Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Bojana Rugelj

Anksiozne motnje Ko scenarij življenja piše tesnoba

24.01.2022

Tesnoba je normalno čustveno stanje, namenjeno našemu preživetju. Kadar se razvije tako močno, da nas ovira v vsakdanjem življenju, govorimo o anksioznih motnjah. Psihiatrinja Mojca Zvezdana Dernovšek zatrjuje, da lahko anksiozne motnje uspešno zdravimo.

Anksiozne motnje Življenja brez tesnobe ni, to je cena, ki jo plačujemo, da živimo

10.10.2021

Anksiozne motnje sodijo med najpogostejše duševne motnje, s katerimi se po svetu spopada okoli 300 milijonov ljudi. O anksioznih motnjah govorimo, ko nas obvladuje nerazumna tesnoba, ki ni odsev resnične nevarnosti ali pa je pretirana glede na okoliščine.

Popotniški dnevnik Nedelja v Gani

08.09.2010

V deževni Langmi smo čakali na Afriko natanko dva dni. V nedeljo, tretji dan, je vzšla s soncem in razkrila barve, zvoke, lepe ljudi in revščino.

Osebna zgodba "Znova normalno živim in si vračam, kar mi je odvzela obsesivno-kompulzivna motnja"

08.11.2021

"Uživam v novem študiju, delam, družim se, hodim na morje, smučam, skratka normalno živim. Končno se znova počutim samozavestna in koristna," pravi Janja Jeanette Bizjak in nasmeh se ji razleze čez ves obraz.

Intervju Peter Janjušević: "Starši naj otroka opogumljajo, da se sooča s svojimi strahovi"

25.10.2021

Ko starši opazijo, da se otrok začenja izogibati nenevarnim situacijam, ker mu vzbujajo tesnobo, naj mu nikar ne dajejo pri tem potuhe, temveč naj ga opogumijo za soočenje s strahovi, svetuje klinični psiholog in psihoterapevt Peter Janjušević.

Intervju Špela Hvalec: Cilj vedenjsko-kognitivne terapije ni pozitivno, temveč realistično razmišljanje

18.10.2021

Človeku z anksiozno motnjo scenarij življenja piše tesnoba, ki mu siromaši življenje, zato je pomembno, da kljub tesnobi vztraja pri uresničevanju življenjskih ciljev, pravi klinična psihologinja in vedenjsko-kognitivna psihoterapevtka Špela Hvalec.

Intervju Miran Možina: Čudim se, da se še nihče ni spomnil zavarovalne police za ljubezenska razočaranja

12.10.2021

O svojih strahovih in tesnobi pogosto molčimo, ker želimo svoje bližnje obvarovati pred bolečino. Ali pa tudi zato, kot pravi psihiater in psihoterapevt Miran Možina, ker se jih sramujemo. A če jih hočemo obvladati, moramo o njih spregovoriti.

Pred kamero Ivana Zajc, slovenistka in komparativistka: Filozofska fakulteta meri temperaturo družbe

24.02.2020

Ivana Zajc, magistrica slovenistike in primerjalne književnosti, pravi, da jo je študij humanistike opremil s strategijami razumevanja družbe in razmišljanja o njej.

Pred kamero Matej Košir, fizioterapevt: Fakulteta te ne nauči delati, temveč ti da temelj za nadaljnje učenje

17.02.2020

Matej Košir, diplomirani fizioterapevt, pravi, da mu je Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani ponudila dobro osnovo za nadaljnje izobraževanje: "Noben faks te ne nauči delati, je pa super, če ti da temelj, na podlagi katerega se lahko učiš naprej."

Pred kamero Doron Hekič: Povpraševanje po gradbenih inženirjih narašča, interes za ta študij pa upada

03.02.2020

Doron Hekič, ki je magistriral na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, ugotavlja, da število gradbenih investicij in povpraševanje po gradbenih inženirjih naraščata, interes za študij gradbeništva pa upada.

Pred kamero Žan Karničar, veterinar: Živali so čuteča bitja – sanjajo, jih je strah, so vesele ...

27.01.2020

Žan Karničar je že med študijem precej časa namenil praksi na fakulteti in v zasebni veterinarski kliniki, tako da je po diplomi takoj vedel, kje se bo zaposlil. Tudi na splošno diplomanti veterinarske fakultete nimajo težav pri iskanju službe, pravi.

Pred kamero Benjamin Penič, socialni delavec: Študij me je naučil opustiti vsevedno držo

10.02.2020

Benjamin Penič se je za študij na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani odločil zaradi notranjega vzgiba pomagati ljudem in prispevati k ustvarjanju bolj vključujoče družbe z manj predsodki in stigmami.

Stran 2 od 7
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov