Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Čist novo Otroški poročevalec in Jurij Zrnec

12.02.2024

Bi se tudi vi želeli preizkusiti kot novinar, ki znani osebi postavlja vprašanja, vse to pa posname čisto prava kamera? No, takšna želja se je uresničila Davidu, ki je za znanega slovenskega igralca jurija Zrneca pripravil nekaj zanimivih vprašanj.

Moje telo Vnetje oči

14.01.2024

Do vnetja oči lahko pride zaradi različnih vzrokov. Prepoznamo ga po bolečih očeh, ki nas lahko močno pečejo, se solzijo, v njih ali ob njih se lahko nabira gnoj. Oči ne moremo odpreti in občutljive so na svetlobo. Zaradi tega nas lahko boli tudi glava.

Zakaj? Zato! Zakaj je lipov čaj zdrav?

09.02.2024

Lipo poznamo kot mogočno drevo. Njeni cvetovi pa se potrgajo, posušijo in iz njih si lahko skuhamo zelo okusen čaj.

Moje telo Kaj je disleksija?

07.02.2024

Kdor ima disleksijo je bister, vendar ima v primerjavi s sošolci in ostalimi vrstniki bistveno več težav na področju usvajanja branja, pisanja in pravopisa. Lahko bi rekli, da dislektiku črke in številke "plešejo" pred očmi.

Scena To morate videti: Fehtarji so se na Schatzi Partiju na oder pripeljali kar s sanmi

29.12.2023

Na Gospodarskem razstavišču je bil letos pravi božični spektakel, ki je ponujal obilico božičnih pesmi s strani skupine Fehtarji. Pridružili so se jim tudi mnogi glasbeni gostje. Vzdušje je bilo zelo divje in praznično.

Narava Kje najprej vstopijo v novo leto?

31.12.2023

Zaradi vrtenja Zemlje okrog svoje osi povsod na Zemlji ni ura enaka. Kot že samo ime "vzhod" pove, tam Sonce vzhaja najprej. To tudi pomeni, da se tam dan začne najprej. Kdo torej najprej vstopi v novo leto?

Zakaj? Zato! Kdo je Veronika Deseniška, o kateri prepeva tudi Raiven?

31.01.2024

Veronika Deseniška je zgodovinska osebnost, o kateri prepeva tudi letošnja predstavnica Slovenije za pesem Evrovizije, pevka Raiven. Poglejmo torej, kdo je bila Veronika Deseniška.

Rastline Rabarbara, pogosteje bi lahko bila na krožniku

13.01.2024

Rabarbara je zelenjava, ki se razraste v precej velik grm. V kulinariki se uporablja steblo, ki je zelo sočno. Iz rabarbare pa se lahko skuha tudi sladek kompot in sladice. Zelenjava je zelo zdrava, saj vsebuje ogromno vitaminov in hranljivih snovi.

Moje telo Kaj je barvna slepota?

02.01.2024

Barvna slepota ali strokovno daltonizem pomeni težave pri zaznavanju določenih barv. Barvno slepi ljudje večinoma ne vidijo sveta brez barv, kot bi si morda kdo mislil. Največkrat gre za težave pri zaznavanju, na primer rdeče in zelene barve.

Rastline Bodika – zimzeleni grm

01.01.2024

Navadna bodika je vedno zeleno drevo z bodičastimi listi. Plodovi so majhne okrogle in rdeče jagode, ki na prvi pogled spominjajo na rdeči ribez. Ti plodovi niso užitni, saj gre za okrasno rastlino. Grm številni posadijo na vrtu kot okrasno ograjo.

Zakaj? Zato! Zakaj sploh praznujemo novo leto?

31.12.2023

31. december je uradno zadnji dan v določenem koledarskem letu. Ste kdaj razmišljali, zakaj je tako? Odgovor se skriva predvsem v družbenem dogovoru. Skoraj povsod po svetu namreč uporabljamo gregorijanski koledar, ki vsebuje 12 mesecev.

Živali Alpski kozorog

30.12.2023

Kozorogov življenjski prostor so odprti skalnati predeli nad gozdno mejo. Živi višje kot gams. Pozimi se zaradi pomanjkanja hrane spusti tudi do gozdov. Najbolj je prepoznaven po svojih mogočnih rogovih. Imata jih oba, tako samec kot samička.

Stran 17 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov