsenika. V oddaji predstavljamo tudi izjemno lep glasbeni spot posnet na Jezerskem Tečejo, tečejo nitke življenja, ki je nastal na pobudo Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija in si ga lahko v celoti ogledate na tej povezavi: https://365.rtvslo.si/arhiv/koncerti-kulturno-umetniski-program/175020795

Voditelj: Jože Možina

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Na avstrijski televiziji je bila 2. aprila 1989 prvič na sporedu oddaja za slovensko narodno skupnost z naslovom Dober dan, Koroška.
Od leta 2009 nosi oddaja ime Dober dan, Koroška – Dober dan, Štajerska z dodatnimi prispevki o slovenski narodni skupnosti na Štajerskem.
Polurna televizijska oddaja v slovenskem jeziku je na sporedu ob nedeljah ob 13.30 na programu ORF 2. S ponovitvami na sporedih ORF 2 in ORF III, dostopi v TV-theki ORF in predvajanji na RTV Slovenija dosega oddaja približno 250.000 gledalk in gledalcev.
Prihodnjo nedeljo, 7. aprila, bo na sporedu jubilejna oddaja, ki jo pripravlja snemalec in filmski ustvarjalec Miha Dolinšek in bo pregled zadnjih 35 let televizije za slovensko narodno skupnost.
http://slovenci.orf.at

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Bili smo v Benetkah, kjer so se z odprtjem razstave Svetovi Marca Pola v Doževi palači začele prireditve ob 700-letnici smrti najslavnejšega beneškega raziskovalca na svetu. Razstavljenih je 300 del, najdb in artefaktov iz beneških, kitajskih, armenskih in drugih zbirk. V Atriju ZRC so predstavili knjigo Preslišan glas iz fašističnih taborišč, italijanski prevod dela tržaškega odvetnika Fortunata Mikuletiča. Knjigo je uredil zgodovinar Giuseppe Lorentini, vodja dokumentacijskega centra v Casoliju, kjer je od leta 1940 do 1944 delovalo internacijsko taborišče. Več pa tudi o avtorskem projektu Slovenija šteje, ki v središče postavlja Slovenijo in delo, potrebno, da se ta vzpostavlja, ohranja in spreminja. Premiera predstave je bila v soboto v Slovenskem mladinskem gledališču.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) zaslišanje priče: Stanka Koren ob 9. uri,

b) zaslišanje priče: mag. Dejan Židan ob 10. uri,

c) zaslišanje priče: Miha Jazbinšek ob 11. uri.

Dnevni red seje:

1. Vloga Simone Šeremet Kalanj - problematika izgubljenih oziroma ukradenih otrok.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah (ZTro-1D), skrajšani postopek

2.a. Poročilo o izvajanju nalog, ki jih ima družba D.S.U., d. o. o., na podlagi Zakona o zaključku lastninjenja in privatizaciji pravnih oseb v lasti Slovenske razvojne družbe (ZZLPPO) po stanju na dan 30. 6. 2023

2.b. Poročilo o izvajanju nalog, ki jih ima družba D.S.U., d. o. o., na podlagi Zakona o zaključku lastninjenja in privatizaciji pravnih oseb v lasti Slovenske razvojne družbe (ZZLPPO) po stanju na dan 30. 9. 2023

2.c. Poročilo o izvajanju nalog, ki jih ima družba D.S.U., d. o. o., na podlagi Zakona o zaključku lastninjenja in privatizaciji pravnih oseb v lasti Slovenske razvojne družbe (ZZLPPO) po stanju na dan 31. 12. 2023

3. Triindvajseto poročilo o državnih pomočeh za leta 2020, 2021 in 2022

4. Poročilo o delu Slovenskega inštituta za revizijo za leto 2023

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov