Begunska kriza
slice
Prvo skupino beguncev iz Libije evakuirali v Niger
V Afriki skupno potrebnih 277.000 nastanitev, 12. november 2017 ob 16:25 Združeni narodi so v soboto iz Libije evakuirali prvo skupino najbolj ranljivih beguncev, večinoma žensk in otrok z etiopskim, eritrejskim in sudanskim državljanstvom, ki so jih prepeljali v ...
6
Italija: Na begunskem čolnu domnevno nasilno umrlo 26 Nigerijk
88
8. november 2017 ob 09:57 Italijanske oblasti preiskujejo smrt 26 Nigerijk, ki so bile domnevno umorjene na čolnih, s katerimi so prebežniki skušali priti čez Sredozemsko morje v Evropo.
V Sredozemskem morju rešili 700 prebežnikov, 23 jih je umrlo
95
4. november 2017 ob 08:24 Italijanska obalna straža je ob pomoči španske ladje v petek v Sredozemskem morju rešila več kot 700 prebežnikov, a iz morja povlekla tudi 23 trupel.
Europol in Eurojust aretirala 26 tihotapcev prebežnikov
11
26. oktober 2017 ob 19:42 Evropski policijski urad Europol in urad za evropsko pravosodno sodelovanje Eurojust sta v skupni akciji proti tihotapljenju ljudi aretirala 26 osumljencev.
Policija letos obravnavala 1.275 nezakonitih prehodov meje, med njimi največ Afganistancev
51
30. september 2017 ob 12:43 Policisti so letos do septembra obravnavali 1.275 nezakonitih prehodov meje, med katerimi je bilo 498 državljanov Afganistana.
106-letni Afganistanki Švedska zavrnila azil - grozi ji deportacija 106-letni Afganistanki, ki je na begu pred islamskimi skrajneži preživela nevarno pot do Evrope, pri čemer sta jo njen sin in vnuk nosila čez gore, puščave in gozdove, zdaj grozi deportacija iz ...
48
Bruselj: Madžarsko prošnjo bomo preučili, a ograj ne financiramo V Evropski komisiji so v odzivu na madžarsko prošnjo za evropska sredstva za ukrepe na meji za zaustavitev toka prebežnikov, ki vključujejo postavitev ograje, sporočili, da so jo pripravljeni hitro ...
48
Avstrija za podaljšanje nadzora na schengenskih mejah za nedoločen čas Avstrija bi zaradi še vedno aktualne begunske krize podaljšala nadzor na notranjih schengenskih mejah za nedoločen čas.
71
Trudeau po tiho prisiljen zapreti kanadska "odprta vrata vsem beguncem" Justin Trudeau bo moral, kot kaže, požreti svoje velikodušne besede, da je Kanada varen pristan za vse, ki jim v ZDA pod Donaldom Trumpom grozi deportacija.
49
Turški tihotapci prek Črnega morja v Romunijo prepeljali 68 prebežnikov Romunske oblasti so sporočile, da je njihovo obalo že drugič v tem tednu doseglo plovilo s prebežniki. 12. avgusta so tihotapci prepeljali 69 ljudi, tokrat pa 68, med njimi 23 otrok.
13
Zdravniki brez meja ustavili operacijo reševanja prebežnikov v Sredozemlju Nevladna organizacija Zdravniki brez meja je začasno ustavila akcijo iskanja in reševanja prebežnikov v Sredozemskem morju. Kot razlog so navedli grožnje libijske obalne straže.
31
Število nezakonitih prehodov meje se povečuje, največ je Afganistancev Število nezakonitih prehodov državne meje se je povečalo.
59
Avstrija dodatno poostrila nadzor na meji zaradi nezakonitih prehodov Avstrijski notranji minister Wolfgang Sobotka je ukazal dodatno poostritev nadzora na obmejnih območjih, da bi preprečili nezakonite migracije.
34
Tunizijski ribiči preprečili privez ladje z evropskimi skrajnimi desničarji Tunizijski ribiči so preprečili pristanek ladje C-Star z evropskimi skrajnimi desničarji, ki želijo ovirati prebežnike na njihovi poti iz Afrike v Evropo.
242
Italija: Policija zasegla ladjo nemških humanitarcev Italijanski policisti so začasno zasegli ladjo manjše nemške humanitarne skupine Jugend Rettet. Posadka je namreč osumljena gojenja neposrednih stikov s tihotapci prebežnikov.
56

Kazalo