Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Nadina Štefančič

Intervju Gibanje Nisem hotela: "Spolno nadlegovanje je vseprisotno in se dogaja vsak dan."

31.01.2021

"Ženske nam pišejo, kako se šele zdaj prvič zavedajo, da so bile spolno napadene, da to ni normalno, da se to ne bi smelo dogajati, da niso bile same krive, da niso izzivale," opisuje Ana Tikvić, ena od pobudnic gibanja Nisam Tražila (Nisem hotela).

Razstave Zapusti skupino? Med samoosamitvijo in skupinskim umetniškim procesom.

28.01.2021

V zadnjem letu se je osem študentk spoprijemalo z epidemijo in samoosamitvijo tudi v programu Akademskih oreščkov. Nastala je razstava, sestavljena iz 7 projektov, ki med drugim usmerjajo pogled v sobivanje s kokošmi, kraljico mortadel in igranje harfe.

Intervju Zoran Predin: "Pisatelj je v nasprotju s kantavtorjem pravi svobodnjak."

15.01.2021

"Iz tekstopiščeve kletke je pisatelj v meni ušel s pisanjem dnevnikov, potopisov za časopise in sčasoma še s pisanjem kratkih zgodb," opisuje Zoran Predin. Pred kratkim je napisal še roman, in kot pravi, v tem domišljijskem svetu našel vzporedno svobodo.

Intervju Nejc Gazvoda: "Zanimajo me ljudje in njihova hrepenenja. Nič drugega."

31.12.2020

Silvestrski večer bo nocoj na odru Mestnega gledališča ljubljanskega in v živo prek spleta zaživel kar petkrat, a vse znotraj ene predstave. Romantična drama Jazz, ki jo je napisal in režiral Nejc Gazvoda, se namreč dogaja na pet novoletnih večerov.

Intervju Januš Aleš Luznar: Projekt ozvočevanja srca je na neki način moja duhovna pesem

27.12.2020

"Sam mislim, da srca komunicirajo na nezavedni ravni, ko so fizično blizu drug drugega. Srce je močen generator elektrokardiomagnetskega polja," razmišlja Januš Aleš Luznar, avtor avdiovizualnih uprizoritev, ki v središče raziskav postavlja srčni utrip.

20 v 2020 Krik kulture v kriznem letu

20.12.2020

Letos je kulturniški upor dobil novo ime – akcija za kulturo. Nestrinjanje s trenutno kulturno politiko so kulturniki na pobudo Aktiva delavk in delavcev v kulturi izražali s protesti, ki so jih zasnovali v prepletu gledališča, literature in performansa.

Liffe "Pojem razdevičenja je šel dobro z namero: posneti film o strahu pred odraščanjem"

22.11.2020

"Vprašanje, kako odrasti, je ves čas vzpostavljalo resno ozračje na snemanju. Zdaj mi je smešna resnost, s katero smo se lotevali tega vprašanja, ampak mislim, da ravno zato film stoji," Marko Djordjević opisuje nastajanje filma Moj jutranji smeh.

Intervju Hana Ćurak: Ustvarjanje memov je še najbolj podobno pisanju poezije

29.10.2020

"K memom se ljudje vračajo, uporabljajo jih za opis svojih intimnih čustvenih situacij," razmišlja Sarajevčanka Hana Ćurak, avtorica strani Sve su to vještice, na kateri objavlja meme s feministično vsebino.

Intervju Srdan Golubović: Najbolj se bojimo tistih, ki imajo dostojanstvo

11.10.2020

Protagonistu filma Oče zaradi revščine odvzamejo hčerko in sina. Da bi ju dobil nazaj, krene na pešpot od juga Srbije do Beograda. Za režiserja Srdana Golubovića je prehojena pot "potovanje od poraženca tranzicije do nekoga, ki si povrne dostojanstvo".

Knjige Prišel, videl, bral: pogovor o knjigah z Bronjo Žakelj in Goranom Vojnovićem

25.09.2020

"Tehnologija ne bo nikoli presegla preprostosti knjige, popoln izum je. Zvočne in digitalne knjige vidim kot dodatek, izhod v sili," je razmišljal Goran Vojnović na javni debati Prišel, videl, bral, ki je potekala v četrtek v SNG-ju Maribor.

Mesto žensk Uporne muze: Kako je video pomagal pisati zgodovino feminizma

25.09.2020

"V svojem poznejšem igralskem delu se je Delphine Seyrig na neki način bojevala proti vlogi skrivnostne, nedotakljive ženske, dive, ki jo je iz nje naredil film Lani v Marienbadu," razlaga Nataša Petrešin - Bachelez, kuratorka programa Uporne muze.

Intervju Vesoljski psi: Osnovna ideja je bila narediti film, ki ne počloveči živali

17.09.2020

Elsa Kremser in Levin Peter sta želela posneti film, ki iz svojih živalskih protagonistov ne bi naredil Disneyjevih junakov. Snemanje ju je vodilo od krdela potepuških psov v Moskvi do Lajke, prvega živega bitja v vesolju.

Stran 7 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov