Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Maja Kač

Film in TV Kako se je Veno Pilon "z vso vnemo oprijel fotografije" in ji ostal zvest do zadnjega dne

23.09.2022

Nekateri Ajdovci se še spominjajo, kako je Veno Pilon na sprehode vedno hodil s fotoaparatom okoli vratu. V zavesti smo ga ohranili predvsem kot slikarja, a fotografija je bila tista, ki se ji je najdlje predajal. Osvetljuje jo novi film Skozi moje oči.

Fotografija "Brez predhodnikov ni naslednikov." Začenja se Kranj Foto Fest.

24.08.2022

Danes vrata odpira Kranj Foto Fest, ki želi domači in mednarodni prostor spomniti, da je fotografija doma tudi v tem prostoru.

Dediščina Po skoraj 240 letih lahko spet gledamo prvotno poslikavo Gruberjeve palače

17.10.2022

Na stropu ovalnega stopnišča Gruberjeve palače je znova zasijala baročna poslikava svoj čas enega bolj cenjenih slikarjev avstrijskih dežel Kremser-Schmidta iz leta 1775, ki jo je bilo celo sodobnikom dano videti le 11 let.

Dediščina Javornik, vas, kjer je nekoč stala tudi graščina Žige Zoisa, danes pa o njej priča le še nekaj hiš

24.07.2022

Težko si je predstavljati, da je bil še 70 let nazaj Javornik na Gorenjskem popolnoma drugačno naselje, kot ga vidimo danes.

Razstave Superpozicije ali kaj nam pripovedujejo predmeti starih staršev, če jih postavimo v novo zgodbo

14.07.2022

Miza, na kateri igra fotografinja Lucija Rosc s svojo babico namizni tenis, je premajhna, da bi izmenjava žogic gladko tekla. A to se zgodi s predmeti iz otroštva – precej manjši so, kot se jih spomnimo. Odraščanje razmerja spremeni, spomin gre svojo pot.

Intervju "Skušam razumeti, kako je bila lahko bolezen nevidni poganjalec inovacij v arhitekturi"

10.07.2022

"Najlažje je pogledati nazaj in reči, kako so bili ljudje pred stoletji naivni v misli, da se bodo pred boleznijo zaščitili z nekaj vejicami timijana. Ampak v obdobju covida-19 smo sami počeli veliko norih reči," pravi nizozemski umetnik Bart Lunenburg.

Dediščina "Znanje o preteklosti nam pomaga, da se lažje prilagajamo na številne krizne situacije"

14.06.2022

Preteklost je izjemna zakladnica človeških del, izkušenj, znanja in ravno humanistične vede nam dejansko odgovarjajo na vprašanja, kako je biti človek in kaj je človeško v različnih pogojih bivanja in sveta, razmišlja Predrag Novaković.

Fotografija Ponjava 2: "To ni več samo šolska razstava"

14.06.2022

Po dobrem sprejetju prve razstave najboljših študijskih projektov katedre za fotografijo ALUO-ja se v Objektu 2 na območju ljubljanske Tobačne študentje predstavljajo na drugi postavitvi. To bodo danes ob 18.00 predstavili še na zadnjem vodstvu.

Intervju "Ne verjamem v investicije. Verjamem v kupovanje umetnosti iz ljubezni."

11.06.2022

Ernst Hilger, starosta med dunajskimi galeristi in eden vidnejših avstrijskih zbiralcev, pravi, da lahko ob delu neznanega avtorja čuti enako vznemirjenje, kot kadar gleda umetnino slavnega umetnika.

Intervju Staš Kleindienst: Čas 20. stoletja je minil in ostale so samo še ruševine

05.06.2022

Slike Staša Kleindiensta so ene tistih dragocenih del v umetnosti, ki premorejo preveč pripovedi, da bi jim zares lahko prišli povsem do dna. Ko odgrnemo eno plast, se srečamo z novo. Skupaj pa so zrcalo tega sveta, vseh njegovih anomalij in zablod.

Glasba Radijska detektivka o zapuščenem klavirju, ki že dolga desetletja stoji v studiu Radia Slovenija

31.05.2022

Ko se je skladatelj Gregor Strniša pred enajstimi leti odpravil na bralno vajo na Radio Slovenija, ni slutil, kakšna detektivka ga čaka. V Studiu 1 je njegovo pozornost pritegnil star klavir, za katerega nihče ni znal povedati, kako se je znašel tam.

LJUBAW V Ljubljano prihaja prvi Art Weekend: "Treba je spodbujati željo posameznika po umetnosti"

24.05.2022

Konec tedna bo zaživel prvi Ljubljana Art Weekend, ki bo z v tujini že dobro uveljavljeno formo tudi v slovenskem prostoru nagovarjal tri ključna vprašaja vizualne scene – medsebojno povezovanje, spodbujanj zbirateljstva in vstop v mednarodni prostor.

Stran 5 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov