Zaradi močnega dima je pri okoliških prebivalcih nastal preplah. Foto: BoBo
Zaradi močnega dima je pri okoliških prebivalcih nastal preplah. Foto: BoBo
Požar Ljubljani
Vzrok požara še ni znan. Foto: Bobo

Objekt, ki so ga uporabljali kot začasno skladišče gostinske opreme, in sicer hladilnikov, velik 30 krat 10 metrov, je popolnoma uničen z vsemi aparati vred. Posredovalo je 82 ljubljanskih poklicnih in prostovoljnih gasilcev, poškodovan ni bil nihče. Zaradi njihovega uspešnega posredovanja požar ni poškodoval sosednjih hiš, prav tako ni bilo treba izseliti stanovalcev.

Požar je povzročil precej preplaha med okoliškimi prebivalci, zlasti zaradi dima, ki se je širil. "Fasadne obloge in strehe sosednjih stavb so se zaradi sevanja (toplote) začele sušiti in najverjetneje, če ne bi posredovali, bi lahko v nekaj minutah zagoreli tudi sosednji objekti," je pojasnil predstavnik Gasilske brigade Ljubljana Gorazd Breskvar. Zatrdil je še, da dim ni bil nevaren. V nekdanji tovarni so zdaj prostori in skladišča več podjetij, območje pa ni več tako varovano, kot je bilo v obdobju njenega obratovanja, je poročal Radio Slovenija.

Uprava za zaščito in reševanje je sporočila, da je gasilcem uspelo že močno razširjen požar ustaviti pred sosednjim objektom podjetja Želva in preprečiti še veliko večjo škodo. Zaradi vročine in ognja so bili namreč poškodovani še fasada in stekla bližnje stavbe. Policisti so ponoči kraj zavarovali, ogled in preiskava požara pa še nista končana, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Foto: Bobo