Policija okoliščine dogodka še preiskuje. Foto: BoBo
Policija okoliščine dogodka še preiskuje. Foto: BoBo
Ustrelil sestro in sebe

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je prišlo do streljanja okoli 12.20. Poleg 69-letnega strelca je na kraju dogodka umrla tudi 73-letna ženska, ki je po neuradnih informacijah strelčeva sestra. Poleg omenjenih dveh so bili v streljanju ranjeni še 35-letna ženska in dva moška, stara 42 in 77 let. Vsi so iz Stražišča pri Kranju, so povedali policisti.

Policisti so že našli in zasegli strelčevo pištolo. Ob tem dodajajo, da so razmere trenutno pod nadzorom in da ni nevarnosti za druge občane. Več podatkov bodo posredovali takoj, ko bo mogoče, so še zapisali na PU Kranj in dodali, da motiv streljanja še ugotavljajo. Na kraj sta že prišli tudi preiskovalna sodnica in tožilka.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so medtem sporočili, da so sprejeli vse tri poškodovane v streljanju. Dva izmed pripeljanih sta zunaj smrtne nevarnosti, eden pa je huje poškodovan in je v postopku obravnave, so zapisali.

Najprej nad sosede, nato nad sestro in svaka
Dopisnik TV Slovenija Jan Novak je za MMC neuradno pojasnil, da naj bi 69-letni moški začel streljati doma - najprej naj bi ustrelil soseda, ki se je mimo pripeljal s traktorjem, nato pa še njegovo ženo, ki je pritekla iz hiše. Poskusil je ustreliti še drugega soseda, a se mu je orožje zaskočilo. Nato naj bi se z avtomobilom odpeljal v sosednjo ulico, do hiše svoje sestre, kjer je streljal nanjo in na njenega moža.

Sosedi so zaradi dogodka vidno pretreseni, strelca pa opisujejo kot pridnega in delavnega, je pa že v preteklosti grozil in veljal za zamerljivega človeka.

Ustrelil sestro in sebe