Črna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 9 glasov Ocenite to novico!
Kokain
Prijeti naj bi bili del mednarodne kriminalne združbe, ki naj bi se ukvarjala predvsem s kokainom. Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Dodaj v

Aretirali trojico, ki naj bi preprodajala kokain

Zagrožena kazen do 15 let zapora
16. junij 2017 ob 10:52
Celje - MMC RTV SLO, STA

Na območju Celja, Ljubljane in Kranja je v četrtek potekalo več hišnih preiskav zaradi suma storitve kaznivih dejanj, povezanih z mamili. Trem ljudem so kriminalisti odvzeli prostost.

Gre za 51-letnega državljana BiH-a z območja Celja ter 43 in 33 let stara moška, doma iz Ljubljane in Celja. Osumljene bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi mamili. Za kaznivo dejanje je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. Obravnavane bodo kriminalisti najverjetneje danes privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Kriminalisti so preiskavo izvajali na podlagi obvestil ter v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi in tujimi pravosodnimi organi, predvsem iz Italije. Z različnimi preiskovalnimi dejavnostmi, tudi prikritimi preiskovalnimi ukrepi, ki so potekali od sredine lanskega leta, so ugotovili, da so osumljeni sodelovali v širše organizirani kriminalni združbi, ki je delovala na širšem evropskem prostoru, ter bila organizirana za promet in preprodajo prepovedanih drog, predvsem kokaina.

Osumljeni so med drugimi sodelovali tudi pri nabavi kokaina in prometu s približno 47 kilogrami kokaina, ki je bil slovenskemu državljanu maja lani zasežen v Milanu. Po dostopnih podatkih je bil takrat aretirani slovenski državljan zaradi vpletenosti v kaznivo dejanje že obsojen na osemletno zaporno kazen.

Ugotovljeno je bilo, da so bila mamila, zasežena v Italiji, namenjena v Slovenijo.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
Rasta75
# 16.06.2017 ob 12:51
Pa se je grosist, ki oskrbuje slovenski politični vrh in preostalo "elito", znebil konkurence. Se bo urad za varstvo konkurence kaj zganil?
aka29
# 16.06.2017 ob 11:40
Ljudstvo, če veš za enega iz Šiške ga pač prijavi, pa boš lahko malo bolj utemeljeno upal, "da so ga že dobili."
gispa
# 16.06.2017 ob 11:45
@izo
Ja valda. Moje osebno mnenje je, da bi morali legalizirati vse droge in jih uporabljati v zdravstvu. Če lahko metadon, zakaj ne bi še kaj drugega? Ne bom sedaj na dolgo razlagal kakšne so prednosti in slabosti legalizacije. So nekateri že večkrat povedali pod raznimi novicami na te teme.
Je pa razlika med heroinom in kokainom. Ne meči tega v isti koš. Če ne veš, si vsaj na wikipedii preberi.

Narod je pa že v rožicah. Nekateri vsak večer za šankom. Nismo Slovenci edini taki.

Ljudje počnite, kar hočete. Uničujte si življenje z alkoholom, cigareti, maščobami, cukrom, sintetičnimi drogami in zdravili. Ni moja stvar. Najprej moram pred svojim pragom pomesti tako, da neham kaditi cigarete.
Podal sem le svoje mnenje, ki se nanaša na legalizacijo drog. Če že mečemo droge v isti koš, potem tja spadajo tudi cigarete, alko, čaj, kava, cuker, maščobe, gemblanje, internet, videoigre, smartfoni in vsa računalniška tehnika ter navsezadnje tudi TV in radio. Obstajajo pa tudi ljudje, ki so odvisni od dela. Vse to tudi škoduje našemu zdravju, prepovedal pa tega ne bo noben. Sploh pa ne dela. :)
Lupo
# 16.06.2017 ob 15:45
Aretirali trojico, ki naj bi preprodajala kokain

To se zgodi tistim ki nimajo vez v politiki!
Pjanc
# 16.06.2017 ob 15:09
Sem včeraj videl kriminaliste na delu malce pred Bistrico na regionalni cesti. Možno da je to to, ker so tudi včeraj ulovili trojico? No, naj povem da je ogromno vozil stalo na regionalni cesti zaradi nesreče in del na AC, kar naenkrat pa so tri vozila znamke VW prehitevala vse kar se prehiteti da. Nasproti je prišel avto in jasno je bilo da so se mogli umaknit. En se je skušal vrinit pred mene, pa ga nisem spustil. Pogledal sem ga v faco (velika golobučna glava), preklinjal je kolkr se je dal, itd itd. No potem se je nekak zrinu in oddivjal naprej.

Na kar pa vidim na enem izmed počivališč, ko so ga kriminalisti zmetali z avta in ga položili na haubo. En mu je ravno bral pravice. :D Je bilo kot v filmu, policisti v jopičih, maskah da se jim ne vidi obraz, pištolah. Jaz pa sem 5min prej težil temu drugdilerju da se naj ne vriva, zelo verjetno je pa bežal haha
pikam_dopust
# 16.06.2017 ob 14:29
Kokaina je kolikor hočeš, posebej med kravatarji in ostalimi na oblasti oz. v družbeni eliti.
Hribovc
# 16.06.2017 ob 11:38
Sem pr šanku slišu, da so v dolini v vsaki ulci trije in da so sam ene moteče odkantal. Jejhata, jejhata.
samogledam
# 16.06.2017 ob 12:58
tudi jaz mislim,da je drzava dolzna vzpostaviti taksno zakonodajo,da uporabnik z registracijo pri zdravniku prejme drogo v lekarni na beli recept ( placljivo).Tako bi imeli registrirane odvisnike,davke in znebili bi se kriminalcev-dilerjev-zvodnikov-prostitucije-nasilnikov v crnem BMW iz tujine.
heristalski166
# 16.06.2017 ob 11:41
ja to so delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, kot da so kemikalije (pomirjevala, uspavala, antidepresivi) ki jih zdravniki tako radi dajo in farmacevti tako služijo pa kej zelo bolj zdrava
marvin34
# 16.06.2017 ob 11:40
izo, absolutno. Bilo bi 100x bolj varno za vse, ce bi bila na trgu preverjeno cista in preprosto legalno dobavljiva substanca, pa se drzava bi imela nekaj od tega.
Ljudstvo
# 16.06.2017 ob 11:25
Vem za enega iz Šiške, ki je star 31. Upal sem, da so ga (že) dobili.
ginza
# 19.06.2017 ob 15:52
gispa:Samo to je zmerna uporaba droge in bi rekel, da ni nevarno ne na kratki ne na dolgi rok.

Povej to vsem tistim tisočim Kolumbijcem, ki jih je pomoril Escobar, pa tistim mehičanom, ki so jih obglavili ali na kak drug način pobili člani raznih kartelov.
ginza
# 19.06.2017 ob 15:50
Naj začnejo zapirat tiste, ki droge kupujejo in uporabljajo. Tu zna biti več učinka.
FancyBoy
# 16.06.2017 ob 19:15
Kak izgon iz drzave za vse vecne cajte, bi prav prisel.
Pastafarian
# 16.06.2017 ob 17:42
Dilanje koke, trave in cigaret je danes očitno glavni problem v naši državi, da je te članke potrebno tako izpostavljat, ne preberemo pa skorajda popolnoma nič o kaznovanih, ki kradejo našo državo in kaj so jim zasegli. Smo na vrhu po korupciji a aretacij v zvezi s tem pa nobenih, no saj je konec koncev logično, sami sebe ne bojo kajne ...
KAROLINA
# 16.06.2017 ob 16:09
Razpečevanje bo še naprej, kajti če nekdo prizna krivdo, mu država (pretežno) naloži le družbenokrostno delo toliko in toliko ur. Karavana pa gre dalje.
REsnica
# 16.06.2017 ob 16:06
So tokrat le prijeli malo preprodajalsko ribo manuela iz bližine lj cvetličarne? So se oglasili pri lj frizerju Vugi?
Ali pa pri kakšnem znanem odjemalcu...recimo kakšnem mladem poslancu?
pjandura
# 16.06.2017 ob 14:37
pa če smo ravni še pri tem, naj legalizaijo še heroin, pa lsd, sintetitko itd itd. država bo cvetela, narod pa v rožicah...

Zakaj že?
Ljudstvo
# 16.06.2017 ob 14:16
aka29
# 16.06.2017 ob 11:40
Prijavi neprimerno vsebino
Ljudstvo, če veš za enega iz Šiške ga pač prijavi, pa boš lahko malo bolj utemeljeno upal, "da so ga že dobili."


Je že stari znanec policije baje. Bo že dobil svoje, samo vprašanje časa.
gispa
# 16.06.2017 ob 11:19
Legalizirajte pa bo gmah. Aja država rabi keš...

Ne me narobe razumet. Kokain je lahko huda droga, če si enkrat od nje zasvojen. Sam ga nisem nikoli poskusil, sem pa videl njegove učinke pri ljudeh, ki to vzamejo parkrat na leto, ob posebnih priložnosti. Samo to je zmerna uporaba droge in bi rekel, da ni nevarno ne na kratki ne na dolgi rok.
Če si enkrat na leto pijan, lahko narediš večjo piz***** kot pa zadet od kokaina.
Ne vem pa, kako je z odvisniki, ki to rabijo vsak dan po večkrat.
Kekec99
# 16.06.2017 ob 13:22
Ugotovljeno je bilo, da so bila mamila, zasežena v Italiji, namenjena v Slovenijo.
-------------------------------------
Napačna ugotovitev
izo
# 16.06.2017 ob 11:24
pa če smo ravni še pri tem, naj legalizaijo še heroin, pa lsd, sintetitko itd itd. država bo cvetela, narod pa v rožicah..
Kazalo