Begunska kriza
slice
V Sredozemlju prva hujša nesreča čolna s prebežniki letos
Najmanj 25 smrtnih žrtev, 6. januar 2018 ob 19:54 Ob obali Libije je potonil čoln, na katerem je bilo morda kar 150 prebežnikov. Umrlo naj bi najmanj 25 ljudi, točna številka še ni znana. Prenapolnjen gumijast čoln je potonil severno od Tripolisa.
18
Izrael ukazal izgon afriških prebežnikov
37
2. januar 2018 ob 21:40 Izraelska vlada je izdala obvestilo na tisočim afriškim prebežnikom, naj zapustijo državo ali pa jim preti zaporna kazen.
Srbska policija v Šidu odstranila prebežnike
7
27. december 2017 ob 12:39 Srbski policisti so odstranili okoli 150 prebežnikov, ki so v Šidu na meji med Srbijo in Hrvaško protestirali od ponedeljka zvečer. Pri tem ni bilo incidentov ali nasilja.
AI: Evropski voditelji sokrivi mučenja prebežnikov v Libiji
97
12. december 2017 ob 09:17 Organizacija za človekove pravice Amnesty International (AI) je vlade evropskih držav obtožila, da so sokrive mučenja in zlorab več deset tisoč beguncev in migrantov, ki jih libijske oblasti ...
Nemški piloti ne želijo sodelovati pri deportaciji afganistanskih prebežnikov
106
5. december 2017 ob 12:22 Nemški piloti so prizemljili več kot 200 letal, saj nočejo sodelovati pri deportaciji prebežnikov, ki so jim nemške oblasti zavrnile prošnjo za azil, v Afganistan.
V Nemčiji napad z nožem na probegunskega župana Župana zahodnonemškega mesta Altena Andreasa Hollsteina iz vrst Krščanskodemokratske unije (CDU) so pred prodajalno kebabov zabodli z nožem.
31
Prvo skupino beguncev iz Libije evakuirali v Niger Združeni narodi so v soboto iz Libije evakuirali prvo skupino najbolj ranljivih beguncev, večinoma žensk in otrok z etiopskim, eritrejskim in sudanskim državljanstvom, ki so jih prepeljali v ...
6
Italija: Na begunskem čolnu domnevno nasilno umrlo 26 Nigerijk Italijanske oblasti preiskujejo smrt 26 Nigerijk, ki so bile domnevno umorjene na čolnih, s katerimi so prebežniki skušali priti čez Sredozemsko morje v Evropo.
88
V Sredozemskem morju rešili 700 prebežnikov, 23 jih je umrlo Italijanska obalna straža je ob pomoči španske ladje v petek v Sredozemskem morju rešila več kot 700 prebežnikov, a iz morja povlekla tudi 23 trupel.
95
Europol in Eurojust aretirala 26 tihotapcev prebežnikov Evropski policijski urad Europol in urad za evropsko pravosodno sodelovanje Eurojust sta v skupni akciji proti tihotapljenju ljudi aretirala 26 osumljencev.
11
Policija letos obravnavala 1.275 nezakonitih prehodov meje, med njimi največ Afganistancev Policisti so letos do septembra obravnavali 1.275 nezakonitih prehodov meje, med katerimi je bilo 498 državljanov Afganistana.
51
106-letni Afganistanki Švedska zavrnila azil - grozi ji deportacija 106-letni Afganistanki, ki je na begu pred islamskimi skrajneži preživela nevarno pot do Evrope, pri čemer sta jo njen sin in vnuk nosila čez gore, puščave in gozdove, zdaj grozi deportacija iz ...
48
Bruselj: Madžarsko prošnjo bomo preučili, a ograj ne financiramo V Evropski komisiji so v odzivu na madžarsko prošnjo za evropska sredstva za ukrepe na meji za zaustavitev toka prebežnikov, ki vključujejo postavitev ograje, sporočili, da so jo pripravljeni hitro ...
48
Avstrija za podaljšanje nadzora na schengenskih mejah za nedoločen čas Avstrija bi zaradi še vedno aktualne begunske krize podaljšala nadzor na notranjih schengenskih mejah za nedoločen čas.
71
Trudeau po tiho prisiljen zapreti kanadska "odprta vrata vsem beguncem" Justin Trudeau bo moral, kot kaže, požreti svoje velikodušne besede, da je Kanada varen pristan za vse, ki jim v ZDA pod Donaldom Trumpom grozi deportacija.
49

Svet
link
Katalonski parlament: Predsednik neodvisnosti naklonjeni Roger Torrent
14
17. januar 2018 ob 13:11 Katalonski parlament, ki se je po predčasnih volitvah konec decembra sešel na ustanovni seji, je dobil novega predsednika. To je postal Roger Torrent iz leve stranke ERC.
Več novic ...
Kazalo