Smučar je smučal zunaj označenega smučišča. Foto: MMC RTV SLO
Smučar je smučal zunaj označenega smučišča. Foto: MMC RTV SLO
Plaz pokopal smučarja

52-letnega smučarja iz okolice Kranja, ki je smučal zunaj urejene proge, je plaz zasul ob 12.52. V obsežni reševalni akciji je sodelovalo več kot trideset gorskih reševalcev, lavinski psi in dve helikopterski posadki. Ponesrečenega so mrtvega našli pod plazom, 300 metrov od kraja sproženja. Njegove posmrtne ostanke so s helikopterjem prepeljali v dolino.
"Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta ob 13.00 uri prišla v reševalno postajo RTC Krvavec dva smučarja, ki sta naznanila, da od 10.00 ure, pogrešata prijatelja, starega 52 let, doma iz okolice Radovljice. V nadaljevanju sta povedala, da sta se že zapeljala na Vrh Krvavca, kjer so v dopoldanskem času smučali in sta domnevala, da se je zapeljal po strmini izven smučišča . Po krajšem iskanju sta našla eno smučko, zaradi česar sta domnevala, da je zaradi lomljenja snežne plošče zdrsel po pobočju v smeri Kriške Planine," so v sporočilu za javnost po zaključku akcije zapisali na kranjski policijski upravi.

Luka Vrančič iz RTC-ja Krvavec je za MMC povedal, da je imel smučar smučarsko karto smučišča Krvavec, a je smučal zunaj ograjenih smučarskih prog. O izginotju je pristojne obvestil drugi smučar, ki je prav tako smučal zunaj smučišča. Po zdaj znanih podatkih naj bi se ponesrečeni podal na neurejeno območje na vzhodni strani Krvavca, in to kljub tablam z opozorili, ki smučanje proti Kriški planini prepovedujejo.

"Novozapadli sneg je žal kot magnet za nekatere smučarje, ki se nato odpravijo smučat mimo opozorilnih tabel in zaščitnih ograj," je še dejal pretreseni Vrančič.

Iskalno akcijo je vodila Gorska reševalna služba, ki je pogrešanega iskala tudi s helikopterjem, medtem ko je RTC Krvavec omogočil vso potrebno podporo.

Plaz pokopal smučarja