Sodišče je Rakušo obsodilo na enotno kazen 17 let za rešetkami. Foto: MMC RTV SLO
Sodišče je Rakušo obsodilo na enotno kazen 17 let za rešetkami. Foto: MMC RTV SLO
Rakušu 17 let za zapahi

62-letnega Ptujčana so priprli januarja letos zaradi utemeljenega suma, da je spolno zlorabil 15-letno hčerko, ki je z njim zanosila. Sodišče mu je za kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, dosodilo 15 let zaporne kazni, 2 leti in 2 meseca pa za kaznivo dejanje nasilja v družini, je sporočila novinarka TV Slovenija Saška Jazbec.

V enotno kazen 17 let zapora bo vštet tudi pripor od 24. januarja dalje. Rakuša ob branju sodbe ni pokazal nobenega obžalovanja in je napovedal, da se bo pritožil na vse pristojne institucije.

Rakušo verjetno čaka še več sojenj
Z odločitvijo sodišča sta zadovoljna tako pooblaščenec oškodovanke Franci Matoz, ki je za TV Slovenija še dejal, da "nikakršna kazen ne odtehta tistega, kar je žrtev prestajala", kot tudi okrožna državna tožilka, ki pravi: "Izrek sodbe je ustrezen temu, kar sem predlagala, čeprav sem predlagala malo več." Na dosojeno kazen tako ne bo vložila pritožbe.

Sodba sicer še ni pravnomočna, bodo pa Rakuši, kot kaže, sodili še zaradi dveh spolnih napadov na mladoletni osebi, domnevno tudi njegovi hčerki.

Spomnimo še, da je center za socialno delo družino zaradi neurejenih razmer obravnaval že pred približno 17 leti, a se je nato za nekaj časa odselila v tujino, po vrnitvi pa težav niso zaznali.

Rakušu 17 let za zapahi