Policija še preučuje okoliščine nesreče. Foto: Foto: PU Maribor
Policija še preučuje okoliščine nesreče. Foto: Foto: PU Maribor

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da se je prometna nesreča zgodila okoli 1. ure zjutraj, ko je voznica osebnega avtomobila trčila v motorista, ki je vozil pred njo. Voznica, državljanka Slovenije in Avstrije, je doma iz okolice Gradca, nesrečo pa je povzročila zaradi neprilagojene hitrosti. Peljala se je iz smeri Maribora proti Šentilju in malo naprej od cestninske postaje Spodnje Dobrenje na viaduktu Kresnica dohitela voznika motornega kolesa, doma iz okolice Maribora.

Na sredini voznega pasu je z desno polovico sprednjega dela avtomobila trčila v zadnji del motornega kolesa. Po trčenju je voznica sicer začela zavirati, a je zaradi hitrosti ves čas pred seboj potiskala motorno kolo. Avtomobil je nato ustavila na odstavnem pasu, motorno kolo pa je še nekoliko naprej drselo v isti smeri.

Po nesreči je povzročiteljica vozilo zaklenila in kraj zapustila peš, ne da bi pomagala ponesrečenemu, ki je takoj umrl. Policisti so jo s pomočjo avstrijske policije izsledili in ugotovili, da je vozila pijana, saj je alkotest pokazal 0,47 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznico bodo kazensko ovadili.

Policisti ob tem zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče morebitne očividce prosijo, da se zglasijo na policijski postaji na Ptujski cesti 117 v Mariboru ali pokličejo na telefonsko številko (02) 450 20 30 oziroma 113.