Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Znanost in tehnologija Arabska sonda leti Marsu naproti

19.07.2020

Arabci so na japonski raketi proti Marsu poslali svojo prvo medplanetarno sondo. Z njo nameravajo proslaviti 50 let obstoja Združenih arabskih emiratov in poslati val upanja skozi regijo.

Vesoljski tednik Komet na našem nebu, marsoletje in misija na kovinski svet

11.07.2020

OneWeb se vrača iz stečaja, izstrelitev slovenskih satelitov je prestavljena, na nebu lahko gledamo repatico, v pripravi so kar tri marsovske misije ... Vse to in še več v 56. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Podivjane zvezde, neverjeten hlad v vesolju in slovenska satelita

20.06.2020

Bodoča slovenska satelita se bojujeta z nenehnimi prestavitvami, na Mednarodni vesoljski postaji so ustvarili neverjeten hlad, Hubble se je posvetil podivjanim zvezdam ... Vse to in še več v 55. Vesoljskem tedniku.

Znanost in tehnologija "Bilo je veliko presenečenje, da gre Slovenija v vesolje"

19.06.2020

Naslednji teden bosta na raketi Vega v vesolje poletela prva slovenska satelita. MMC se je pred tem prelomnim dogodkom pogovarjal z vodjo ene od dveh ekip, Tomažom Rodičem, ki je prisoten na samem izstrelišču v Francoski Gvajani.

Vesoljski tednik Sojuzi kot dela da Vincija, zamuda Jamesa Webba in lov na temno snov

13.06.2020

Izstrelitev vesoljske ladje Crew Dragon še vedno odmeva po svetu, veliki vesoljski teleskop James Webb bo znova prestavljen, novogoriška univerza pa je objavila prispevek v lovu na temno snov ... Vse to in še več v 54. Vesoljskem tedniku.

Znanost in tehnologija Višinski vetrovi ustavili izstrelitev Vege in slovenskih satelitov

27.06.2020

To noč bi morala biti izstreljena evropska raketa Vega s prvima slovenskima satelitoma NEMO-HD in Trisat. Kot že nekajkrat doslej pa je zgodovinski dogodek za Slovenijo preprečilo vreme: močni višinski vetrovi. Datum novega poskusa ni znan.

Vesoljski tednik Zmagoslavna vrnitev Američanov, Hubblovo presenečenje in krt v Marsu

06.06.2020

Američani so v ogenj poslali novo vesoljsko ladjo, SpaceX je petič pristal z isto raketo, Hubble je pogledal milijarde let v preteklost, Evropa razvija skorajda kopijo Falcona 9 ... Vse to in še več v 53. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Starship spektakularno eksplodiral, nocoj še ognjeni krst Crew Dragona

30.05.2020

Američani se bodo prvič po letu 2011 poskusili na Mednarodno vesoljsko postajo odpraviti z lastnim vesoljskim plovilom. Rusija medtem načrtuje svojo novo vesoljsko postajo, Kitajska pa jo bo kmalu postavila.

Vesoljski tednik Slovenska satelita kmalu v vesolje, Rusija poziva ZDA k sodelovanju, slovo japonske štorklje

23.05.2020

Prva slovenska satelita bosta predvidoma izstreljena prihodnji mesec. Japonci so se poslovili od preizkušene rakete in vesoljske ladje. Evropska raketna industrija pa ima zaradi virusa težave ... Vse to in še več v 51. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Skrivnostni raketoplan se vrača, James Webb napreduje, Artemis pa se vse bolj odmika

16.05.2020

Američani postavljajo pravno ureditev raziskovanja Meseca, medtem ko se jim program Artemis maje in vse bolj zamuja ... Vse to in še več v 51. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Odkrili najbližjo črno luknjo, pomemben preboj za Kitajsko, Tom Cruise v vesolje

09.05.2020

Kitajska je uspešno preizkusila svojo vesoljsko ladjo naslednje generacije in raketo, ki bo pomagala graditi kitajsko vesoljsko postajo. ZDA se medtem ubadajo s pravnimi vidiki rudarjenja Lune ... Vse to in še več v 50. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Izbrani pristajalniki za Luno, SLS se vse bolj odmika, Kitajci raziskujejo Luno

02.05.2020

Ameriški program vrnitve na Luno gre naprej ob vse večjih pretresih. Nasa je izbrala tri proizvajalce pristajalnega modula, med njimi pa ni Boeinga, kar vznemirja ameriško politiko in niža možnost, da bo program dejansko financiran. 49. Vesoljski tednik.

Stran 10 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov