Nekateri mediji so v torek objavili novico o ugrabitvi, kasneje pa naj bi jo na prošnjo policije umaknili, da se ne bi ugrabitelj počutil preveč močnega. Foto: MMC RTV SLO
Nekateri mediji so v torek objavili novico o ugrabitvi, kasneje pa naj bi jo na prošnjo policije umaknili, da se ne bi ugrabitelj počutil preveč močnega. Foto: MMC RTV SLO
Policija preprečila ugrabitev dojenčice

Marjan Fank je novinarjem zatrdil, da so osumljenca prijeli okoli polnoči, v poznih jutranjih urah pa so na obrobju Ljubljane našli tudi otroka, ki so ga z reševalnim vozilom nemudoma odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, kjer so ga oskrbeli. Dojenčico so po poročanju Slovenskh novic že odpustili.

Psihosocialno pomoč ponudili tudi kriminalistom
Svojcem ugrabljenega otroka so ponudili psihosocialno pomoč. Pomoč pa so ponudili tudi kriminalistom, ki so bili zaradi okoliščin, v katerih so našli otroka, po besedah Fanka ob najdbi otroka "občutno prizadeti, kljub dolgoletnim izkušnjam."

Visoka stopnja tveganja pri iskalni akciji
Pojasnil je, da so v torek okoli 17. ure prejeli obvestilo, da je neznan zamaskiran moški z avtomobilom neznane znamke na neznan kraj odpeljal otroka. Kot je zatrdil Fank, so že prve ugotovitve kazale na to, da je storilec kaznivo dejanje dobro načrtoval in izvedel ter da je ogroženost otroka velika. Sumi, da gre za ugrabitev, so se še potrdili, ko je storilec od staršev ugrabljenega otroka zahteval odkupnino.

Zaradi visoke stopnje tveganja so policistom in kriminalistom Policijske uprave Ljubljana, ki so vodili preiskavo, na pomoč priskočili tudi policisti z drugih policijskih uprav, Generalne policijske uprave (GPU), Uprave kriminalistične policije GPU, Specialne enote policije, pogajalci in Letalske enote policije.

Pridržani storilec naj bi bil lažje ranjen
Kot je poročal Radio Slovenija naj bi bil pridržani storilec tudi lažje ranjen, zato bi bilo možno sklepati, da je policija v akciji, v kateri so med drugim sodelovali tudi policisti in kriminalisti uprave kriminalistične policije, Specialne enote policije, Letalske enote policije in pogajalci, morala uporabiti silo.

Policisti še naprej zbirajo obvestila in nadaljujejo dejavnosti za razjasnitev vseh okoliščin kaznivega dejanja. Več podrobnosti o samem dogodku zaradi spoštovanja koristi otroka in interesa preiskave ne morejo posredovati. Osumljencu za ugrabitev grozi do deset let zapora.

Otrok ugrabljen zaradi 20.000 evrov?
Osumljenec je ugrabil komaj petnajst mesecev staro deklico, in sicer v krajevni skupnosti Mekinje. Šlo naj bi za ugrabitev zaradi 20.000 evrov dolga.

Za komentar smo prosili tudi urad kamniškega župana, a so nam odgovorili, da preiskava še poteka, zato župan komentarja ne more dati in naj se obrnemo na policijo.

Policija preprečila ugrabitev dojenčice