Begunska kriza
slice
106-letni Afganistanki Švedska zavrnila azil - grozi ji deportacija
Družina po balkanski poti do Švedske, 5. september 2017 ob 09:42 106-letni Afganistanki, ki je na begu pred islamskimi skrajneži preživela nevarno pot do Evrope, pri čemer sta jo njen sin in vnuk nosila čez gore, puščave in gozdove, zdaj grozi deportacija iz ...
48
Bruselj: Madžarsko prošnjo bomo preučili, a ograj ne financiramo
48
1. september 2017 ob 15:56 V Evropski komisiji so v odzivu na madžarsko prošnjo za evropska sredstva za ukrepe na meji za zaustavitev toka prebežnikov, ki vključujejo postavitev ograje, sporočili, da so jo pripravljeni hitro ...
Avstrija za podaljšanje nadzora na schengenskih mejah za nedoločen čas
70
26. avgust 2017 ob 12:05 Avstrija bi zaradi še vedno aktualne begunske krize podaljšala nadzor na notranjih schengenskih mejah za nedoločen čas.
Trudeau po tiho prisiljen zapreti kanadska "odprta vrata vsem beguncem"
49
25. avgust 2017 ob 19:02 Justin Trudeau bo moral, kot kaže, požreti svoje velikodušne besede, da je Kanada varen pristan za vse, ki jim v ZDA pod Donaldom Trumpom grozi deportacija.
Turški tihotapci prek Črnega morja v Romunijo prepeljali 68 prebežnikov
13
21. avgust 2017 ob 21:07 Romunske oblasti so sporočile, da je njihovo obalo že drugič v tem tednu doseglo plovilo s prebežniki. 12. avgusta so tihotapci prepeljali 69 ljudi, tokrat pa 68, med njimi 23 otrok.
Zdravniki brez meja ustavili operacijo reševanja prebežnikov v Sredozemlju Nevladna organizacija Zdravniki brez meja je začasno ustavila akcijo iskanja in reševanja prebežnikov v Sredozemskem morju. Kot razlog so navedli grožnje libijske obalne straže.
31
Število nezakonitih prehodov meje se povečuje, največ je Afganistancev Število nezakonitih prehodov državne meje se je povečalo.
59
Avstrija dodatno poostrila nadzor na meji zaradi nezakonitih prehodov Avstrijski notranji minister Wolfgang Sobotka je ukazal dodatno poostritev nadzora na obmejnih območjih, da bi preprečili nezakonite migracije.
34
Tunizijski ribiči preprečili privez ladje z evropskimi skrajnimi desničarji Tunizijski ribiči so preprečili pristanek ladje C-Star z evropskimi skrajnimi desničarji, ki želijo ovirati prebežnike na njihovi poti iz Afrike v Evropo.
242
Italija: Policija zasegla ladjo nemških humanitarcev Italijanski policisti so začasno zasegli ladjo manjše nemške humanitarne skupine Jugend Rettet. Posadka je namreč osumljena gojenja neposrednih stikov s tihotapci prebežnikov.
56
Italijanske ladje se bodo v libijskih vodah bojevale proti tihotapcem ljudi Oba domova italijanskega parlamenta sta potrdila vojaško misijo pred obalo Libije, s katero se bodo borili proti tihotapcem ljudi.
54
Slovaška bo kljub nasprotovanju kvotam sprejela 60 prebežnikov Slovaška je izrazila pripravljenost za prostovoljni sprejem 60 prebežnikov, čeprav načeloma vztraja pri nasprotovanju kvotam za sprejem prebežnikov znotraj držav članic Evropske unije.
24
Večina nevladnih organizacij zavrnila kodeks ravnanja v Sredozemlju Več nevladnih organizacij na ponedeljkovem srečanju s predstavniki italijanske vlade ni podpisalo kodeksa ravnanja pri reševanju prebežnikov v Sredozemskem morju.
58
Slovenija sprejela skupino desetih prebežnikov iz Eritreje V Slovenijo je v sredo prispelo deset državljanov Eritreje, so sporočili z notranjega ministrstva.
138
Italija namerava v libijskih vodah prestrezati in nato tudi vračati prebežnike Italija namerava v libijskih vodah do avgusta namestiti več ladij, s katerimi bodo poskušali zajeziti tok prebežnikov.
53

Svet
link
Pjongčang 2018 - od iger miru do sumničavega pogledovanja k severni sosedi
36
21. september 2017 ob 06:20 "Na teh olimpijskih igrah bo še vse tako, kot je bilo na igrah do zdaj: športniki Južne in Severne Koreje bodo nastopili vsak pod svojo zastavo. Da bi nastopali v združeni reprezentanci, bo po moji ...
Več novic ...
Kazalo