Odvetnik Miro Senica je zanikal vse obtožbe, češ da so delali strokovno in zakonito. Foto: BoBo
Odvetnik Miro Senica je zanikal vse obtožbe, češ da so delali strokovno in zakonito. Foto: BoBo

Po poročanju POP TV-ja so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) ovadili Mira Senico, ki naj bi od Vegrada neupravičeno prejel 1,3 milijona evrov, ki so bili prikazani kot plačilo direktorici družbe Bužekijan Blanki Muster za svetovanje pri nakupu delnic Delamarisa. Denar pa naj bi bil v resnici namenjen Senici.

Kazenska ovadba je bila vložena tri mesece po hišnih preiskavah pri Senici, ki so ga kriminalisti na začetku aprila presenetili na domačem naslovu in pri njem iskali dokaze o spornem milijonskem nakazilu oziroma domnevni proviziji, ki naj bi jo Vegrad plačal pri nakupu podjetja Delamaris za dobrih 13 milijonov evrov.

Poleg Senice naj bi NPU ovadil tudi Hildo Tovšak, Blanko Muster, odvetnikovo hčer Marušo Senica in tajnico Olgo Zaviršek. Maruša Senica in sodelavki naj bi se morali zagovarjati zaradi domnevnega pranja denarja, saj naj bi po mnenju preiskovalcev finančne transakcije opravile po navodilih odvetnika Senice.

Blanka Muster naj bi izdala, da je bil Vegradu izdan lažen račun za 1,35 milijona evrov. Terjatev pa naj bi pozneje odkupila Factor banka. Družba Bužekijan je denar kot posojilo nakazala Olgi Zaviršek, ta pa naprej Maruši Senica na osebni račun. Odvetnikova hči naj bi nato plačala kupnino za hišo v Portorožu, ki jo je Miro Senica zastavil, da pridobi 10-milijonsko posojilo pri Hypo banki.

Senica je za POP TV povedal, da ni storil nič narobe, da so vse delali zakonito, po načelih in strokovno ter da je kakršen koli sum v zvezi s tem, kar mu očitajo, neutemeljen.