Ponoči se je na področju celotne Slovenije sicer zgodilo 30 prometnih nesreč. Foto: BoBo
Ponoči se je na področju celotne Slovenije sicer zgodilo 30 prometnih nesreč. Foto: BoBo

V trčenju na cesti v Kresnice je ena oseba umrla na kraju nesreče, štirje poškodovanci pa so bili prepeljani v UKC Ljubljana, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Podrobnejše poročilo o dogodku je posredoval PU Ljubljana. 19-letno dekle je vozilo osebno vozilo znamke Audi A3 po cesti proti Kresnicam. V naselju Podgrad (v smeri proti Lazam) je na delu ceste, kjer vozišče preide iz desnega nepreglednega ovinka v ravnino, je domnevno zapeljalo na nasprotno smerno vozišče. Takrat je iz nasprotne smeri (iz smeri Laz proti Podgradu) pravilno pripeljal 37-letni voznik osebnega vozila znamke Honda accord, s katerim sta trčila.

V trčenju je 18-letni potnik, ki je sedel zadaj levo v audiju, utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. 19-letna voznica in 34-letna sopotnica (spredaj) v audiju sta bili v nesreči hudo poškodovani, 37-letni voznik in 21-letna sopotnica (spredaj) v hondi pa lažje poškodovana, so zapisali na ljubljanski policijski upravi.

Ponoči so policisti po Sloveniji sicer obravnavali 30 prometnih nesreč. V 27 nesrečah je nastala premoženjska škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika.