18-letno dekle čaka sojenje zaradi poskusa umora. Foto: MMC RTV SLO
18-letno dekle čaka sojenje zaradi poskusa umora. Foto: MMC RTV SLO

V ponedeljek, nekaj pred peto uro zjutraj, je policijo na pomoč poklicala 26-letna ženska iz Melincev in povedala, da je v njihovo hišo vstopila neznana ženska in jo pretepla s kladivom po glavi in odšla neznano kam, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Povedala je še, da je vsa krvava in da rabi reševalno vozilo.

Policist in kriminalisti so takoj odšli na kraj dejanja in ugotovili, da je nekaj čez 4.30 v hišo prišla mlajša ženska, ki je odšla v spalnico, kjer je s kladivom po glavi večkrat udarila 26-letno oškodovanko. Kričanje je slišala 62-letna ženska v sosednji sobi in takoj stekla v spalnico. Ob prihodu v spalnico se je napadalka s kladivom spravila tudi nadnjo in jo udarila po glavi. Po prerivanju je zbežala neznano kam.
Storilko so kmalu prijeli, izvedli hišno preiskavo in na podlagi pridobljenih dokazov napisali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma poskusa umora in povzročitve lahke telesne poškode. 26-letna oškodovanka je dobila hude telesne poškodbe, 62-letna oškodovanka pa lahko telesno poškodbo. Osumljenko so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki pa zoper njo ni odredil pripora, ampak ji je prepovedal približevanje.