Avto z nesrečnimi potniki je povsem zmečkalo. Foto: MMC RTV SLO
Avto z nesrečnimi potniki je povsem zmečkalo. Foto: MMC RTV SLO
Primorka vzela štiri življenja

V nesreči sta bila udeležena voznik cisterne za prevoz nevarnih snovi, ki je bila prazna in neočiščena, in 43-letni romunski državljan, ki je umrl na kraju nesreče. V nesreči so umrli tudi 34- in 60-letna ženska ter petletni deček, vsi državljani Romunije. V nesreči je bilo udeleženo še osebno vozilo, ki ga je vozil 52-letni voznik iz Romunije, ki je v nesreči dobil lažje poškodbe, prav tako je lažje poškodbe dobila 51-letna potnica iz Romunije v omenjenem vozilu.

Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da je voznik tovornega vozila, gre za slovenskega državljana, ki je bil oblečen v modre hlače in rdečo majico, po nesreči pobegnil peš in ga še vedno iščejo. Policisti zato vse, ki bi kar koli vedeli o nesreči, prosijo, naj pokličejo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Voznik je prevažal gorivo za Petrol in je zaposlen pri enem od prevoznikov, s katerimi pri Petrolu sodelujejo pogodbeno.
Po prometni nesreči je bila avtocesta zaprta več kot pet ur. Na Darsu so ob tem pojasnili, da so vsa vozila, ki so ob prometni nesreči ostala ujeta med krajem prometne nesreče in pred prvim možnim izvozom, sprostila prek sredinskega pasu. "Tako so se vsa ujeta vozila počasi, vendar tekoče sprostila v eni uri," so dodali. V takih primerih po njihovih besedah ni smotrno zamudno vzpostavljanje dvosmernega prometa na drugem delu avtoceste.

Skrb vzbujajoče število nesreč s smrtnim izidom
Število smrtnih žrtev na slovenskih cestah je v letošnjem letu po današnji nesreči doseglo številko 62. Samo v preteklem tednu je na slovenskih cestah v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi.

Na agenciji za varnost cestnega prometa bodo po zadnjih tragičnih prometnih nesrečah pripravili načrt ukrepov, s katerimi bi trend znova obrnili in zagotovili, da letošnja statistika umrlih na slovenskih cestah vendarle ne bi bila še bolj črna od lanske.

Menijo, da je treba še to poletje pripraviti preventivne ukrepe, ki bodo nagovorili predvsem vprašanja vožnje pod vplivom alkohola, prehitre vožnje in uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, prav tako bi bilo treba pozornost posvetiti preutrujenim voznikom in varnostni razdalji. Prav tako bi bilo treba po njenih besedah poostriti še nadzor nad vozniki tovornjakov, in sicer s kontrolo časa vožnje in počitkov, pa tudi nadzor nad drugimi prometnimi prekrškarji.

Primorka vzela štiri življenja