Črna kronika
()

Poudarki

  • Napovedujejo pritožbo na evropsko sodišče
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 13 glasov Ocenite to novico!
Alenka Karner
33-letno Alenko in 36-letnega Mihaela Karnerja sumijo preprodaje prepovedanih poživil. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Alenko Karner izpustili na prostost, Avstrije ne sme zapustiti.

Primer roma na vrhovno sodišče
16. marec 2012 ob 10:29
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Alenko Karner so v sredo po plačilu varščine izpustili iz celovškega pripora. Avstrije ne sme zapustiti, medtem ko njen mož Mihael ostaja priprt.

Po neuradnih podatkih časnika Delo naj bi bila višina varščine 250.000 evrov. Delo ob tem dodaja, da avstrijsko sodišče, tako kot slovensko, kot varščino upošteva tudi hipoteke nad nepremičninami, bančne garancije in podobno.

Napovedujejo pritožbo na Evropsko sodišče
Odvetniška ekipa Karnerjevih bo vložila pravno sredstvo na avstrijsko vrhovno sodišče, ki bo odločalo o zadevi. Če bo sodišče ugodilo Karnerjevima, bosta zakonca povsem prosta in zadeva ne bo prišla na pravosodno ministrstvo. Če pa ne bi ugodilo, potem sledi pravosodno ministrstvo in pozneje še morebitna pritožba na Evropsko sodišče za človekove pravice, pojasnjuje odvetnik Marko Bošnjak.

Pravosodno ministrstvo mora sicer podati dokončno dovoljenje za izročitev zakoncev ZDA, kar je potrdilo že višje sodišče v Gradcu. Postopek izročitve pa bi lahko ustavila pritožba Karnerjevih na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu.

Aretirali so ju tik pred novim letom
Zakonca Karner je avstrijska policija aretirala 27. decembra lani v okviru sodelovanja z ameriškimi in italijanskimi oblastmi zaradi domnevne prodaje dopinških preparatov prek interneta. Karnerjeva naj bi vodila mrežo preprodajalcev anaboličnih steroidov, z njihovo prodajo pa sta po ocenah avstrijske policije zaslužila okoli 38 milijonov evrov.

Okrožno sodišče v Massachusettsu v ZDA je zoper njiju 3. marca 2010 vložilo obtožnico, v kateri zakoncema očitajo, da sta med letoma 2000 in 2008 prodala več sto tisoč doz anabolikov. Na podlagi obtožnice je bil izdan tudi nalog za prijetje.

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo