Andreja Lovšina odškodninsko toži tudi njegova nekdanja družba, Intereuropa. Foto: BoBo
Andreja Lovšina odškodninsko toži tudi njegova nekdanja družba, Intereuropa. Foto: BoBo

Lovšin, ki ga je policija kazensko ovadila že leta 2008, ko je še vodil Intereuropo, je po navedbah tožilstva edini osumljenec v zadevi. Policija je med preiskavo, začeto leta 2008, ovadbo dopolnila s podatki iz tujine in zadnje zaključno poročilo v dopolnitev kazenske ovadbe okrožnemu tožilstvu v Kopru predala januarja 2010.

Preplačali zemljišče in gradnjo terminala
Posebna revizija iz leta 2009 je pokazala, da je Intereuropa investicijo v Rusiji preplačala. Zemljišče in gradnja sta jo skupaj stali okoli 140 milijonov evrov. Družba zdaj logistični center prodaja, po informacijah iz družbe pa pogajanja z mogočimi kupci že potekajo.

Toži ga tudi nekdanje podjetje
Prav zaradi spornih vlaganj v Rusiji in Ukrajini je Intereuropa januarja 2010 proti Lovšinu in preostalima članoma uprave (Lovšinovemu namestniku Zvezdanu Markežiču in delavski direktorici Ondini Jonke) vložila odškodninske tožbe v višini 37,5 milijona evrov. Glavna obravnava naj bi bila še letos.

Tožil je tudi Lovšin, in sicer zaradi po njegovem mnenju krivdne razrešitve. Zahteval je 330 tisoč evrov odškodnine, a je koprsko sodišče odločilo, da razrešitev ni bila nezakonita. Odločitev sodišča je v tem primeru že pravnomočna, Lovšin pa je vložil zahtevo po reviziji primera na vrhovno sodišče.